Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma
  • Horor

Obľúbené seriály (10)

Rím

Rím (2005)

Najlepší seriál čo som mal možnosť vidieť. Druhá je síce dejovo slabšia vynahradzuje si to ale ešte väčšou veľkoleposťou vo vojnových scénach. Podarilo sa najmä ústredné duo, ktoré nie je síce vzor všetkých cností, ale budete im celú ich cestu držať palce.

Mestečko South Park

Mestečko South Park (1997)

Najskôr som da 4*, ale teraz musím zvýšiť, pretože toľko nekorektnosti a triezvych názorov sa nikde inde nevidi. A páči sa mi, že ani nové časti, kde už vidno veľké peniaze, na rozdiel od Simpsonovcov nestratili svoju dušu.

Tie roky sedemdesiate...

Tie roky sedemdesiate... (1998)

Najlepší hraný komediálny seriál, každá jedna časť ma spoľahlivo pobaví. Ide o to, že všetci sú naoko priatelia, ale podrážajú sa, uťahujú si zo seba, ale aj tak vždy držia pri sebe. Jediné mínus vidím v niekedy neznesiteľnej Done a tiež, že po odchode Erica a Kelsa to už proste nebolo ono. Oni sú proste nosné piliere celého seriálu a nie je možné ich nahradiť.

Simpsonovci

Simpsonovci (1989)

Za posledné série by si zaslúžili nejakú tú * dole, mieša sa tam priveľa politiky a veci ktoré sú neameričanom dosť vzdialené. 1-14 séria by však vytiahli hore aj oveľa horšie seriály. Takže: 1.SÉRIA - 90%; 2. SÉRIA - 95; 3. SÉRIA - 100%; 4 SÉRIA - 100%; 5,6,7,8 SÉRIA - Keby to matematika dovoľovala, aj 110% by som dal. Genialita! 9. SÉRIA - Iba za 100%; 10.SÉRIA - 95%; 11.SÉRIA - 85%; 12.SÉRIA - 90%; Ďalšie mám v pláne čoskoro. 17. SÉRIA - 15%; 18. SÉRIA - 10%; 19. SÉRIA - 20%; 25.SÉRIA - 0%; 26.SÉRIA - 0% Nepozerateľné! Nedokážem dopozerať ani jednu epizódu, lebo sa mi zdá, že každá musí mať aspoň 2 hodiny.

Volajú ma Earl

Volajú ma Earl (2005)

Buranský pohľad na najburanskejšiu časť Ameriky. Earla, Catalinu a Krabáka som si veľmi obľúbil už po prvých častiach, ale aj tak najväčším ťahákom tohto seriálu je najmä jeho brat Randy a do Earlovej agresívnej, škodoradostnej a extrémne hlúpej ex-manželky Joy som sa zaľúbil. A je to pre mňa vtipnejšie ako HIMYM a BBT dokopy takže musím hodiť plné hodnotenie. (Earl by ich aj tak porazil už len skvelou rockovou hudbou)

Impérium - Mafie v Atlantic City

Impérium - Mafie v Atlantic City (2010)

Po skončení prvej série som ostal trochu zaskočený, alebo tiež sklamaný. Čakal som totiž väčšie finále, ktorá by ma prinútila netrpezlivo čakať na ďalšiu sériu. Buscemiho postava je podľa mňa prílišný mäkkýš, záchranca vdov a ochranca práv černochov. Najradšej som mal (neoriginálne) postavu Al Caponeho a jeho slizkého kolegu Jimmyho, bez nich som sa v seriály dosť nudil. Škoda, že Lucky Lucianovi nie je venované viac priestoru. [72%]. SÉRIA 2 - Drsné, krvavé a špinavé. Konečne to, čo od gangsterky očakávam. Z Nuckyho sa tu stáva konečne plnohodnotný mafián. A ten záver! Wau! [95%] SÉRIA 3 - Al Capone Rising. Aj cez ultraotravnú dejovú líniu Mišiš Šróderovej ešte lepšia než famózna druhá séria. Rosetti je ako hlavný záporák Nuckymu dôstojný protivník. A o Frankensteinovi som vždy tvrdil, že je najnebezpečnejšia postava zo seriálu. Dokázal to bravúrne. Už len čakám kedy sa zobudí Lucky Luciano. Žeby vo štvrtej sérií?! [100%] 4 - Dosť o ničom, postavy sa nepohli vpred, ale točia sa okolo. Aspoň keby to bolo akčnejšie, ale veľa častí mi príde ako vata. [75%] SÉRIA 5 - Krátka osemdielna séria prepletajúca minulosť s prítomnosťou. Len akoby tvorcovia už nevedeli prísť na nový dej, tak to skúšali takto. Nenudil som sa, ale predsa mi to moralizovanie prišlo do ičí bijúce. A čakal som čosi dôstojnejšie. [85%]

Sopranovci

Sopranovci (1999)

Manželka hysterka, deti ako z treťotriedneho sitcomu, matka, ktorá je bezcitnejsia ako ktorýkoľvek gangster. Nuž nečudo, že sa Tony zrúti a vyhľadá pomoc u psychologa. Dokonalý James Gandolfini. Prvá a druhá seria sa krútia najmä okolo rodiny a rodinných problémov, ktorych ma Tony viac než dosť a to môže divákov zvyknutých na akčnejšie poňatie trocha odradiť, zatiaľ čo tretia už je naozajstné mafiánske žrádlo. Nájomné vraždy, úplatkárstvo, popravy, zbavovanie sa dôkazov-to všetko si užijete do sýta, najmä pre vynikajúci nápad rozvinúť príbeh do seriálu kde každá postava má svoj život a svoje vlastné trávenie času.

Frasier

Frasier (1993)

Výborný komediálny seriál, ktorý je však založený na trápnych situáciach, čo mi bráni si pri ňom oddýchnuť. Hanbím sa aj za Frasiera, ktorý je absolútny partnerský antitalent a v tých absurdných situáciach sa vážne chová ako magor. Ale postavy sú veľmi sympatické a dá sa schuti zasmiať v každej jednej časti. Hlavne Niles je super, ktorý ani nemôže byť z tohto sveta.

John Adams

John Adams (2008)

Zábavná forma dejepisu s výbornými hereckými výkonmi na čele s Paulom Giamattim. Žiadna akcia, ale plno zaujímavých dialógov o vzniku USA, obsahujúcich toľko informácií, že som nemal čas ani rozšíriť obzory pomocou Googlu. To však neznamená, že nie sú epizódy napínavé. Čakanie, či oslobodia britských vojakov, alebo či sa vrhnú do vojny s Britániou si s napätím nezadajú ani s nejakými thrillermi. Adams bol výnimočný človek, skvelý rečník, skromný človek, inteligentný muž, ktorý viac než načúval radám svojej manželky a spolu so svojím synom Johnom Quincym jediným z prvých 12-tich prezidentov, ktorý nemal a ani nechcel mať žiadnych otrokov. Preto som rád za seriál o tomto, oproti Washingtonovi, či Jeffersonovi, dosť opomínanom zakladateľovi Spojených štátov. Len by som vymenil posledné dve časti o jeho osobných problémoch za problémy vojny s Britániou a následné vypálenie Bieleho domu (1814).