Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Krimi
  • Animovaný

Recenzie (106)

plagát

Rosemary a Thymeová (2003) (seriál) 

Pôvodne som to ohodnotila troma hviezdičkami, teraz dvíham na štyri. Počas karantény človek ocení pohľad na krásnu slnkom zaliatu krajinu a očarujúce britské parky a záhrady, ale aj staré udržiavané panské domy. Áno, dej je občas predvídateľný, ale sú to také klasické detektívky bez zbytočného násilia, s ohraničeným okruhom podozrivých, zápletkami vychádzajúcimi z ľudskej prirodzenosti. K tomu trochu humoru a možnosť precvičiť sa v angličtine vďaka dobrodincovi, čo to dal na Youtube.

plagát

Metanol (2018) (TV film) 

Seriál som si pozrela s odstupom rokov. .V prvej časti ma najviac oslovilo to, ako tvorcovia ukázali, kto každý sa mohol stať obeťou, ako málo stačilo, aby človek umrel, prišiel o blízkych, či o zdravie, o sebestačnosť. Ako divák akosi dúfal, že nie - a ono áno, umrieť môžu aj normálni ľudia, aj deti môžu nájsť svojich rodičov mŕtvych. No a ukázali aj nekonečnú blbosť kombinovanú s chamtivosťou na tej druhej strane. A niekde medzi tým kopu ľudí, často obyčajných predavačov, ktorí nič zlé nechceli, hoci tušili, že ten alkohol úplne legálny nie je, chceli niečo zarobiť, ale nevedeli, čo to spôsobí..... Druhá časť už skôr vyšetrovanie, to natoľko nevtiahlo do seba. No a otvorená ostala otázka, prečo tak dlho fungovala distribúcia nelegálneho alkoholu, kto každý to kryl, kto každý by tiež mal stáť pred súdom - to ako v skutočnosti.

plagát

Na nože (2019) 

Klasické detektívka šmrncnutá humorom, s prekvapujúcimi zvratmi. Nechýbali typické ingrediencie: peňazíchtiví príbuzní, podozrivá smrť bohatého patriarchu, starý odľahlý dom, tajomný detektív. . Výsledok potešil, bavila som sa dobre. Takže za 5 hviezdičiek. .P. S: Počas filmu som mala pocit, že si herci svoje úlohy /hlavne hajzlíkov/ vyslovene užívali. Týmto mi to pripomenulo Grandhotel Budapešť. . A Daniel Craig svojim detektívom zas akosi pripomenul Columba.

plagát

Star Wars: Vzostup Skywalkera (2019) 

Vizuálne pôsobivé, pravdepodobne remeselne dobre zvládnuté - ale hlavní hrdinovia mi k srdcu neprirástli a zo zápletky si už pamätám len málo, ale čoskoro asi aj to zabudnem. Slabé 3 hviezdičky. Veď aj zo SW7 si pamätám len pocit, že scenáristi na to šli systémom copy, paste a miernu závisť herečke Daisy Ridley za jej štíhlosť. Zo SW8 voľaké boje, na konci pekné lokácie a divné komické potvorky a pocit, že starnúci Mark Hamill sa na Jediho nepodobá ani omylom.

plagát

100 vecí (2018) 

Milý oddychový film so sympatickou ústrednou dvojicou a humorom, ktorý nikdy neskĺzol do trápnosti. Ale po jeho pozretí som sa aj zamyslela, či by mi stačilo ku životu 100 vecí, a ak áno, ktoré by to boli.

plagát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

Sympatické, ľudsky uveriteľné postavy /avšak s neuveriteľnými schopnosťami/ som si obľúbila, príbehy ma bavili. Niekedy som sa však pristihla pri otázke, na čom fičia scenáristi. Neverím, že to napísal niekto bez použitia návykových látok :) P. S: Toto vysoké hodnotenie sa však vzťahuje len na časti s pôvodnou zostavou. Po zmene to už nebolo ono.

plagát

Šťastný nový rok (2019) 

Kino bolo plné, diváci /či skôr diváčky/ spokojní. Pre mňa to bolo príjemné prekvapenie. Aj keď to nebola žiadna originálna zápletka, ale bolo to príjemné, oddychové, vtipné, v svižnom tempe. Herci sympatickí, humor fungoval - dávno som sa v kine toľko nenasmiala. Asi patrím do cieľovej skupiny. Pre násťročných to asi neodporúčam, to skôr ich mamám a hoci aj babkám. A keďže je to slovenský film, trochu to zaokrúhlim hore.

plagát

Pátranie (2018) 

Keďže aj po roku hodnotím film veľmi pozitívne, 5 hviezdičiek si zaslúži. Zaujímavo spracovaný film, dobrý, ľudsky uveriteľný príbeh. Aj za málo peňazí môže byt veľa muziky.

plagát

Hriešnici (2011) (seriál) 

Seriál, ktorý Vás chytí a nepustí. Hrdinovia, čo majú kopu chýb, ale robia, čo sa dá a Vy im držíte palce.

plagát

Captain America: Prvý Avenger (2011) 

Je pre mňa prekvapujúce, že tohto vlasteneckého super-kladného hrdinu, spätého silne s dobou a miestom zrodu, sa podarilo podarilo predstaviť dnešnému globálnemu divákovi. Zachovali jeho podstatu, príbeh - americký komiksový hrdina bojuje proti nacistom počas II. svetovej vojny. Film však napriek tomu nepôsobí ani pateticky, ani smiešne. A aj hrdinu, ako jedného z mála super-kladných hrdinov, sa dá obľúbiť. Takže pochvala tvorcom, ako zvládli túto neľahkú úlohu.