Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akčný

Recenzie (257)

plagát

Le Parfum d'Yvonne (1994) 

Film dobovou kritikou odpisany pre nevyrazny dej a plocho vykreslene postavy. A s vycitkami sa neda nesuhlasit. V porovnani s dnesnym artovym priemerom je to ale celkom dobre. Problemom je urcite predloha, ktora ma sice napad ale dejovo a hlavne pointovo to nie je ziadne terno. A bohuzial Hippolyte Girardot vela umenia neukazal a to je druhy velky problem, nakolko to stoji z 50% na nom.  Na Sandru Majani sa vsak velmi dobre pozera a bolo jej dopriane ukazat co vie... Skoda ze sa jedna v podstate o jej jediny film.

plagát

Mein Vater, meine Frau und meine Geliebte (2004) (TV film) 

Bohuzial velmi uponahlane: dejovo sa preskakuje, vynechava a naznacuje vo vysokom tempe. Ale v jednotlivych scenach sa to potom vacsinou (zbytocne) vlecie. Pri snimku mapujucom 15(?) rokov pomerne pohnuteho zivota mladeho lekara, narvatych do necelych 90 Min. to zrejme nemohlo dopadnut dobre. A florian Stetter tomu svojim vykonom nepomaha.

plagát

Jeden z těch dnů (2020) 

Vyfuk ocividne neponal retrospektivny prvok na konci filmu - to co name malo vysvetlit konanie hrdinu avsak... Ponorenie do jeho motivov je velmi slabe, utrzkovite, povrchne, chladne, neosobne a neuprimne. Az to povazujem za problem, ktory dobre rozbehnutemu filmu lame vaz. Konanie Joa Colea by malo byt pre divaka zrozumitelne, cim nie je...

plagát

Die Hannas (2016) 

Narocny film, vizualne velke kino, hlavne nasvietenia a praca s farbami zasluzia pochvalu. Kto sa vyzna v nemeckych realiach, oceni tiez autenticke spravanie postav. Bohuzial su trampoty bezdetnych dlhorocnych parov nic pre normalneho dospeleho cloveka s vlastnou rodinou. Leda ak vystraha pre adolescentov. Preto "len" 3*.

plagát

Redeeming Love (2022) 

Spociatku len subtilna ku koncu vsak az agresivna agitka na krista-boha a svatu cirkev krestansku. Film o prostitutke v ktorom divak musi vidiet co to, hlavne explicitne nasilie ale ani nahodou zazriet ani pol bradavky. A k happyendu jak z rozpravky samozrejme fantasticky zazrak priamo od boha tvojho. Panove, drzte se bible, jede se z kopce!

plagát

Vollmond (2017) 

1*, ale za celkom dobre a realne zahratu vrazdu matky pridavam 1 bonusovu *. Tento snimok nestoji za rec - vizual velmi lacnej produkcie doplnaju velmi naivne hrajuci ochotnici. Na zaverecny sokujuci zvrat caka skuseny divak uz od polovice...

plagát

Ohne Gnade (2013) 

Ako sa tato "Fernsehproduktion" dostala do kin mi ostane zahadou... Osobne mam velmi rad Helge Schneidera ale tento film sa nesnazi byt infantilne absurdny, on chce byt serioznou komediou - na com stroskotava. Herci prehravaju na urovni ochotnickeho divadla, zapletka je jednoducha (a napriek tomu nie velmi pochopitelna), dej skratkovity, vtipy prvoplanove, zvraty ci prekvapenia sa nekonaju. Jeden z mala filmov ktory som nedopozeral do konca...

plagát

Príbeh môjho syna (2012) 

Samozrejme od romantickej dramy nebudem ocakavat faktickost dokumentarneho filmu, siahodlhe nacrtanie pricin, priebehu a konca najbrutalnejseho konfliktu v Europe od cias 2. sv. vojny. Avsak ked sa divak vo filme pojednavajucom o vojnovych utrapach takmer vsetkych hlavnych aj vedlajsich postav ani len naznakom nedozvie, kto proti komu a preco vlastne bojoval, je to pruser na urovni lacneho porna. Ale to by musela Penelope ukazat kozy viac nez len dvakrat a pridat aj bobra, aby nam to bolo skutocne ukradnute... Ked  uz nechceli tvorcovia riskovat politicko-historicku nekorektnost, mali si vymysliet fiktivny konflikt bananistanu a ko-kosova. Nakolko po hereckej a dramatickej stranke film ale celkom dobre funguje, na priemer to stale staci.

plagát

Tout s'est bien passé (2021) 

Po hereckej stranke niet co vytknut. Pan Ozon sa vsak neustale mota len okolo tej "krutosti" zelania stareho buzeranta a nikdy nekonciaceho utrpenia najstarsej dcery ktora mu napriek tomu chce pomoct. Tot vsjo, to je cely film. Naco potom to naznacovanie minulosti Andreho a tych "ran" ktore mal dceram a matke sposobit? Cim, ze bol buzerant?! Preco potom zakladal rodinu?! "Nedolezite!" - tvrdi pan reziser. To len tak aby rec nestala. A hodime tam tak 2-3 retrospektivy onicom aby sa nepovedalo a balime. Nie ziadna mnohovrastevnost, ziadne bilancovanie, filozofovanie, humor, romantika, nic, ani len drama. Okrem "kontroverznosti" nametu neponuka tento snimok vobec nic. Jedna sa o obycajne citove porno a aj to len take softcore. Clovek ktory eutanaziu nepovazuje za nevyslovny hriech sa bude nudit, od zaciatku do konca. Skoda, od Ozona som zvyknuty na lepsie filmy.

plagát

Študentka (1988) 

Film iduci na nervy! Tak na 2* a nebyt Sophie Marceau tak ani na tolko. Tretiu * pridavam za bobrika - Sophiin bobrik zasluzi bonusovu * sam pre seba :D . A je to aj trochu skoda, lebo jedna sa sice o jedoduchu latku ale dala sa z toho vytrieskat aj nadpriemerna romantika. To by ten snimok ale nesmel posobit tak prestrihane, polovica dialogov by musela zasluzene skoncit v kosi a hudbu by nemohol robit Vladimir Cosma. Ten dodal asi len suflikove kompozicie, ktore v kazdom z jeho predchadzajucich filmov odmietli. Neviem k akej katastrofe by som tuto filmovu hudbu prirovnal...