Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Horor
  • Komédia
  • Krimi

Posledné recenzie (180)

plagát

Úsmev (2022) 

Hnevám sa na seba, lebo som sa dal odradiť hodnoteniami a nešiel som si spraviť názor sám, čím by som tento perfektný horor podporil v kine; dokonca som ho dlhú dobu akosi vedome obchádzal. Veľká chyba. Mne to proste sadlo ako riť na šerbel. Nie je to len o “lakačkách” a tie ktoré tam sú nie sú falošné ani nemajú nekonečne zdĺhavé, až frustrujúce vystavanie (ako sa stalo trendom vo všetkých nových hororoch z Conjuring sveta a ich napodobeninách), čo je u mňa obrovský plus. Atmosféra je ťaživá, podtrhnutá perfektným psycho soundtrackom; herci sú skvelí a hlavná hrdinka má dobre využitý priestor na to aby mi ako divákovi začalo počas filmu na nej záležať a film sa úspešne vyhýba klišé typu na scéne sa objaví múdry profesor ktorý vysvetlí celú podstatu kliatby.. Takisto striedanie strašenia, paranoje a napätia funguje skvelo a ako celok je Smile podľa mňa veľmi dobre vyvážený horor po všetkých stránkach. Ani koniec našťastie nie je prepálený ako dnes býva zvykom. Čo sa podstaty kliatby týka, je mi jedno že podobné námety tu už boli. Nevidím dôvod za to uberať tomuto dielu na váhe. Pre mňa naj horor roku 2022 a poctivé remeslo, aké sa dnes už žiaľ často nevidí.

plagát

Expendables 4 (2023) odpad!

Som veľkým fanúšikom prvej trilógie Expendables, ktorá doteraz vždy doručila top popcornovú zábavu, a to vďaka prvotriedne zrežírovanej akcii, pretlaku legendárnych ksichtov a onej lahodnej, testosterónom nabitej osemdesiatkovej naivite, ku ktorej samozrejme okrem iného patria drsné hlášky a sebe vlastný humor. Sú to jednoduché filmy kde sa prakticky nedá nič pokaziť.. Aspoň som si to teda myslel, ale život ma vzápätí kruto potrestal za to ako veľmi som podcenil toto remeslo. Holt, karma je zdarma.. Film pôsobí ako zbierka vystrihnutých (a nedokončených) scén, kde už od úvodných titulkov máte pocit že ich nadväznosť je úplne náhodná, resp. žiadna. Uprostred úvodnej akčnej scény je zrazu prestrih na Slya v garáži, náhodne vyskočí titulová grafika, zrazu je tam hádka Stathama s Megan Fox ktorá hrá absolútne príšerne (asi kôli tvári paralyzovanej plastikami), zas nejaká náhodná scéna ako si Sly a Statham vyrazia riešiť úplny nezmysel a keď už sa pýtam sám seba čo sa vlastne deje, prichádza opäť strih a návrat k useknutej úvodnej akcii.. A takto to pokračuje celým filmom. Strih a režia sú úplne mimo. Stále by to však bolo akceptovateľné, keby aspoň tá akcia stála za to. O tú sa však tentokrát bohužiaľ nestarajú primárne praktické efekty, ale veľmi nepodarené CGI, ktoré pôsobí vyslovene lacno a nedokončene, a namiesto toho aby scény dotváralo, ich vyslovene rozdeľuje a pôsobí extrémne rušivo. Miestami to bez srandy nemalo kvalitou ďaleko od grafiky PC hier okolo roku 2000.. Pridajme si k tomu vyslovene debilný dej, absolútnu detinskosť a nihilizmus režiséra aj v tých najsmiešnejších detailoch (v kabíne lietadla sa hrdinovia pekne rozprávajú pološepotom bez slúchadiel, úvodná prestrelka na vojenskej základni musí trvať minimálne týžden, keďže počas nej expendables stihnú dostať úlohu zakročiť, brífing od manažmentu, a následne ešte s lietadlom zaletia do Lýbie a zakročia, rádoby zvrat ktorému aj tak od začiatku nemožno veriť) až mi po toľkých urážkach mojej priemernej inteligencie neostávalo nič iné než so zúfalým smiechom po zhruba 40 minútach opustiť kino. Tento film bohužiaľ nefunguje absolútne v ničom a s predošlými sa nedá ani len porovnať. Nemám ambíciu túto hrôzu niekedy v živote dopozerať.

plagát

Evil Dead: Vzostup zla (2023) 

Séria Evil Dead je legenda a srdcovka a posledný film z 2013 bol podľa mňa najvydarenejším hororovým remakom / rebootom všetkých čias. Napriek pozitívnym ohlasom som sa teda vážne bál, že Evil Dead Rise bude vážne zaostávať a skončí pre mňa sklamaním, ako tomu holt už býva pri 99% oživovaných hororových sérií. Našťastie tomu tak nebolo a dostal som presne to, čo od dobrého Evil Dead filmu očakávam: adrenalín a neustálu akciu od prvej do poslednej minúty, démonický humor, hektolitre krvi, skľúčenosť, klaustrofóbiu a paniku.. Ústredná disfunkčná rodinka je prevažne sympatická, matka démonov je dokonalá. Všetko čo sa deje má váhu a dopad na hlavné postavy, takže ako divák som nestrácal záujem a pozornosť, a dokonca aj grand finále bolo naozaj grand! Tento Evil Dead je síce menej o prehnanom a inventívnom gore, ale zas o to viac o pocite absolútnej bezmocnosti a tak trochu aj rodinnej dráme. Ale nebojte sa, film sa napriek tomu neberie prehnane vážne (okrem remeselnej stránky, ktorá je vážne dokonalá!) a je to v prvom rade veľmi vydarená zvrátená zábava.

Posledné hodnotenia (453)

Úsmev (2022)

28.10.2023

Expendables 4 (2023)

odpad! 30.09.2023

Evil Dead: Vzostup zla (2023)

13.05.2023

Kráľovská noc (2015)

08.05.2023

Il Boemo (2022)

07.05.2023

Diablova korisť (2022)

31.10.2022

Jurský svet: Nadvláda (2022)

20.06.2022

Niekto na druhej strane (2020)

01.11.2021

Halloween zabíja (2021)

31.10.2021

Reklama

Ovládací panel
1 bod

Fanklub

(1)