Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Krimi
  • Akčný
  • Thriller

Recenzie (74)

plagát

Semantic Error (2022) (seriál) 

Tento BL serialik som ozaj neľutovala pozrieť. Bol to príjemne strávený čas. Nežne poňatý príbeh so sympatickými postavami. Herci hrali uveriteľne a vysokoškolské prostredie do toho akurát zapasovalo. Jeden z málo BL, čo  môžem odporučiť.

plagát

Dying eye (2019) (seriál) 

Celkom chutný japonský seriál s krimi zápletkou. Páčila sa mi atmosféra, herci aj logický záver. Škoda, že herec hlavnej postavy už nič viac nenatočí.

plagát

KinnPorsche (2022) (seriál) 

V seriáli hrajú samí muži- krásavci, až na jednu ženu, ktorá je ukážkovo škaredá. Je tu mnoho klišé BL filmov typu : čím si v mafii vyššie, tým viac máš rozopnutých gombíkov na košeli. Ďalej prehnane množstvo mužských potomkov- traja súrodenci a každý mal iba synov.  Záver je prestrelene melodramatický, a to doslovne aj obrazne. Sprvu som si myslela, že to poňali ako paródiu, ale keď sa pred koncom stratila humorná linka, tak mi došlo, že to má byť akože „šťastný“ záver. Vygradovanie seriálu celkom ušlo až na poslednú štvrtinu, ktorá nudila. Našťastie sme tam mali nečakanú vedľajšiu násilnú lovestory. Humor ľahký, prevažne situačný, ale pobavi. Až veľmi dobre pobavi. Je to fakt vtipné, miestami až trápne, prízemné, vykonštruované. Je tam napätie a akcia, ale emočne to nie dostatočne silné. Aj napätie je nejako pobabrané. Všetko sa totiž skončí či vyrieši skôr, ako by ste sa začali o postavy strachovať. K postavám : Porsche je spočiatku nezbedný, bláznivý, ale časom stráca svoju nezávislosť a je zatiahnutý do intríg, robí prácu kde „ľahko“ zabíja ľudí. Je neskutočne rozkošný a krásny s očarujúcim úsmevom. Na druhej strane na Kinna sa nedalo zvyknúť- s tým hrubým obočím a veľkými dierkami v nose.  Morálne problematické vidím romantizovanie prostredia- mafiánskych drogových rodín a zľahčovanie zabíjania. Nebezpečenstvom seriálu je, že postupne strácate z mysle, že ide o prostredie mafie, vydieračov, zabijakov, násilníkov.. Na závery mi niečo logicky nesedí, ale nestojí to za rozoberanie. Napríklad už len SPOJLER : Porsche dostane pozíciu bossa , čo vždy neznášal a on si to užíva. Odporúčanie : tipujem, že to bude TOP z BL žánru a celkovo Thajskej produkcie, tak už len toho dôvodu odporúčam pozrieť, aby ste nemali na ostatné príliš vysoké nároky.

plagát

Mauseu (2021) (seriál) 

Bolo to otravné. Každým dielom som čakala, že sa to rozbehne buď s napínavosťou ( tá bola len v brutálnosti vykresleného zabíjania, ktoré zbytočne opakovali len v inej scéne a s inými protagonistami) alebo s intelektuálnou zápletkou (tá spočívala len v zavádzaní diváka a  zámerným nezmyselným miešaním scén). Našťastie hudba celkom ušla. Inak zbytočné naťahovanie, divák už všetko vie, ale postavy sa tvária, že to riešia- to je nešťastná kombinácia na 20dielny seriál. Zbytočne veľa vedľajšich príbehov. Zbytočne veľa násilia. Zbytočne hysterické ženské postavy. Veľa zbytočných vrážd. Málo napätia, málo svetla (všetko je čierne, temné a zelený filter). Málo pekných postav: jediný dobre vyzerajúci herec aj toho zabijú. Znechutenie prinieslo aj mix žanrov - akési pseudo sci-fi s  hororovou kriminálkou. Čakala som prepracovanú napínavú detektívku a bola to iba strata času. P.S: ak niečo neviete  a je to zbytočne dôležité, tak sa choďte spýtať psychopata do basy, ten vie všetko, hoci je už roky zavretý. P.S: ten  vám síce neodpovie, ale aj tak je s búchaním na sklo hovorne dobrá scéna

plagát

Hiru (2022) (seriál) 

Nadšená som z tohto  seriálu - oboch sérií. Má dobrú stavbu príbehu, výborné rozvíjanie deja a vývoj charakteru postáv. Výber hercov výborne sadol k rolám. Je to napínavé, dobrodružné, ale nie prehnane akčné. Netradičná téma ma veľmi zaujala. Cítim v tom iné podanie príbehu ako sme zvyknutí - taký japonský pohľad na vec- či už v spracovaní príbehu alebo v zobrazení emócií a vecí, ktoré Japonci vnímajú veľmi citlivo.  Na začiatku prvej série nás to hneď vtiahne do deja a je to čím ďalej zaujímavejšie a zamotanejšie. Napätie detektívnej línie príbehu  postupne  strieda  rozvíjajúci sa  komplikovaný vzťah Yukiho a Zoki a jemné načrtnutie postáv druhej série. Kým v prvej sérii máme dojem, že všetky pijavice žijú samostatne a nezáväzne, druhá séria ukazuje viac temnú stránku tohto života. Nechávajú sa využívať a dajú sa nalákať na nezákonné činy a ide im o život. Séria je viac psychologická a samozrejme nechýba napätie. Zvlášť akčné scény sú pôsobivé a pôsobia reálne. Pomsta a objasnenie jej okolností je hlavnou témou ( nijaké prekvapenie čo sa týka najbežnejšej témy ázijských drám). V seriáli je málo postáv a preto nerobí problém odhadnúť kto je vrahom alebo kto to neprežije. Vôbec to však nevadí, lebo seriál sa pozerá pre netradičnú tému a veľmi dobre natočené scény, produkciu a perfektný výber exteriérov aj interiérov. Miestami pôsobí tajomne, hoci tam nič mystické nie je. Obe série majú tak po necelé 3 hodinky- da sa to pozrieť v kuse ako film, ale po častiach je to napínavejšie. Za mňa výborný dojem.   Nemala by som si to problém pozrieť ešte raz.

plagát

Eogein Mai Laipeu (2022) (seriál) 

Bolo to napínavé- to je super, Joon-gi Lee hral perfektne svoje obe verzie, akčné scény boli úžasné. Dej a samotnú pointu už tam vysoko hodnotiť nemôžem. Chýbal tam totiž nejaký dejový zvrat, alebo aspoň nejaké zauzlenie. Tá prílišná priamočiarosť a smerovanie predvídateľného víťazného konca ma iritovali. Proste to nemôžem scenáristom hlavnej postavy odpustiť, že mu dávali také výhody a samé úspechy. Od toho ako bol obklopený množstvom žien až po samé výhry, akoby to nemohlo dopadnúť inak.

plagát

Gaewa neukdaeeui sigan (2007) (seriál) 

Výborná špionážna dráma. Snáď jediný seriál, kde mi nevadila strata pamäti, vlastne na nej sa zakladala dobrá zápletka.

plagát

Mubeob byeonhosa (2018) (seriál) 

Je to o najbežnejšej téme ázijskych seriálov : pomsta. Môže sa tam pridať romantika, či nazvať to snahou o spravodlivosť, ale stále je to hlavne o pomste. Navyše  sa to po 10. epizóde nudne spomaľuje a pomaly klesá k predvídateľnému koncu. Ani sa nečudujem, že na MDL to má klesajúce hodnotenie. Chyba autora, že tam nedokázal vložiť nejaký prekvapivý zvrat. A pritom postavy boli super napísané ako charakterovo tak aj hereckým obsadením.

plagát

Gieokeui bam (2017) 

Nechápem, prečo má film v popise mysteriózny. Celkom týmto žánrom by som to nehodnotila. Prvá časť mi pripadla ako horor. Prerfektne napínavé. Potom sa to zlomilo, ani nie v napätí , ale v uveriteľnosti. Trochu menej preháňania a prekombinovania a bola by aj posledná tretina super. Končilo to síce logicky, ale nedokážem dať viac hviezdičiek.  SPOILER : asi preto, že som videla ten diel z Black Mirror, ktorý tu ktosi spomínal - myslím sa volal White Bear : KONIEC SPOILERA.  Odporúčam pozrieť. Kto podobný námet nevidel, určite si užije.

plagát

365: unmyeongeul geoseuleuneun 1nyeon (2020) (seriál) 

Toto bol logický a dobrý detektívny príbeh. Fantazijný prvok cestovania v čase prináša otázok, či je nám osud určený. Stojí za to bojovať o zmenu ? Zároveň je tu zahrávanie sa so strachom zo smrti. Stratíme odvahu, ak nás niekto týmto strachom manipuluje ? Postupne rozuzľovanie záhad s dobrou dávkou napätia. Prvá polovica bola celkovo kreatívnejšia, aj humor bol lepší. Rozprávanie v hádankách. Neistota, kto klame a kto hovorí pravdu. Prepracované dialógy obsahujúce bystré výhovorky aj vtipné vsuvky. Nápaditá kamera prelínajúcich sa obrazov jednotlivých scén. Vydarený seriál, ktoré sa oplatí pozrieť.

Ovládací panel
1 bod