Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenzie (145)

plagát

Jedeme na teambuilding (2023) 

Pohodová komédia, pár chabých momentov tam bolo, ale vcelku sme sa zasmiali. Ako lokálpatriota ma potešil Maďar z Lučenca.

plagát

Insidious: Červené dvere (2023) 

Tak z toho takú melodrámu urobil pán Wilson. Škoda. Jedna hviezdička je za prvú polovicu filmu a druhá za skladbu Tiptoe… - mám ju rada.

plagát

Šťastný nový rok 2: Dobro došli (2021) 

Neohúri, ani nenahnevá, pár vtipných momentov ( vždy boli pri nich Lišková, alebo Maštalír, alebo Vaněk). O čosi slabšie ako predchádzajúci film. Najtrapnejšie scény v oboch filmoch - Pauhofová a Koleník - večera vo vežičke a Koleníkovo kúpanie sa v mori, na ktoré sa pozerá Pauhofová zo skaly 🤦🏻‍♀️

plagát

Elvis (2022) 

Úplne úžasný film so skvelou hudbou, výborným Austinom Butlerom. Mierne som sa obávala stopáže, ale kľudne by som dokázala sedieť v kine ešte dlhšie. 100% bez debaty.

plagát

Tridsať prípadov majora Zemana - Koniec veľkej šance – 1957 (1976) (epizóda) 

Jeden z pár dielov série, ktorý stojí na skvelých ženských výkonoch. Regina Rázlová ako Hanka je výborná, ale ja si ešte viac užívam výkon Jany Dítětovej, ktorej rola zamilovanej staršej, opustenej ženy je zvládnutá bravúrne. Inak je tu príliš veľa dobovej ideológie, čo nenadchne. Smrť pani Zemanovej zamrzí, ale ona je taká až príliš dobrá… no asi presne takú ženu mala mať postava s takým vysokým dobovým morálnym kreditom, akou bol Jan Zeman.

plagát

Jozef Mak (2021) (TV film) 

Veľmi pekný slovenský film, dá sa povedať, že sa teším. Pán Bebjak je v našom priestore skvelý režisér. Vo filme treba pochváliť naozaj krásne exteriéry, veľmi dobre pôsobili aj hovorené predely. Páčil sa mi Maštalír, jeho grobianský sedliak je skvelý, najmä jeho konečné štádium. Tak isto postava July bola veľmi uveriteľná. K tým lepším výkonom by som ešte pridala postavy, ktoré hrali Loj a Bárta. Naopak som bola sklamaná z Makovej mamy a Maruše. Hlavne Maruša mi skôr prišla ako mestská mazna na chate v horách. A hlavná postava - neviem, skôr sa mi páčil výkon v druhej polovici filmu. Ale celkový dojem bol veľmi dobrý, smutný film bez happy-endu, presne taký je niekedy život.

plagát

Kostený tomahawk (2015) 

Po asi desiatom zhliadnutí/vypočutí filmu sa mi páči stále viac. Pomalý nástup, dusivá atmosféra počas cesty, explicitné scény v závere. Za mňa skvelý zážitok.

plagát

Midsommar (2019) 

Ja ani neviem, čo som čakala, ale v konečnom dôsledku som sklamaná... nelogické správanie postáv, všetko sa ťahalo ako sopeľ, napätie chýbalo, skôr sme sa doma rehotali... neskutočne mi vadila postava Dani, to, ako vkuse húkala, ale aspoň si ku koncu našla na to húkanie parťáčky... horšie húka už len Sarah Paulson, to už radšej nepozerám nič, kde je napísaná v zozname účinkujúcich.

plagát

Jana Eyrová (2011) 

Krásna adaptácia románu! Veľmi vhodne kratšie zobrazenie Janinej mladosti, pretože by film stratil - to, čo nasleduje po príchode do Rochestrovho sídla priam vyráža dych. Atmosféra, krásne dialógy, napätie medzi postavami, naozajstná romantika v plnom nasadení - bez oplzlostí a explicitných obrazov. Veľmi, veľmi dobrý film.

plagát

Jana Eyrová (1996) 

Priznám sa, mám napozeranú verziu s Miou Wasikowskou. Po dlhej dobe, keďže STV ponúkla túto možnosť, som zhliadla túto verziu. Už viem, prečo mi neutkvela v pamäti. Tomuto filmu chýba tá krásna atmosféra, nežné rozhovory medzi Jane a Rochestrom, to chvenie medzi nimi. V tejto verzii veľmi zlý výber hlavných predstaviteľov, bohužiaľ, Charlotte Gainsbourg je priam odporná. Podpriemerný zážitok...