Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Horor
  • Komédia
  • Akčný
  • Thriller

Posledné recenzie (419)

plagát

On sa bojí (2023) 

Neviem, neviem, neviem a ešte raz NEVIEM ako mám tento film uchopiť. Začnem takto, Hereditary a (môj milovaný) Midsommar sú dejovo priamočiare a premieňajú sa v masterpiece, keď v nich človek doobjavuje všetky symboly a aj tie najmenšie ukryté detaily, s ktorými sa Ari vyhral. Sú to vyšperkované filmy do najposlednejšieho, najmenšieho detailu. A týmto vôbec nechcem povedať, že v prípade Beau is afraid to neplatí. Práveže, to v tomto filme platí, na môj vkus, až príliš príliš príliš. Niekto tu už písal, že Beau-a človek chápe tak nejak intuitívne. S tým sa čiastočne stotožňujem a v podstate, je Beau postavený na, povedzme, jednoduchej premise. A ja maximálne oceňujem, akým spôsobom to Ari naservíroval na plátno. Ale niečo, v Beau-ovi (nie konkrétne v postave - mimochodom, Joaquin Phoenix opäť perfektný - ale vo filme) vo mne nerezonuje. No, musím uznať, že len máloktorý film (spočítam ich na prstoch jednej ruky) vo mne vyvolal takéto rozporuplné pocity ako Beau - aj to je niečo, čo istým spôsobom obdivujem. Konečné stanovisko : Nemám pocit, že tento typ filmov dokážem momentálne adekvátne oceniť. Necítim sa komfortne, keď mi tvorca necháva voľnú ruku v tom, čo si z filmu beriem, ja chcem vedieť, narovinu, čo mi daným filmom chce povedať ten, kto ho vytvoril. Každopádne, opäť sa neskutočne teším na ďalšie filmové zážitky, ktoré nám Ari Aster ešte prinesie.

plagát

V pasti: Barcelona (2023) 

Určite sa nevyrovná predchádzajúcemu Bird Boxu, ale nie je to ani tá najväčšia blbosť na svete. Prvá polovica celkom fajn. Predovšetkým twist na začiatku, kedy pochopíme, z koho perspektívy, tentokrát, príbeh sledujeme. Postapo svet vyzeral tiež obstojne. V druhej polovici to už ale bola miestami celkom nuda. Potenciál filmu - mám na mysli, uhol pohľadu v deji - bol z môjho pohľadu využitý naplno. Ako priemerná zábava na jedno pozretie sa to dá.

plagát

Sisu (2022) 

Bojovala som (ale nie až tak bezhlavo ako postarší pán v hlavnej úlohe) sama so sebou, čo udeliť Sisu v rozmedzí od odpadu po 2*. Rozhodla som sa pre dve hviezdy, kvôli dobrej réžií, atmosfére, prostrediu, hereckému osadenstvu a SKVELÝM efektom. Ak by to bolo označené ako komédia, paródia alebo nejaký iný (je iný?) odľahčený žáner, išlo by hodnotenie hore (možno o jednu hviezdu). Uznajte sami - je možné tento film brať vážne? JEDNOZNAČNE NIE. Ak si niekedy nadával alebo sa smial z Johna Wicka - tak to si kámo nevidel Sisu. Tento muž, ach TENTO MUŽ prežil - výbuch míny, nespocetné množstvo striel z najrôznejších zbraní, postrelenie do nohy, postrelenie do hlavy (ukázalo sa, že je to iba škrabnutie), podpálenie, obesenie, dobitie kovovým predmetom a, prosím pekne nežartujem, a PÁD LIETADLA!! Z toho lietadla NEZOSTALO NIČ, vlastne zostalo, ON! Because HE refuses to die! Pre kristove rany, to vážne toto môžete brať vážne? Tak to mě po*er na holý záda potom. Ďakujem.

Posledné hodnotenia (2 475)

Status: Naživu (2022)

21.04.2024

Päť nocí u Freddyho (2023)

21.04.2024

Počatie (2024)

20.04.2024

Baghead (2023)

18.04.2024

Kandahar (2023)

17.04.2024

Wonka (2023)

08.04.2024

Imaginary: Neviditeľné zlo (2024)

03.04.2024

Lúzri z Wall Street (2023)

01.04.2024

LaRoy, Texas (2023)

31.03.2024

Reklama