Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Dokumentárny
  • Animovaný
  • Akčný

Posledné recenzie (23)

plagát

Nechutně bohatý: Moc a zvrhlost Jeffreyho Epsteina (2020) (seriál) 

Po zhliadnutí tohto dokumentu a dokumentu Allen vs. Farrow, mi niektoré veci začali do seba trochu zapadať. Epstein a Allen boli zrejme priatelia. Navodzuje to pocit, že Epstein okolo seba vytvoril takú VIP pedofilnú komunitu naozaj vplyvných ľudí. Diskrétnosť zaručená. Dotkli sme sa síce len špičky ľadovca, ale je potrebné pichať do tohto osieho hniezda, kým spravodlivosť nezastihne aj tých, ktorí sa stále cítia pre svoju moc nedotknuteľní. Nejde síce o najkvalitnejši dokument z tohto žánru, ale je veľmi užitočný. Jediný rušivý element nastáva vtedy, keď sa človek snaží vcítiť do príbehov zneužívaných dievčat (hlavne tých, ktoré neboli tak mladé, aby nevedeli racionálne posúdiť, do akých sračiek sa plánujú zapredať.. ). Každopádne Epstein, ako rodený manipulátor, vedel presne, na aké typy dievčat sa zamerať (s nízkym sebavedomím, na pokraji chudoby, s veľkými snami o rozprávkovej budúcnosti). Snáď dokumenty takéhoto typu pomôžu iným obetiam s podobným osudom nabrať odvahu ukázať prstom na svojich páchateľov, tak ako si "survivors" priali ukázať prstom na Epsteina a jeho oddané recruitky pred súdom.

plagát

Lekcie z lásky (2019) 

"V dobrom aj v zlom" znie pri svadobných obradoch tak duchaplne a romanticky. Pripomína nám to rozprávky, ktoré nám ako deťom púšťali a povzbudzuje nás to k tomu, aby sme spolu žili (šťastne) až do smrti. Ale naozaj za každých okolností? Veta "v dobrom aj v zlom" zničila život predovšetkým ženám, ktoré sa vďaka nej odhodlali prežiť v manželstve naozaj všetko - bitky, neveru, ponižovanie, alkoholizmus. Manželstvo nám dáva istotu, zázemie, ale taktiež nás oberá o chuť bojovať o toho druhého. Prestaneme si jeden druhého vážiť. A potom nastupuje to zlé. Dokedy sa to však dá tolerovať? Môžem to proste ukončiť a začať nový život? Aj keď manželstvo trvalo 40 rokov? A nie je príliš neskoro? Tieto otázky si kladie aj tento dokument. Spestruje ho fakt, že je situovaný v konzervatívnom poľskom prostredí... Je jedno, v akom sme veku, vo svojom vnútri často riešime podobné otázky. Staroba nás trochu núti zmieriť sa s tým, čo je a nechať veci tak, ako sú. Avšak začiatky čerstvo voňajú.. mali by sme stále chcieť začínať. ****

plagát

Šiesty zmysel (1999) 

vždy som si myslela, že je to nejaký nenormálny horor, alebo čo :D Nadišiel čas, kedy som sa odvážila ho pustiť a bolo to úplne v pohodičke, taká trošku temná a príjemne znepokojúca oddychovka :)

Posledné hodnotenia (1 802)

Duna: Časť druhá (2024)

10.03.2024

Obrazy starého sveta (1972)

10.03.2024

Batromijov dom (1984)

10.03.2024

Duna (2021)

10.03.2024

Jej telo (2023)

08.03.2024

Wanna: Čáry máry podfuk (2022) (seriál)

26.02.2024

Raël: Poslední prorok (2024) (seriál)

17.02.2024

MasterChef Česko - Série 2 (2016) (séria) (S02)

16.02.2024

MasterChef Česko - Série 1 (2015) (séria) (S01)

16.02.2024

Reklama

Posledný denníček (14)

TOP - júl 2014

Senna - pre mňa jeden z najlepších dokumentov, aké som kedy videla. Sama som žasla nad tým, ako zohnali všetok ten materiál, kamerové záznamy z jeho začiatkov, z porád F1 a podobne. Všetko tak perfektne do seba zapadalo, že som mala skôr pocit, že pozerám ucelený film a nie dokument. Hlavná postava si ma úplne získala, preto mi bolo naozaj úprimne ľúto, ako to všetko dopadlo, no teší ma, že na znak obdivu a úcty k tejto osobnosti vznikol takýto vydarený dokument. Bodaj by všetky svetové osobnosti mohli byť takto pekne ocenené.

Stalin - toto je úplný protipól dokumentu Senna, pretože sa jedná o životopisný film (naozaj kvalitne a citlivo natočený) o osobnosti, ktorá sa kruto zapísala do histórie ľudstva. Cieľom samozrejme nie je vyvolať pocit k postave Stalina. Výsadou tohto filmu je to, ako perfektne vie poukázať na to, ako sa cítili ľudia, ktorí boli v jeho blízkosti, a ktorí žili v neustálom strachu. Ten strach sa prenesie aj na vás (ak ste dostatočne empatickí) a každou scénou čakáte, čo nové a nečakané sa môže stať. Pre mňa naozaj veľká kvalita, takže odporúčam. (V tomto mesiaci som videla aj film Blizhniy krug, ktorý je tiež podobného rázu a je naozaj originálny.)

Oceány - neskutočne ukľudňujúci dokument :D Pustila som si ho vždy pred spaním :D Jednak sa mi super zaspávalo,  a jednak som mala naozaj pozitívne a pestré sny :D samozrejme nechýbal aj záver na zamyslenie, čiže môžem skonštatovať, že tomuto dokumentu naozaj nič nechýba.

Šiesty zmysel - vždy som si myslela, že je to nejaký nenormálny horor, alebo čo :D Nadišiel čas, kedy som sa odvážila ho pustiť a bolo to úplne v pohodičke, taká trošku temná a príjemne znepokojúca oddychovka :) Ale záver som uhádla, to sa musím pochváliť! :D 

Alfie - takéto filmy mám veľmi rada. I keď ako správna žena som bola miestami zdravo pobúrená, ale veľmi ma to bavilo a po filme som mala dobrý pocit, že to nebol premrhaný čas. Teším sa na to, keď si nájdem čas na pôvodnú verziu.

Hriešne noci - :D ani neviem čo presne na tento film povedať :D miestami veľmi vtipné, samozrejme miestami hriešne, ale v celku milé, autentické, trošku aj dramatické :D výpravu a výber hercov, taktiež dialógy hodnotím na jednotku :D takýto film sa nenatočí každý deň :D preto treba vidieť!

Spaľovač mrtvol - och, veľmi ťažký a ponurý film. Ale na druhej strane veľmi kvalitne a originálne natočený. Výkony hercov mi brali dych a celkovo v k tomuto filmu nemôžem mať žiadne výhrady. Každopádne to však zaraďujem medzi filmy "1krát a dosť" :D

Umierajúce zviera - opäť typ filmu, ktorý mi vyhovuje. Zameraný na medziľudské vzťahy, nájde sa v ňom asi každý bežný muž alebo žena. Ben Kingsley dáva každému filmu svoje kúzlo a tu to nebolo výnimkou. Keď ešte nezabudneme na fakt, že jeho hereckou partnerkou bola očarujúca Penelope Cruz... no jednoducho odsúdené na úspech.

Ruby Sparks - tento film ma veľmi prekvapil, asi preto, že som od neho veľa neočakávala :D možno preto, že hlavní protagonisti nie sú tak typicky filmovo krásni :D ale hudba ma maximálne dostala, jednotlivé scénky a záver. Celkovo je film dosť na zamyslenie, že ideálny partner jednoducho neexistuje, ani keby sme si ho mali stvoriť podľa vlastných predstáv :) Vzala som si z toho ponaučenie a na drobné chyby svojej polovičky už hľadím celkom inak :)

TOP - júl 2014