Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Animovaný
  • Akčný

Recenzie (10)

plagát

Chľast (2020) 

Takže: Štyria dospelí chlapi a navyše učitelia, zodpovední za deti, sa rozhodnú, že budú piť, aby boli zábavnejší. Ak by sa tak rozhodol jeden, budiž. Ale štyria a spolu? Strašne nereálne. A keď vidia, ako deštrukčne to pôsobí na ľudí v ich okolí, ešte dávku zvýšia. Samozrejme sa to skončí zle. Ako neviem, ale mne sa ten scenár nepáči. Čo mi ten film mal povedať nové? Že alkohol je návykový a že je po ňom sranda, ale v konečom dôsledku nie? A to akože neviem, či ako? Kamera, Mads aj atmosféra sa mi páčili, ale scenár a pointa filmu je teda dosť o ničom, banálne, nereálne.

plagát

Raj na zemi (2019) 

Neviem, prečo všetky slovenské dokumenty sú založené na atmosfére a nie aj na informáciách. Ako super, že som videla Andreja Bána, ale viem len povrchne o jeho vzťahoch, o jeho detstve aj o jeho práci. Chcela by som vedieť viac!

plagát

Do boja (2018) 

113 minút nekonštruktívnych hádok a zvláštny záver.

plagát

Život je krásny (1997) 

Nádherný, odľahčený film. V prvej časti vyznieva absurdita, v druhej naivita. Jediné negatívum je možno také "seknuté" prepojenie tých dvoch častí. Tie dve časti by som nejako viac prepojila, prípadne urobila dva filmy. Ale ako samostatné časti super, aj keď druhá je lepšia. Originalita, naivita, absurdnosť, smiech cez slzy. Prvá časť je trocha naťahaná na môj vkus. Ale ako celok hodnotím veľmi kladne.

plagát

Odcházení (2011) 

Ako divadelnú hru ju beriem. Ako film to bolo o ničom. Pointa dobrá, dialógy dobré, ale tá kamera a dej odohrávajúci sa na jednom mieste je dosť únavný. Havel bol dobrý spisovateľ, ale tá téžia mu až tak nevyšla.

plagát

Konečná uprostred cesty (2011) 

Som na vážkach. Na jednej strane nepriklášľovaná realita, na druhe strane mi ten film nepovedal nič nové. Oceňujem záblesky humoru, ktoré ale, bohužiaľ, zostali len zábleskami. Ku koncu filmu to bolo trochu nechutne drastické. Chýbalo mi viac nadhľadu, aj téma smrti sa dá spracovať inak než takto, drasticky, smutne, bezvýchodiskovo. Obrovský potenciál, dobrá téma, film v prvej polovici bol dosť dobrý, ale ten fatálny záver.. nič moc. Chápem, že to tak môže dopadnúť, ale na to, aby som to vedela a videla len holú realitu bez umeleckej nadnesenosti, humoru, absurdity a pocitov som nemusela chodiť do kina.

plagát

Magic Mike: Bez nohavíc (2012) 

Dobrá téma, ale prevedenie filmu je sklamaním. Väčšina dialógov vyznela umelo, postavy skoro vôbec psychologicky nerozbrané. Film ukazuje iba o opis situácie, neanalyzuje ju. Škoda, lebo námet sa mi naozaj páčil.

plagát

Koža, v ktorej žijem (2011) 

Pedro Almodóvar mi asi nesedí. Postavy absolútne psychologicky nerozbrané, nevyvíjajúce sa. Tú zápletku hlavného hrdinu s niekým, koho tyranizuje vo svojom dome beriem ako frašku. Môže sa niekto zamilovať do niekoho, o kom vie, že je muž a ktorého poznal predtým? Dobrý námet, dobre natočený film, ale milostná zápletka a záver nebol podľa môjho gusta.

plagát

Hmla (2007) 

Nie veľmi vydarená adaptácia románu. Chýba tomu napätie a gradovanie, je to také nemastné - neslané. Dve hviezdy za zmenu konca, v porovnaní s knihou určite lepší!

plagát

Kým spíš (2011) 

Niečo medzi drámou a hororom. Príjemná atmosféra, načrtáva slabo viaceré linky, ale primárne je o jednotlivcovi - psychopatovi. Príjemné, ale extra neoslnilo.