Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (4)

James Bond: Zlaté oko

James Bond: Zlaté oko (1995)

Veľmi ma prekvapila voľba výberu hlavného predstaviteľa, ktorý vždy pôsobil charizmaticky a s výnimočnou dávkou šarmu. Výborne zvládal aj vystupovanie na akčnom poli, keď s prehľadom zvládal každú akciu. V horlivom zakusnutí splniť svoje poslanie a vylepšenými bojovými pomôckami stále dokázal vo mne vzbudiť nadšenie. Doma mám celú zberateľskú Bondovskú kolekciu, ale najviac sa mi páčili časti v ktorých účinkoval Pierce Brosnan. Kategoricky podľa roku produkovania možno rozdeliť Bonda na staršie časti, novšie a najnovšie, ale v každej z nich sa prispôsobuje trendu a drží krok s pokrokom filmovej reality. Bond mál stále čo ponúknuť a podľa mňa si drží osvedčený štandard, ktorý pôsobí jednoduchšie, ale pútavo.

Zelená míľa

Zelená míľa (1999)

Náhodná vražda, nevinné odsúdenie, osud detí pri ktorom sa hádam aj najtvrdšiemu človeku začnú do očí tlačiť slzy. Ozaj srdce trhajúce prevedenie, plné emociálného napätia aj keď sa to odohráva vo väzenskom prostredí. Okrem toho ďalším bonbónikom bol vynikajúci výkon Toma Hanksa, ktorý prežíval svoju neľahkú chorobu. Film dáva zmysel v každom okamihu a režisérska práca je ozajstným úspechom.

Stroskotanec

Stroskotanec (2000)

Tak to by som teda nechcel zažiť. Nikdy nezabudnem na drsnú scénu, keď si Chuck Noland svoj bolestivý zub ošetroval pomocou korčule a kameňa a na jeho jediného "spoločníka" Wilsona. Film prezentuje výborný, herecký výkon Toma Hanksa. To, že sa Robert Zemeckis rozhodol práve pre spomenutého Hanksa , mi prišlo ako pozitívum, keďže je to môj obľúbený herec. Jeho prítomnosť bola fakt očarujúca, keď jeho prežívanie a boj o holý život mal až neskutočne presvedčivé prevedenie. Okrem fascinujúcich katastrofických záberov sa vo filme našlo aj precízne nasnímanie okolitej prírody.