Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Horor

Obľúbené filmy (10)

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

Film filmov. Úžasný scenár a skutočne vydarené hlavné obsadenie. Morgan Freeman si ma naprosto získal v úlohe Reda a Tim Robbins bol ako Andy taktiež nadmieru presvedčivý. Úplne najviac oceňujem záver filmu. V tejto dobe, keď vás už fakt máločo prekvapí, je pre vás ako osviežujúci vánok podobná situácia. Tomuto filmu asi skutočne nie je čo vytknúť, vykresľuje sa v ňom toľko osudov, toľko charakterov, nespravodlivosť, vytrvalosť, nádej, inteligencia či skutočné priateľstvo. Vydarený a optimistický happyend. Nebudem tu písať obsah filmu, to čo vo mne film zanechal, som už uviedla v predošlých vetách. Odporúčam VŠETKÝM pozrieť! Do nohy! Tí, ktorí tento film neocenia, by ma skutočne zaujímalo, čo by namiesto neho ocenili ....

Nedotknuteľní

Nedotknuteľní (2011)

Sledovanie tohto prekrásneho filmu ma napĺňalo vo všetkých smeroch. Vynikajúce hlavné obsadenie, prenádherná francúzština,skutočne humorné momenty...Absolútne presvedčivo som si vedela nájsť cestu k obidvom hlavným hrdinom, s úsmevom na tvári som sledovala ich spoločné spolunažívanie, ich postupné nadobúdanie citu skutočného priateľstva a oddanosti a miestami ma dojímal celý dej.Nerušiace boli aj vedľajšie postavy, sympatické zamestnankyne domácnosti či sexy asistentka.Toto dielo si nemám problém pustiť aj po x-týkrát a doporučujem každému...KAŽDÉMU;-)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Toto je presne jeden z tej malej skupiny filmov, ktoré vo vás zanechajú hlbokú emóciu a zamyslenie. Dopozeráte ho a vo vnútri sa vám rozleje taký ten obohacujúci pocit. Sympatická Robin Wright a skvelý, skvelý, skvelý Tom Hanks, ktorý naprosto perfektne zahral výnimočnú postavu prostého, no zároveň obetavého dobráka od kosti, ktorý pre svoju lásku urobí naozaj čokoľvek. Veľmi vydarený český dabing. Film poskytuje veľa zvratov, nepravdepodobných situácii a hlavne poukazuje na fakt, že aj jednoduchí ľudia s menším IQ môžu dosiahnuť v živote niečo skutočne veľké. Určite ma na úspešnosti filmu podiel aj dojímavý soundtrack na konci a malý Forrest. Rozhodne odporúčam každému. Podľa mňa Forresta Gumpa videl aj ten najľahostajnejší filmový ignorant.

Niet čo stratiť

Niet čo stratiť (1997)

Priznám sa,že som bola prekvapená obsadením Tima Robbinsa do hlavnej postavy v komédii.Tima mám zaškatuľkovaného ako dramatickú postavu Andyho z Vykúpenia z väznice Shawshank. Každopádne, veľmi milo a príjemne ma prekvapil. Skutočný herec dokáže zahrať čokoľvek- a Tim to tu pekne dokázal. Martin Lawrence z môjho pohľadu za ním rozhodne nezaostáva a spolu ako dvojica tvoria perfektné duo, ktoré spojením so zaujímavým a rozhodne nie nudným i keď možno nie až tak prekvapivým dejom vytvára 98 minút sledovania radostnej a humornej zápletky, ktorá sa stavia na omyle, no situáciami a zhodou okolností poskytuje kvalitnú komédiu a obrátenie na správnu cestu jedného z hlavných hrdinov. No a tanečné číslo samotného režiséra vo filme nemalo chybu! Smiala som sa dobré tri minúty. Facky T-Paulovej matky ma tiež nenechali len tak sedieť. Áno a priznám sa -ani tento skvost som nevidela len raz...ani dva razy :)

Veľmi nebezpečné známosti

Veľmi nebezpečné známosti (1999)

No tak tento sled pohyblivých obrázkov som videla minimálne tak odhadom desaťkrát. V televízii som si tento film nikdy nenechala ujsť a čumela som na neho až do neskorej noci. Moje prvé zhliadnutie sa uskutočnilo ešte keď som bola žiačkou základnej školy a staršia sestra ma vyhodila od počítača, že to nie je film pre deti. Teraz sa nad tým vždy pousmejem a čo sa týka filmu - jeden z mojich skutočne obľúbených. Dlho som mala slabosť pre Sebastiana a dlho som sa sama so sebou priečila, či sa mi Reese ako cudná Annette pozdáva, alebo nie. Nakoniec som sa teda rozhodla, že áno. Kathryn ma spočiatku iritovala ako hriešna narkomanská mrcha, no po čase som jej prišla na chuť a stala sa pre mňa zaujímavou postavou. Okrem toho ju podľa mňa Sarah Michelle Gellar zahrala skutočne presvedčivo. V podstate mi imponovalo obrátenie zvráteného promiskuitného Sebastiana vďaka láske k Annette na citlivého dobráka. Záver filmu smutný, no aspoň trochu odvracia očakávaný happyend. No a soundtracky : Every you and every me od Placebo, Colorblind od Couting Crows a Bitter Sweet Symphony od The Verve dokonalejšie nemohli zapasovať k celkovej atmosfére filmu:)

Armageddon

Armageddon (1998)

Aj keď to niekomu môže pripadať trošku patetické či sentimentálne-toto bol prvý film, pri ktorom som sa na konci rozplakala! Jedna zo záverečných scén, SPOILER------------kde Bruce Willis vytlačil z výťahu Bena Afflecka, aby mu tak zachránil život a šťastie svojej dcéry, pričom sa pripravil o svoj vlastný život bolo aj na moju tvrdú stránku osobnosti fakt silné kafé. --------------------Inak ja osobne tomuto filmu nemám čo vytknúť, aj keď skutoční kritici by si určite niečo našli. Mňa film nadchol, pre mňa to bolo niečo nové, špičkovo ukázané a zrežírované, s výborným obsadením postáv a ak ma film dokáže ešte aj pri mimoriadne zaujímavom a dramatickom deji naozaj rozosmiať...čo viac si môžem priať?;)

96 hodín

96 hodín (2008)

Práve dopozerané. Toto je asi jediný film za posledné obdobie, ktorý ma bavil od prvej sekundy až po úplne poslednú. Ubehol mi ako päť minút! Som z neho unesená, očakávala som štedrú porciu neľútostnej akcie a tú som aj dostala. Žiadne sklamanie. Kiežby na svete reálne existovali takíto muži, ktorí nemajú zľutovanie s nikým a ničím ak ide o záchranu ich najbližších. Bolo to trošku pritiahnuté za vlasy samé buch,,tresk,,pif,paf :D...a hlavný hrdina samozrejme nesmrteľný, ale skvele sa na to pozeralo a dokonale som si vychutnávala šialenú cestu milujúceho otca za spravodlivosťou...

Pretty Woman

Pretty Woman (1990)

Krásna nereálna rozprávka, ktorú sa oplatí vidieť ;-) Jeden z mála filmov, ktoré sa dajú pozerať znova a znova a vždy vás bavia svojím dejom, hlavnými postavami a snovou nereálnosťou...Pre mňa je proste Pretty Woman srdcovka, zamilovala som si hlavnú dvojicu hercov, ktorí sa mi perfektne do tejto zápletky hodia. Soundtrack ma tiež baví a medzi moje top scény patrí nakupovanie na Rodeo Drive, zoznámenie Edwarda a Vivian a všetky dialógy s Kit ;-)

Hačikó: Príbeh psa

Hačikó: Príbeh psa (2009)

:( ... ďalší film, ktorý som od polovice kompletne preplakala...a to, že je to podľa skutočnej udalosti ma dojíma najviac....je až neuveriteľné, aká vrúcna, hlboká, silná a verná dokáže byť láska psíka k jeho majiteľovi....Richard Gere ma rolou v tomto filme veľmi prekvapil, ale zahral ju úžasne...úplne som mu verila tú vzájomnú lásku....veľmi emotívny zážitok, určite na toto dielo nikdy nezabudnem... Hači, Hači ♥

(K)Lamač sŕdc

(K)Lamač sŕdc (2010)

Aké osviežujúce ;-) Na takéto filmy som zaťažená a patria medzi moje najobľúbenejšie zo všetkých filmových žánrov. Humor spojený s nenútenou romantikou, v krásnom prostredí so zaujímavými hercami (i keď Vanesse som ešte zatiaľ neprišla na chuť - možno časom :) A v tomto prípade ešte tááá úúúúžasná uchulahodiaca francúzština**** .....Zaujímavá myšlienka a hlavná pointa, s ktorou som sa ešte nestretla. Profesionálny dohadzovač- to áno, ale profesionálny rozbíjač vzťahov?:D Funny. Jedna hviezdička dole kvôli tomu záveru, ktorý ma trochu znechutil. Hlavne ten hrdinov záverečný monológ ------------SPOILER-------------- "nemám rád rokfort, nikdy som nevidel hriešny tanec....." na mňa moc klišé, ale zase keby to nedopadlo tak, ako asi každý čaká - happyendom, frflala by som, prečo im to scenárista nedoprial :D.....Úplne vhodný film na večerné leňošenie v postielke, kedy chceme vypnúť a uvoľniť sa po celom dni:)