Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný
  • Horor

Recenzie (5 570)

plagát

The Quatermass Xperiment (1955) 

Sci-fi becko, ktere urcite patri k tem lepsim a priznivcum zanru ho lze doporucit. Necekejte zadne super (ani retro super) efekty, je to spis takove upovidane, ale pozornost udrzite.

plagát

Rok má šesť dní (1976) (TV film) 

Neuskutecne pitomy a toporny klise dialogy ve filmu, ktery zdaleka nedosahuje dramaticnosti, o kterou se pokousi. Zajimavosti je prostredi sestidennich zavodu (zrejme Anglie, Isrsko nebo Man).

plagát

Muž s kinoaparátom (1929) 

Nahodne kratke zabery jdouci 68min za sebou. Chapu, ze jde o experimentalni a avantagrdni pocin, ale me to nebavilo.

plagát

Križiaci (1960) 

Pro zavile milovniky historickych pribehu a kulis je to asi fajn. Pro me to je strasne zdlouhavy a nezabavny film. Uz jsem ho nacal asi potreti a opet nedokoukal vic jak do 2/3... Mozna, ze kdyby to zkratili na beznou stopaz, bylo by to divacky stravitelnejsi.

plagát

Ve znamení Tyrkysové hory (1977) 

V ramci koprodukcni spoluprace zemi RVHP natocili soudruzi radu prapodivnych polodokumentarnich propagandistickych radobyfilmu. Myslim, ze herci to pojali jako vylet a z nataceni meli spis srandu. Je zajimave to videt jako artefakt te doby, po filmove strance je to bezvyznamne.

plagát

Zóna záujmu (2023) 

Velice zajimavy a experimentalni uhel pohledu na tuhle katastrofalni lidskou etapu...

plagát

Únos (1997) 

Parta rednecku unese Kurtovi manzelku. On se pak musi vzedmout sam proti vsem, aby ji dostal zpet. Zcela bezny film, na ukraceni dlouhe chvile ok.

plagát

Aguirre, hněv Boží (1972) 

Za celkove podivny pocit z tohoto filmu pridavam i patou hvezdu. Divna hudba, divna kamera, podivni herci. Libilo se mi to. Ma to pomale tempo a cele to pusobi trosku jako halucinace. Uprimne, Apokalypsa to neni, ale z techto "dzunglo-dobyvatelskych" filmu patri k tem nejazajimavejsim, ktere jsem zatim videl.

plagát

Tancuj Matylda (2023) 

Za Reginu davam prumerne hodnoceni. Jinak to byla teda slabota. Takove nejake prilis bezne a spis odehrane nez zahrane... Jinak teda dej je o tom, jak jsou lidi nejdriv zli a pak jsou hodni. Malo uveritelne, umele.

plagát

322 (1969) 

Tyhle sedesatkovy nalady ja proste nemam rad. To neni nic pro me. A pokud do toho, v ramci umelecke myslenky, pridaji jeste sceny zabijeni kone kladivem, tak to je tim spis konec... pozitivem je mlada Svandova a sympaticka Lucyna W. Lohniskeho linka byla fajn, ostatni si mohli odpustit.