Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Komédia
  • Dráma
  • Dobrodružný

Posledné recenzie (77)

plagát

Dunaj, k vašim službám (2023) (seriál) 

Nepozerám to nejako aktívne, pozerá to však manželka, takže som tým často neplánovane "obohatený". Vyzdvihnúť na tom môžem zaujímavé historické zasadenie, aj keď sem tam s nepresnými faktami a herecké výkony Koleníka a Tůmu. Trocha sa mi nepozdáva ten nablýskaný vizuál, kde zo všetkého je cítiť čistota, novota a bezchybnosť ako keby gardisti nepochopili význam slova čistka a nabehli do úlíc s mopom. Najviac mňa na tom ale vytáčajú tie vzťahy medzi postavami, kde vznikne viacero hádok a konfliktov, len kvôli tomu, že osoba 2 z nejakého idiotského dôvodu nemôže dvomi vetami vysvetliť osobe 1 svoje konanie, ktoré by všetko vyriešilo, ale namiesto toho 2 série drží hubu, aby osoba 1 mala čas spraviť dačo, čo vyriešenie konfliktu ešte viac oddiali. Predbežne dávam 2 hviezdy, uvidím popri ďalšom obohacovaní, či si to u mňa zaslúži viac, menej alebo rovnako...

plagát

Oppenheimer (2023) 

Ten paradox... Ideš do kina na Nolana a najväčší problém filmu je Nolan sám. Tie jeho machinácie s časovými linkami a strihy z jednej scény k ôsmej, k tretej, k šiestej, k druhej... sú k povahe tohoto filmu zbytočné a úplne jasný dej robia iba zmätočným. Príjemné dejové kontúry to získava vlastne až od samotného Trinity testu. Samotný non-CGI výbuch bol prezentovaný ako zázrak kinematografie a človek by očakával, že to bude epické jaxviňa, ale popravde je dosť vidno, že ide iba o hranie sa s benzínom a veľkostná škála neni dostatočne uveriteľná. A teraz k ostatným aspektom... Hoytemova kamera je ako vždy perfektná, z toho by sa dalo narobiť hromady wallpaperov. Herecké výkony sú to, čo tento film drží na nohách...ostatne pri trojhodinovom vykecávacom filme to nemá na výber. Murphy a RDJ budú isto útočiť na Oscary a absolútne zaslúžene. Göransson pokračuje vo svojej jazde stať sa nasledovníkom Zimmerovho trónu, len škoda, že strihač zvuku dosť prehlušoval niektoré scény a aj plytval Ludwigovou prácou, čím znižoval efekt neskorších scén pre ktoré boli konkrétne pasáže skladieb očividne (alebo ušičujne?) vytvorené. Nolanov Oppenheimer neni vôbec zlým filmom, len sa neviem ubrániť dojmu, že keby to bol napr. Chazellov Oppenheimer, asi by sa mi páčil viac. Prečo aj napriek všetkým negatívnym zmienkam 4*? Je mi čudné film takýchto kinematografických kvalít hodiť na hranicu priemeru, ale ak ani druhá projekcia u mňa nezaberie, možno tam aj skončí.

plagát

Jurský svet: Nadvláda (2022) 

Jursky a zbesilo. Aspoň viem, že ak sa na mňa niekedy v horách vyrúti medveď, treba naňho vystrieť ruku ukazujúc dlaň ako panáčik na značkách "zákaz vstupu tu nezamestnaným osobám". Keby mi však predsa len medveď žral z ruky, budem pokojný, lebo americkí vedci zistili, že potom mi bude žrať aj z nohy. Som rád, že sa pôvodné trio hercov opäť zišlo, ale tento film proste nedokázali zachrániť. Vysoko trápne dejové oblúky, brutálna nelogika konania ľudí aj zvierat, vykrádanie scén z iných filmov, jednoducho veľká slabota.

Posledné hodnotenia (461)

Dunaj, k vašim službám (2023) (seriál)

06.02.2024

Napoleon (2023)

27.11.2023

Marvels (2023)

12.11.2023

Mission: Impossible Odplata - Prvá časť (2023)

07.08.2023

Oppenheimer (2023)

31.07.2023

Strážcovia galaxie 3 (2023)

04.05.2023

Na západní frontě klid (2022)

12.04.2023

The Last of Us (2023) (seriál)

13.03.2023

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023)

18.02.2023

Reklama

Ovládací panel