Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Akčný
  • Krátkometrážny

Obľúbené filmy (10)

Choď a pozeraj sa

Choď a pozeraj sa (1985)

Mohumentálne dielo. Možno, až moc. Film, o ktorom sa ťažko píše, ale viem, že budem mať naňho večne, boľavé spomienky. Neuveriteľne tvrdo pobratý naturistický obraz, pravej 2. sv. vojny, a nielen to. Fyzická a psychická destrukcia, s paradokumentarného formou. Prvá polovica vás hodí do jamy plných spalených tiel, ale druhá polovica je peklo! Hotové peklo. Nedá sa opisať, aké pocity som s nej mal.. Obsahovo je film až neuveriteľne chladný, dokumentárnou formou-civilný, poniektorých momentoch až tak surový, za hranicou ľudskosti. Poetické chvíle, hlavne dlhotrvajúce zábery tu vobec niesú na škodu a tvoria tu jednu depresívnu mozaiku. Pravdupovediac som nemal taký pocitový zážitok, ani po Schindelorovom zozname. Postupné tlačenie na pílu, manekýrská práca a výkon Kravčenka-niečo NEUVERITEĽNE. Predobraz, toho čo by ste nikdy nechceli vidieť. Jeden z najdestruvnejších filmov .Verím, vlastne dúfam, že sa poučíme z chýb naších predkov! Иди и смотри навсегда во мне.

Siedmy kontinent

Siedmy kontinent (1989)

Alegória na (ne)obyčajný životný stereotyp. Zatiaľ, čo prvá polovica je práve ten typ zcela obyčajného ťahania deja s pár psychologickými otázkami s realitou každého dňa. Rok po roku to stúpa na grandióznej atmosfére s pocitom, že tu niečo nie je v poriadku. Vždy je to viac a viacej depresívne a svojím sposobom bizardné. Postavy uveriteľné, realistické správanie, Hanekeho výber obyčajných nehercov, len pridáva na autenticite. Záverečná 15 minútovka je už len prechádzka peklom. Záverečný podtitulok mi zasadil fakt obrovský odtlačok do mozgu. Nihilizmus v tej najtvrdšej podobe.

Ex Drummer

Ex Drummer (2007)

Nikde taký diamant nenajdete. Film, pri ktorom znasilnenie 50cm pérom berete ako samozrejmosť. Ale ináč to smrdi chcankami. Krutá sonda do najväčšej spodiny, hold ten pravý underground. Každý herec je tam obzvlášť postihnutý, rozoberajúce rôzne sexuálne odchylky a iné zverstva. Ináč absolutne bizárne (kde sa hrabe Taxidermia), vizuálne geniálne a strihovo neskutočné. a záver nestkučné psycho, bol som z toho pár dni mimo.

Krtko

Krtko (1970)

Najväčší bizár, ktorý kedy sa vyhrabal spod zeme a zničil moj mozog.

Texaský masakr motorovou pilou

Texaský masakr motorovou pilou (1974)

Nekorunovaná učebnica špiny, strachu a násilia. Primočiare naturalisticke psycho prelinanie exploitatu a slasheru, bez večšiej logiky, ale za to s obrovskou dávky sebakrutosti. Texaský masaker je len jediný original, ktorému sa žiaden remake nemože ani z polovice približiť aneb keď je pre kresťanov posvetná Biblia, tak pre fanúšikov hororu Texaský Masaker.

Trainspotting

Trainspotting (1996)

Neuveritelný skvost, pri ktorom som si sadol na prdel a celých 94 minút som z radosťou hltal každú sekvenciu filmu. Trainspotting je jeden z filmov, pri ktorom od začiatku viete, že vás to bude baviť (monolog)-ale i tak pritom pri daktorých chvílach sa vám to moc páčiť nebude(odvykanie od drog). Je tu cítiť jasný Boylov, ešte neotrepaný a nezavsilý rukopis, McGregorov silný herecký talent a ešte neskuseného Roberta Carlyla. Musím sa priznať, že lepší film z drogovou tematikou neexistuje (nie ani Requiem for dream není lepši..) .Možno mi to budete mať za zlé, ale zaverečná časťsa k filmu neuveritelné hodila pridavala filmu lepší smer. Jedna z mojích največších srdcoviek. Who needs reasons when you've got heroin?.

Zvrátený

Zvrátený (2002)

Naprosté znasilnenie diváka. (formou) Psychické zdeptanie diváka. Jeden z filmov, na ktoré neexistujú slova, pretože pri pár scénach som skoro zomrel blahom. Noé je zvrátený majster a neskutočný (filmový) umelec, pretože toto je klenot filmografie. Scény, ktoré sa nedajú opisať a diálogy, ktoré sa nedajú okopirovať. Titulky sú jedná veľká žranica. Kamera k posratiu geniálna (áno, Noé miluje Angst )***Jedno z najväčších srdoviek. 100% docenené až na druhé vzhliadnutie.