Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenzie (429)

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

Dlhé...nudné...žlto hnedé...nabobtnalé ho.... Dúfam, že to nemá tretiu časť! 1* (za Zimmera)\5

plagát

The Covenant (2023) 

Špičkovo odvedená práca na dobrom scenári s kvalitným hudobným podmazom. Toľko k technickej stránke filmu. Skvelo odohrané na každej strane. Dvojica hlavných hrdinov je skvelo vykreslená a aj ich vzťah, ktorý sa tvaruje asi do polovice filmu (táto časť dostala nezvykle veľa priestoru na tento typ filmu, ale nebola nudná, to vôbec nie). Druhá časť filmu obracia pozornosť na splatenie záväzku. Bol to masaker, ale krásne sa prelínal a dopĺňal s emočnou linkou. Jednoducho skvelé. Lepšie 4 z 5 (ak nie plných 5).

plagát

Sněžné bratrstvo (2023) 

Silný film, kde sa let športového tímu zmení v mrazivé biele peklo. Film je modernejšou verziou už známeho príbehu o prežití skupiny mladých športovcov, ktorí sa aby prežili museli uchýliť k pre našu spoločnosť nie úplne tradičným kulinárskym praktikám. Film je drsným opisom este raz drsnejšej reality, o ktorej sa nám divákom ozaj môže len zdať. Kto príbeh pozná a trošku sa zamyslel, tak mu je jasné, že... že prežiť niečo takéto môže len ten, kto nerieši spoločenský etický kódex a zaužívané spoločenské konvencie, vieru v boha (akéhokoľvek), či stav či pôvod jedlá, ktoré mu je poskytnuté. Je to krutý a mrazivý príbeh prežitia v divočine zasnežených Ánd a to nie len pre mínusové teploty prostredia v ktorom sa odohráva. Film o sile ducha a ega, o súdržnosti a sile človeka, sile žiť a prežiť za každých okolností...a to aj keď sa všetko zdá byť stratené.

plagát

Tvorca (2023) 

Priemerné scifi.

plagát

Sisu (2022) 

Wick na svoje 4 kapitoly potreboval 4 filmy, Aatamimu stačí na jeho 7 jeden film. Sú to parádne jatka, gore a všetko bez zbytočných rečí. Páčil sa Vám Wick? Sisu budete milovať. Prišiel Vám Wick drsný? Sisu je masaker. Zdalo sa Vám, že je John nesmrteľný? Aatami nesmrteľný je! To čo tu stvára tento postarší elitný vojak s nacistami je až neuveriteľne ukrutný hnus a bordel, no tak zábavne až umelecky podaný, až budete chcieť vidieť stále viac a to koľko rán, striel a drsného zaobchádzania vydrží, by mu závidel nejeden nemecký Panzerkampfwagen VI Tiger. Skvelá a veľmi dobre natočená fínska zábava pre dospelých ala Rambo\Wick\Nobody.

plagát

Evil Dead: Vzostup zla (2023) 

Všetko by to bolo skvelé keby...presne tak, keby. Prvá viac ako polovica filmu krásne graduje napätie, je to príjemná jazda posadnutia v zaujímavých postavách, ktorá sa prehupsne v gore akciu. No posledná časť úteku z budovy už taká zábavná nie je...alebo je, ale na úkor napätia a strachu. Zo slušného hororu sa dostane film do pozície recesie a nezmyslov. Škoda, že si to neudržalo tú "hororovú estetickú vážnosť" až do konca kedy som sa už len chechtal na tých komediálnych hovadinách a nápadoch.

plagát

Pápežov exorcista (2023) 

V spleti slabých hororov posledných rokov konečne prišla iskrička nádeje a konečne rozvírila tieto nudné vody. Herecky veľmi príjemný na pohľad, scenáristicky mierne pokulháva v poslednej tretine. Inak slušný film, vraj na základe skutočnosti, podľa zápiskov z Vatikánu. Napätie sa príjemne stupňuje a boli aj zimomriavky, no keď sa to prehupsne do časti kde zistujeme meno démona tak snímok začína strácať napätie. Premýšľal som či 3 alebo 4 hviezdy...dávam lepšie 3, nakoľko Exorcism of Emily Rose majú odomňa solídne 4 a ten považujem za top film týkajúci sa exorcizmu.

plagát

65 (2023) 

Film o 4 hercoch(!), 1 kaskadérovi a 1 koordinátorovi kaskadérov...a asi 300 animátoroch. Adam Driver si môže s kľudom podať ruku s Willom Smithom...obaja hrali v podobne nudnej pitchovine. Premýšľam čo viac napísať...ale skutočne mi nič nenapadá...snáď len, že som radšej mohol spať a nie pozerať tento prázdny výplach. A este teda toto: ten pokafraný After Earth bol nie len krajšie natočený ale bol aj pútavejší.

plagát

Unesená loupež (2023) 

Indiáni z Indie vedia tiež natočiť celkom dobrý triler...akčný...napínavý...zapletený...romantický(?)...a bez spievania. Ale teraz vážne, film mal zaujímavo prepletenú zápletku, zvyčajne s takýmto niečím prídu Hollywoodania. Trošku mi nesedelo hranie hlavných postáv, ale možno to robila tá hindčina na ktorú nie som zvyknutý. Čo sa týka odsýpania deja a vystavania napätia, tak to bolo spravené dobre. A prišlo aj na záverečný zvrat. Sú tu aj lepšie filmy o únose lietadla, alebo o krádeži diamantov, ale tento to sympaticky kombinuje v jeden celok a tak Vám ušetrí čas, ktorý by ste strávili pozeraním dvoch filmov (netvrdím, že by to vo finále nebolo tak lepšie) 😉