Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Horor
  • Animovaný

Recenzie (170)

plagát

Spolujazda (2019) 

Presne ten film, ktorý diváka pobaví, ale za pár dni si naň už nespomenie. Zábavné hlášky, dobrý herci a priemerný príbeh. Nenadchne ale ani neurazí.

plagát

Nikto (2021) 

Akčná pecka, ktorá musí sadnúť každému divákovi. Inšpiráciu Johnom Wickom cítiť síce v každej scéne, ale to vôbec nevadí. Tvorcovia servírovali jednu drsnú scénu za druhou a aj vďaka pomerne kratšej minutáži som sa ani chvíľku nenudil. Akčné scény veľmi pekne a hlavne kvalitne natočené (najmä scéna v autobuse), záživný príbeh, dobrý výkon hlavnej postavy a v neposlednom rade parádny výber hudby počas akčných scén (v živote by som nečakal, že práve v takomto filme budem počuť hymnu môjho obľúbeného futbalového klubu; YNWA ).

plagát

The Haunting - Dům na kopci (2018) (séria) 

Tha Haunting of Hill House je presne ten seriál pri ktorom tvorcovia dokázali vytvoriť chladnú hororovú atmosféru aj bez litrov krvi a nespočet lakačiek. Seriál ťaží najmä z vynikajúceho hororového prostredia (Hill House) a veľmi pekne prepracovaných flashbackoch z minulosti do prítomnosti. Avšak vytknúť musím slabé tempo, pretože vtedy keď to malo začať mať "grády" to išlo stále len v tom istom pomalom tempe. Taktiež je pre mňa sklamaním pomerne slabšie finále, ktoré vsadilo na emócie a nie na oko hororového fanúšika. Asi som mal príliš veľké očakávania... 70%.

plagát

Shorta (2020) 

Policajné filmy mám fakt rád, najmä z prostredia bežných hliadok, no toto ma veľmi sklamalo... Začiatok filmu naberal slušné tempo keď sme mohli vidieť pár "drsňáckych" scén no tam to asi aj skončilo. Celý film sledujeme ako sa dvaja policajti, ktorých nechce NIKTO zachrániť a NIKOHO nezaujímajú, predierajú cez labyrint plný arabov. To chcú tvorcovia fakt tvrdiť, že by počas takejto situácie v momente nezasiahli špeciálne jednotky alebo armáda??? Úplne prestrelený príbeh plný nelogického správania hlavných postáv. Dánsky tvorcovia zvyknú byť precízny pri takejto tvorbe a preto neviem čo sa stalo... 30%.

plagát

Démon zatratenia (2019) 

Tak toto ide úplne mimo mňa. Takýto slabý a nezáživný horor som už dávno nevidel a dúfam že už tak skoro ani neuvidím. Nezáživné, bez napätia, bez lakačiek a strašne zdĺhavé. Nápad a celkový príbeh bol celkom fajn no to prevedenie strašne slabé. Nuda...

plagát

Rivali (2013) 

Pútavý príbeh dvoch (ne)priateľov na tratiach F1, ktorý je plný emócii, rýchlosti, skvelých záberov a najmä rozdielnosti dvoch najlepších F1 pretekárov svojho času. Skvelé zahraté od obidvoch hlavných postáv len podčiarkuje moju celkovú spokojnosť z filmu, ktorý som si musel pustiť 2x za sebou. Športové filmy obľubujem a aj keď F1 nie je moja šálka kávy, celý film som si aj napriek tomu užíval a prežíval ho ako najväčší fanúšik tohto moto športu a aj napriek tomu si myslím, že film si môže pozrieť aj totálny nefanúšik tohto športu a určite ho aj napriek tomu osloví. Taktiež treba vyzdvihnúť úžasnú kameru a ešte lepšiu hudbu k filmu (čo iné sme mohli od Zimmera čakať, že). Síce som to tak trošku očakával, ale záverečná scéna spolu so skutočnými zábermi ma úplne citovo zložila, čo sa mi už dávno pri filme nestalo. Kiež by bolo takýchto filmov viacej... Fucking masterpiece. Na záver ešte hláška zo záverečného dialógu, ktorá najdokonalejšie vystihuje rivalitu medzi Laudom a Rushom: - "Chytrý člověk získá víc od svých nepřátel, než hlupák od svých přátel. "

plagát

Rytieri spravodlivosti (2020) 

Butterfly effect po dánsky. Krásne natočená severská multižánrová bomba, ktorá za takmer dve hodiny ani chvíľku nenudila. Milujem severské filmy a opäť sa mi potvrdilo, že takto precízne a realisticky to dokážu natočiť asi fakt len severský tvorcovia. Žiadna scéna vo filme mi neprišla prehnaná, ale naopak každá scéna je podaná veľmi ľudsky bez zbytočných okolkov. Výkony hercov na najvyššej úrovni a to hlavne Mads Mikkelsen, ktorý len potvrdil, že patrí medzi najlepších hercov súčasnosti. Silných 90% .

plagát

The Haunting - Na dotek (2018) (epizóda) 

Tretia časť už konečne priniesla to čo som očakával od tohto seriálu. Pútavé flashbacky (kvalitne spracované prepojenie minulosti a prítomnosti) , lepšia orientácia v hlavných postavách, nejaké tie hororové lakačky ale najmä atmosferické scény z Hill Housu. Po prvých dvoch slabších častiach sa seriál konečne uberá správnym smerom a začína ma to baviť.

plagát

Skurvená noc (2003) 

Jednoduchá skladačka, ktorá aj vďaka pomerne krátkej minutáži baví od samého začiatku do konca. 75%

plagát

Midsommar (2019) 

Konečne niečo nové a originálne! Síce to nie je pre každého, ale mňa si to získalo a prekvapivo mi nevadila ani dlhá pasáž, ktorú v tomto žánri vôbec nemusím. Krásna kamera, napätie, divné rituálne scény, hudba a samozrejme celkovo divná atmosféra na mňa fakt zapôsobili, avšak to hlavné na čo som sa tešil ma trošku sklamalo, a to pre mňa osobne slabší koniec. Neviem proste celý film som čakal, že z konca filmu spadnem na zadok, pretože celý film smeroval k tomu, že na konci filmu na nás tvorcovia vytiahnu nejaké "mindfuck" finále, ale nie. Aj napriek tomu sa jedná o veľmi kvalitný film a za posledné roky jeden z najoriginálnejších filmov vôbec. 75%