Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Akčný
  • Krátkometrážny

Obľúbené seriály (9)

Knick: Doktoři bez hranic

Knick: Doktoři bez hranic (2014)

Na tomto seriáli najviac oceňujem to naturalistické stvárnenie, lebo v mnohých iných seriáloch z lekárskeho prostredia to býva často skreslené. Páči sa mi aj to, že sa režisér takmer presne drží histórie, čím nám skvelo umožňuje do nej takýmto spôsobom nahliadnuť. Je veľmi zaujímavé vidieť aké problémy mali lekári v minulosti, nielen čo sa týka objavov, ale napríklad aj rasizmu, korupcie či podvodov. Myslím, že všetci vybratí herci sa tam hodia - Clive Owen obzvlášť. S prvou sériou som nad mieru spokojná (ten záver..uff) a už teraz sa nemôžem dočkať ďalšej. [EDIT] Teší ma, že druhá séria plynule naviazala na tú prvú a vôbec nie som prekvapená, že bola opäť vydarená. Páčilo sa mi, že v prvej polovici tejto série sme mohli viac vidieť do osobných životov každej postavy, a tak sa dalo jednoduchšie spájať súvislosti s nimi spojené. Druhou polovicou sa všetko rozbehlo takým smerom, aký asi väčšina divákov nečakala. Šťastie sa zmenilo na smútok, lásku vystriedala nenávisť a na prvý pohľad dobré charaktery sa zmenili o 180 stupňov. Bolo to však nesmierne pútavé a rovnako bolo zaujímavé sledovať vývin deju. Posledná časť, tak tá bola asi najsilnejšia z celého seriálu a Thackova tvrdohlavosť to zaklincovala.

Muž z Vysokého zámku

Muž z Vysokého zámku (2015)

Toto je asi prvý seriál s príbehom alternatívnej histórie, čo som videla a môj záujem pritiahla hneď pilotná epizóda. Ten nápad ma proste ohúril a keďže neviem či by som sa vôbec niekedy ku knižnej predlohe dostala, som nadšená, že sa niekto odvážil to dať do skvelej filmovej podoby s tak obdivuhodnými hercami. Celú prvú sériu som sledovala v napätí, ktoré bolo zakaždým dokonale vystupňované až do onej poslednej časti. Druhá séria už síce nie je taká strhujúca ako tá prvá, ale za to odhaľuje celkom nové kuriózne zákutia príbehu či postáv ako takých.

Domek z karet

Domek z karet (2013)

Politika. Nikdy som sa o ňu nejako zvláštne nezaujímala, a tak som aj pozretie tohto seriálu neustále odsúvala. Ale keďže je tak skvelo ospevovaný, tak som už nemala na výber a našla som si čas na prvé časti. A musím povedať, že som zostala príjemne prekvapená. Seriál je naozaj kvalitne spracovaný a hercov je radosť sledovať. Hlavne Kevin a tie jeho trefné prehovory na kameru. Toľká pretvárka, manipulácia, korupcia a nevídané ťahy "len" kvôli moci. Predsa aj tá politika môže zaujať, keď je podaná tou správnou formou (seriál je pre mňa asi tá najprijateľnejšia).

Sherlock

Sherlock (2010)

Neskutočne premyslený seriál, ktorý si ma získal hneď po zhliadnutí perfektnej prvej časti. Ďalšie časti ma len utvrdili v tejto genialite a neustále som bola v napätí, ako sa každý jeden príbeh vyvinie. Veľmi obdivujem práve tohto Sherlocka, lebo podľa mňa je Benedictovi táto rola šitá na mieru - fakt sa mi zdá, že spomedzi všetkých Sherlockov je najlepší. Takisto aj s Martinom Freemanom a s tou jeho naivitou sa skvelo dopĺňajú. Herec, ktorý stvárňuje Moriartyho dokáže byť pekne otravný, ale práve taký sa tam opäť hodí. Páči sa mi, že každá epizóda v sebe ukrýva detaily, ktoré niekedy vážne nie sú viditeľné a potom naraz vďaka týmto maličkostiam príde rozlúštenie, ktoré by som ani nečakala. Naozaj je to výnimočný seriál vo výbornej kvalite (..a tú dĺžku jednej epizódy si ani neuvedomíte).

Ako som spoznal vašu mamu

Ako som spoznal vašu mamu (2005)

Ani by som nepovedala, že nejaký sitcom ma začne takto baviť. Lenže toto nie je len nejaký sitcom. Každá jedna časť má niečo do seba..či už ide o vtip, ponaučenie alebo iné pozitívum. Samozrejme, že je tu aj starší a možno známejší sitcom - Friends, ktorý je tiež skvelý. Ale neviem čím to je, no HIMYM sa mi páči ešte viac. Skvelá hudba, premyslené zápletky, poprepájané príbehy, zaujímavo vyvíjajúce sa charaktery postáv, skrátka nič mi tam nechýba, a tak mi tento sitcom milo spríjemňoval poobedia :) Herečka, ktorá stvárnila "mamu" tam perfektne zapadala, no a posledná časť ma trochu prekvapila, ale bola som s ňou spokojná. Opäť ďalší seriál, ktorého pozeranie mi bude chýbať..

Dr. House

Dr. House (2004)

Vynikajúci seriál, kde je aj humor, aj napätie, aj nejaká tá láska..Neprekonateľný Hugh Laurie je vo svojej role výborný..aj keď si je každá časť tak trochu podobná (tým, že House vždy nakoniec zistí správnu diagnózu), stále ma to baví.

Klinika Grace

Klinika Grace (2005)

Hneď po prvej časti som si povedala, že toto bude seriál presne pre mňa. Vždy ma v seriáloch nemocničné prostredie ťahalo. Herci sú sympatickí, dej je pútavý, no a hudba je úplne trefná. Po zhliadnutí (zatiaľ) všetkých 12 sérií môžem zhodnotiť, že seriál ma rozhodne stále má čím prekvapiť a čudujem sa, že sa to tak ešte neodráža na kvalite. Pozerať jednotlivé diely bolo pre mňa vždy oddychom, pri čom som sa sem tam aj niečo naučila. Zaujímavý a výstižný komentár: golfista.

Tohle jsme my

Tohle jsme my (2016)

Veľmi príjemný seriál, ktorý naplní optimizmom a pokojom skrz pekný príbeh či soundtrack. Žiadne násilie, vraždy alebo nepokoje, iba milé prekrývanie rodinných príhod z minulosti s prítomnosťou. Herci pôsobia prirodzene a uveriteľne, vďaka čomu nie je problém nájsť si hneď niekoľkých sympatizantov. Miestami možno až príliš idealistické, no vďaka občasným hlbším myšlienkam to môže dať človeku viac ako len bezduché snívanie.