Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Horor
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

Omyly tradičnej morálky

Omyly tradičnej morálky (1989)

Veľmi zaujímavá téma, skvelý strih, vynikajúca hudba. Vo filme bolo aj dosť nehercov, ale to mi vôbec neprekážalo. Ocenil som aj mladú Moniku Hilmerovú a iných hercov. U mňa film zanechal silný dojem a naozaj sa mi veľmi páčil, hodnotím na výbornú. Mohli by ho opäť reprízovať.

Iba taká hra

Iba taká hra (1995)

Peniaze, nuda a túžba niekam patriť, to sú 3 príčiny hlavného mladého protagonistu Maťa. Žije len s matkou, ktorá sa musí o syna postarať sama a tak pracuje často aj po nociach, nikdy nemá dovolenku. Maťo si po presťahovaní do nového prostredia, blúdiac ulicami, našiel kamaráta, ktorý rád hrá automaty za peniaze a predáva heroin zašúľaný v cigaretách. Na jednej akcii Maťo skúsi takúto cigaretu a tá mu veľmi zachutí, kam to všetko vedie??? To už si viete sami aj domyslieť. Veľmi zaujímavý snímok, ktorý ma zaujal hneď z viacerých hľadísk, jednak svojou pútavou témou a jednak dobou, v ktorej sa dej odohráva. Je to presne obdobie môjho detstva. Som veľmi rád, že som sa nezaplietol do podobnej skupiny a najhoršie čo som mal, aj to až v 15-tich bolo víno a cigareta. Myslím, že deti, mladiství, na ktorých rodičia nemajú čas sa ľahko dostanú do podobnej situácie. Myslím, že v našom hlavnom meste to mali práve takéto mladiství najťažšie a zároveň najľahší prístup ku drogám, ale určite to nebol problém ani niekde na diskotéke zohnať. Výkony hercov mohlibyť aj lepšie, celkovo film ale hodnotím na plný počet 5 hviezd.

Svetlo

Svetlo (1998)

Opäť môj názor je úplne odlišný od ostatných komentárov. Ja som asi naozaj veľkým milovníkom slovenských filmov, no mne sa tento film veľmi páčil. Výborný herci, výborná kamera, do toho skvelá hudba Martina Burlasa, zaujímavé spomienky, zaujímavý príbeh, dej a ku tomu všetkému milujem filmy z 90-tych rokov. Proste som to "baštil" od začiatku až do konca. Veľmi pekný film. Som rád, že som ho mohol zhliadnuť a pridať si ho do svojej slovenskej filmovej zbierky.

Astral

Astral (1989)

Hoci nie som nejakým veľkým milovníkom sci-fi žánru, táto televízna inscenácia ma dostala. Veľmi zaujímavý a pútavý príbeh, ktorý ma hneď zo začiatku zaujal. Začnem postupne, nie je jedinej veci, ktorá sa mi na filme nepáčila. Vynikajúca scéna, ateliéry, kulisy a všetko s tým spojené. Veľmi pôsobivé zobrazovanie minulosti. Dokonalý strih, ba aj kostýmy. Výborný výber hercov, v úlohe astral si dokážem predstaviť možno ešte Ingrid Timkovú, tieto dve herečky majú v sebe niečo veľmi zvláštne, ale pútavé. Potešilo ma veľmi aj to, že vo filme účinkoval aj Štefan Kvietik, ktorý tomu dodal ešte viac umeleckosti a presvedčivosti - uveril som mu každé slovo. Výborným nápadom bolo aj doplnenie dialógov a myšlienok do filmu. V neposlednom rade chcem pochváliť Františka Gomolčáka za skvelý výber hudby. Gábor Presser a jeho album Electromantic sa radia naozaj ku veľkým klenotom a osobne si myslím, že výber hudby tvorí možno až 60 percent celkového dojmu z filmu. Na záver čo dodať, bravo bravo bravo. Pán režisér Opálený to zvládol na výbornú. Keď som zapisoval tento film na csfd databázu, dozvedel som sa len o smutnej veci, že film nie je technicky spôsobilý na jeho zreprízovanie. O čo viac ma potešilo, keď som zazrel v televíznom programe jeho zaradenie do vysielania. Chcem sa poďakovať predovšetkým aj dramaturgii Trojky, technikom, ktorí snímok zdigitalizovali a zrejme ho aj upravili alebo opravíi. Taktiež nezabúdajme ani na skvelú osobu z košického archívu, ktorá je vždy veľmi ochotná s čímkoľvek pomôcť a bez ktorej by sme pravdepodobne o tomto skvoste ani nevedeli a možno by sa ani neodvysielal, ale to je už iná téma. Jedno obrovské ĎAKUJEM RTVS!!