Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenzie (18)

plagát

Prebudená smrť (2004) 

Keby som vypustil záver, tak by som premýšlal medzi 2 - 3mi hviezdičkami, kedze akcia tomuto filmu nechýbala, aj technický celkom fajn, ale scenár a príbeh nula bodov. No obrovské sklamanie bol záver filmu. Kde ako starý fanda JVCD som už zo zvyku počítal, že koniec sa neobíde bez nejakej mastenici s hlavným negatívnym hrdinom. Ukončenie filmu 2mi strelami bol strašný prúser a bieda pána režiséra. Proste nemohol som inak ako nakoniec ohodnotit iba jednou hviezdičkou.

plagát

Zóna smrti (2005) 

Taký dejový bordel som už poriadne dlho nevidel. Nemalo to hlavy ani päty, častokrát bolo len na divákovi si to nejako usporiadať aby to dávalo zmysel, a ešte ťažšie musel hľadať dôvod, prečo ten film dopozerať až do konca. No ten kto vydržal si podľa mňa aspoň čiastočne napravil chuť z babraného úvodu a jadra filmu. V celku vydarená Donnie-ho odplata "bielemu mužovi" za odpravených budúcich kolegov. No ešte dlho po filme som bol v šoku z úplneho konca a zvratu, kde by ma ani vo sne nenapadlo, že prehratú bitku Kam-Boa ukončí Donnieho pád von oknom... Koniec PERFEKTNÝ (preto 2 hviezdičky)

plagát

Rocky (1976) 

Tento film som 1x videl na nemeckej stanici ARD, asi ako 9 ročný a vôbec mi nevadilo, že som nerozumel jazyku, je to tak skvele natočený film, že veľa sa dá pochopiť z gést či mimiky Sly-a, ktorý vám svojimi ležernými a pomalými pohybmi umožní vytvoriť si predstavu, že ide o obyčajného chlapíka, ktorý sa snaží z 0 stať niekým vďaka svojím rukám, kde aj keď by ho mal Apollo mlátit od rána do večera, rukami, kladivom, železom, tak za žiadnu cenu nezostať ležať, ale vstať a boxovať, a vydržať všetkú bolesť sveta. Aj keď je to nereálne, ale takto si predstavujem box, škoda dnešnej moderny, kde potečie trošku krvi a je po zápase... rok čo rok čakám, kedy týždeň po týždni odvisielaju všetky časti Rockyho Balbou.

plagát

Michael Jackson´s This Is It. (2009) 

Nato aký to bol velký umelec, perfektný tanečník, najlepší spevák a úžasný človek, tak to bol veľmi slabý fiimový dokument, preto sa už neviem dočkať jeho životopistného príbehu v perfektnom filmovom spracovaní.

plagát

Umelec (2011) 

Dlho mi trvalo, kým som sa prinútil pozrieť tento film a prijal predstavu, že nejak ešte pretrpím ten čierno-biely obraz, ale na tých 96 minút úplneho ticha som sa dlho pripravoval :-). No výsledok bol pre mňa šokujucí. Ako veľa sa dá povedať a ukázať v nemomom filme. Krásna romanca dvoch do seba zahľadených ľudi s prevrátenými osudmi, do ktorej sa človek musí zamilovať, teda minimálne do okúzlujucej Berenice. Z jej krásy a úsmevu sa ťažko trhajú oči čím podľa mňa vysoko prevyšuje osobu Dujardina, no už nie tak jeho postavu Georga Valentina, ktorá bola excelentná a úplne zaslúžene ovenčená Oskarom. Ten chlapík ma dokonca tak dostal, že pri jeho záverečnej scénke som viackrát skríkol "nestrielaj"...

plagát

Star Wars: Epizóda III - Pomsta Sithov (2005) 

Keď som sa pustil do pozerania Hviezdnych vojen od prvej časti (4,5,6 som videl davnejšie), už pri prvej časti som si povedal celkom zaujímavá, ale 5 hviezdičiek odomňa určite nedostane žiadna časť, a pozriem si to len z povinnosti, aby som vedel ako to George upiekol a čo sa vlastne stalo pred jeho časťami z osemdesiatych rokov. No to som ešte netušil ako ma tretí diel zareže do sedačky natoľko, že dokonca uvažujem o jeho zaradení medzi mojich 10 najlepších. Neskutočná časť, tomuto dielu nechýbalo apsolútne nič, a keby mal aj 4 hodiny tak sa ani nepohnem od televízora. Nikdy som si nejak nevyhľadával Lukasovu tvorbu ale po tomto filme vážne nad tým uvažujem. Ale samozrejme až po tom ako si najbližšú dobu pozriem zvyšné diely, na ktoré mám po tomto filmovom predstavení neskutočný apetít...

plagát

Expendables: Nezničiteľní 2 (2012) 

Veľmi vtipné doplnenie "nesmrtelneho" Chucka Norrisa, okorenené záverečným vyčínaním "nezničitelného" Terminátora :-). No najmä konečne som sa po dvadsiatich rokoch dočkal súboja Stallone vs. Van Damme, alias John Spartan vs. Frank Dux....Škoda menej atraktivného porovnania síl Adkinsona so Stathamom, kde si myslím, že za normalných okolností by Scott s Jasonom vyzametal podlahu xixi...Každopádne veľká vďaka tvorcom celého projektu Expendables, a predovšetkým Silvestrovi, že mal takýto nápád, a že sa mu ho podarilo zinscenovať. Myslím, že jeho počinom dať tu dokopy viacerých akčných hrdinov staršej generácie poulahodil viacerým filmovým fanúšikom.....už teraz sa neviem dočkať 3-ky !!!!!

plagát

Traja mušketieri (2011) 

Vyzeralo to na milé a prekvapivé spracovanie mušketierov. Film je zaujímavý a dosť odlišný novými nápadmi na rozdiel od predchadzajucich "jeden za všetkých, všetci za jedného". No niekedy je menej viac a to platí v prípade postavy Milady.... Bolo dosť komické pozerať ako sem zapracovali moderné kúsky a v historickom filme nechať zahrať Milu Jovovič úlohu agentky z Resident evil-u....a tým pokašlali celý dojem z filmu !!!!!!

plagát

Legendary (2010) 

Vydarený film. No hlavne vinikajúci záver, počas, ktorého som mal neustále zimomriavky na tele, doplnený veľmi dobrým humorom J.Cenu. Škoda, že nebol zhovorčivejší počas celého filmu....