Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akčný

Zaujímavosti k filmom (33)

Sklenená izba

Sklenená izba (2019)

Medzi najnáročnejšie scény patrilo zasnežovanie záhrady a okolie vily, na ktoré bola použitá drvená celulóza. Tú filmári použili tiež na zasnežovanie ďalších exteriérov – napríklad v centre Prahy. Celkovo sa spotrebovalo 250 kilogramov tejto suroviny. [Zdroj: glassroommovie.com]

Sklenená izba

Sklenená izba (2019)

V jednej z kľúčových scén je rozbité okno vo vile Tugendhat. Scéna sa nakrúcala tak, že pôvodné okno bolo vďaka dômyselnému mechanizmu zasunuté a na jeho miesto bol inštalovaný falošný okenný rám, ktorého sklo sa rozbilo. [Zdroj: glassroommovie.com]

Utøya, 22. júla

Utøya, 22. júla (2018)

Andrea Berntzen, ktorá hrala postavu mladej Kaji, strávila po natočení filmu 2 týždne na psychiatrii. [Zdroj: cinematik.sk]

matka!

matka! (2017)

Aronofsky priznal, že pri tvorbe mother! hrali veľkú úlohu aj hnev a frustrácia, ktorú dlho pociťoval ohľadom ľudí a ich správania či toho, kam sa náš svet rúti: "Chceli sme urobiť šialený film a ukázať vám ho. Z toho dôvodu, že som v sebe mal mnoho smútku a mnoho zúfalstva a chcel som tieto emócie zobraziť. Takže som chcel zakričať a toto bol môj krik. No, a niektorí ľudia ho proste nechcú počúvať."

matka!

matka! (2017)

Režisér Darren Aronofsky využil ako výrazný inšpiračný zdroj horor Rosemaryno bábätko (1968) od Romana Polanskeho. Ďalšími inšpiráciami bol tiež Polanskeho film Hnus (1965), Anjel skazy (1962) od surrealistu Luisa Buñuela či obľúbená detská knižka od Shela Silversteina s názvom "Strom". Jedným z inšpiračných zdrojov pre jeho vznik bola aj kniha od Susan Griffin s názvom "Women and Nature" z roku 1978.

Interstellar

Interstellar (2014)

Filmový pás Interstellaru měří neuvěřitelných 18 kilometrů a jeho hmotnost je půl tuny.

Dunkirk

Dunkirk (2017)

Filmový pás s Dunkerkem váží přibližně 430 kg i přesto, že je nejkratším Nolanovým filmem.

O tele a duši

O tele a duši (2017)

Alexandra Borbély mala pôvodne vo filme hrať postavu psychologičky. Režisérka Ildikó Enyedi jej navrhla, aby sa prihlásila aj na hlavnú postavu a nakoniec to vyšlo a vo filme stvárnila Máriu.

O tele a duši

O tele a duši (2017)

Na premietaní filmu v Maďarsku museli privolať sanitku, nakoľko jedna diváčka odpadla. Situácia sa zopakovala aj na 43. Letnej filmovej škole v Uherskom Hradišti.

La La Land

La La Land (2016)

Tanečné čísla nacvičovala dvojica celé dva mesiace, a hoci Emma Stone (Mia) už mala nejaké skúsenosti z tejto oblasti, step bol pre ňu úplnou novinkou.

Krídla Vianoc

Krídla Vianoc (2013)

Keď Vica Kerekes zistila, že sa má celý film odohrávať v nákupnom centre, povedala nie. „Ja nákupné centrá nemám rada," povedala. Nakoniec ju však presvedčila vlastná agentka, aby na kasting šla. A tam ňou boli všetci ohúrení. (Zdroj: aktuality.sk)

Krídla Vianoc

Krídla Vianoc (2013)

Herec a spevák Richard Krajčo chcel pôvodne účinkovanie vo filme odmietnuť. Dôvodom bol názov snímky, ktorý ho okamžite odradil. Navrhol zmenu názvu na Krídla, ale režisérka trvala na pôvodnej verzii. Nakoniec sa po prečítaní scenáru rozhodol, že v ňom hrať chce. (Zdroj: pravda.sk)

Sám doma

Sám doma (1990)

Ozdoby, na ktoré Marv (Daniel Stern) šliapol, neboli skutočne zo skla, ale z cukru.

Sám doma

Sám doma (1990)

Všetky scény boli natáčané v Chicagu. Natáčalo sa od 14.2. do 16.5.1990. Parížske letisko bolo vlastne medzinárodné letisko O'Hare a luxusné sedadlá v prvej triede pri lete do Paríža boli postavené na basketbalovom ihrisku miestneho gymnázia.

Sám doma

Sám doma (1990)

Z domu McCallisterov sa stala turistická atrakcia. Nachádza sa na 671 Lincoln Avenue vo Winnetka, Illinois. V roku 2012 bol predaný za vyše 1,5 milióna amerických dolárov.

Sám doma

Sám doma (1990)

Kevinov (Macaulay Culkin) dom na strome bol postavený iba kvôli filmu. Po natáčaní bol zbúraný.

Love Song

Love Song (2013)

Adam Levine (Dave) účinkoval vo filme bez nároku na honorár. (Zdroj: banger.sk)

Reklama