Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Horor
  • Krimi

Obsahy (10)

Prokletá vesnice

Prokletá vesnice (2019)

Maya (Tara Basro) a Dini (Marissa Anita) sú kolegyne a nerozlučné kamarátky, preto, aj keď každá obsluhuje inú mýtnu búdku, počas práce si volajú. Maya sa priateľke do telefónu sťažuje na divného zákazníka, ktorý tentokrát neostane len pri nepríjemných pohľadoch, ale spýta sa na jej pôvod, meno a následne ju začne ohrozovať. Nakoľko Dini je stále na linke, všetko počuje a zavolá políciu, ktorá útočníka spacifikuje. Maya však zisťuje, že v lokalite zmienenej nebezpečným šialencom zdedila nehnuteľnosť. Nakoľko majú s kamarátkou obidve finančnú núdzu, do odľahlej dediny, kde ich čaká peklo na zemi, sa spoločne vydajú.

Realm

Realm (2015)

Blade v dievčenskom podaní. Nevenuje sa vraždeniu upírov, ale démonov, čo považuje za efektívnejšie než ich vyháňanie. Keď si nevedia rady ani duchovní, príde na scénu ona a tasí zbrane. Navyše, žije dvojitým životom, keďže svoje bežné dni trávi ako "obyčajné" dospievajúce dievča.

Aquarius

Aquarius (2015) (seriál)

Krimiseriál nakrútený na motívy skutočných udalostí sa odohráva v roku 1967. The Beatles okupujú rebríčky hitparád, Američania posielajú svojich synov bojovať do Vietnamu a Sam Hodiak (David Duchovny) je skúsený policajt, ktorý vyšetruje únos dcéry prominentného právnika. Nie je to však obyčajný únos. Istý mladík má totiž ambície stať sa ešte slávnejším než Beatles. Jeho meno je Charles Manson.

Džuhjó no joromeki

Džuhjó no joromeki (1968)

Kuriatko Anzai ide so svojím priateľom na výlet. Ich vzťah v jej očiach stráca zmysel. Keď sa im pokazí auto, nechce mu ani uveriť, že to neurobil naschvál. Hádku zavŕšenú vyznaním vzájomnej nenávisti zastaví až jej priznanie o tehotenstve. Situácia sa upokojí len dovtedy, kým sa rozhodne skontaktovať svoju platonickú lásku z mladosti. Konfrontácia dvoch mužov v nehostinnom prostredí zasnežených hôr na seba nenechá dlho čakať.

Prohlédnutí v kruhu

Prohlédnutí v kruhu (2010)

Chlapec sa hrá s umelými postavičkami zvierat a ľudí na farmu. Matka zatiaľ v kuchyni smaží mäso. Sestra zavolá na chlapca, že ich rodičia berú na pláž. Pri vode sa deti hrajú a rozprávajú až do chvíle, kedy ich vyruší nečakaná návšteva. Násilníci ich unesú, zviažu a uväznia ako dobytok...

O mojej intuícii

O mojej intuícii (2014) (študentský film)

Intuícia je pre človeka istotne dôležitá. Ako by to ale vyzeralo, keby bola zosobnená v mladej žene, ktorá všade nasleduje svojho majiteľa? Začal by sa na oko hádať sám so sebou, alebo by si nechal poradiť? Podobnú situáciu môžeme vidieť v tomto krátkom filme, ktorý vtipne poukazuje na známe heslo: "Daj si pozor na to, čo si praješ. Mohlo by sa ti to splniť..."

16 sekúnd

16 sekúnd (2013) (študentský film)

Petra a Jakub sa cítia byť v nočnom ruchu veľkomesta sami. Náhodne sa stretnú na diskotéke, a keď zistia, že si rozumejú, rozhodnú sa spolu utiecť. Jeden z nich začne mať o tomto skutku časom pochybnosti. Nie je totiž až tak úplne bez záväzkov. Ten najväčší nosí v sebe...

Řekni mi něco o sobě - Pavlína

Řekni mi něco o sobě - Pavlína (1992)

Pavlína je závislá na pervitíne. Počas bývalého režimu sa dostala do väzenia, kde k drogám nemala prístup, a preto ich brať prestala. Neskôr jej bola udelená amnestia a s partnerom Romanom podľahli tejto závislosti znovu. Dokážu s tým prestať? Zmení niečo aspoň dieťa? Dvojicu narkomanov sleduje Helena Třeštíková v dokumentárnom cykle Řekni mi něco o sobě.

Le Miroir

Le Miroir (2010)

Film sa začína pohľadom na chlapca, ktorému pri čistení zubov vypadne mliečny zub. Následne sa obzerá v zrkadle, sklopí zrak k umývadlu, a keď sa pohľad vráti späť, odrazu je o niečo starší. Neskôr sa holí, či zamieňa samolepku na zrkadle za fotku partnerky. Takto môžu diváčky a diváci sledovať chronologický vývin jedného človeka v určitých etapách jeho života až po starobu.

Jediný syn

Jediný syn (1936)

Komorný príbeh matky a syna v ťažkých finančných podmienkach sleduje dve časové roviny. Začína chlapcovým detstvom a matkinou neistotou v zabezpečení slušného vzdelania pre svojho jediného syna. Neskôr sa posúva o dvanásť rokov dopredu, do chvíle, keď príde matka navštíviť svojho už dospelého potomka do vytúženého Tokia, v ktorom žije so svojou novou rodinou. Je to však život, ktorý očakávali? Je príliš skromný alebo naopak postačujúci? Autor kladie tieto existenčné otázky v krehkom, ale jedinečnom filme o obyčajnej rodine v neľahkej dobe.

Reklama