Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krimi
  • Komédia

Zaujímavosti k filmom (23)

Vynález

Vynález (2004)

V scéne, keď "Abe-2" uspí "Abea-1" s oxidom dusným, nádoba, ktorú práve drží, je v skutočnosti sporák na ryžu. Vo filme je spiaceho Abea vidieť z profilu, avšak stojaceho nie, pretože druhého Abea v skutočnosti miesto Davida Sullivana stvárnil Shane Carruth.

Vynález

Vynález (2004)

Zariadenie vo filme je hučiaca kovová krabica veľkosti človeka. Jeden záber ukazuje, ako Abe (David Sullivan) a Aaron (Shane Carruth) stoja za stromami a sledujú samých seba vchádzať do skladovacích priestorov U-Haul. Táto scéna bola natočená v Carroltone na predmestí Dallasu. V roku 2005 boli stromy odstránené kvôli stavbe predajne Hummer.

Vynález

Vynález (2004)

Shane Carruth uviedol, že zo získaných záberov môže byť vyrobený najviac 80-minútový film, konečná dĺžka snímky je 78 minút. Uviedol tiež, že pomer záberu bol 2:1.

Vynález

Vynález (2004)

Jedna zo scén, ktorá sa nedostala do finálnej verzie filmu, ukázala, že bol Abe (David Sullivan) diabetikom. Záber, ktorý ukázal, ako si odskočí behom konverzácie, pretože si potreboval vpichnúť inzulínovú injekciu, mal preukázať, že okolnosti prinútili Abea stať sa starostlivým a metodickým.

Vynález

Vynález (2004)

Rozpočet pre celý film sa pohyboval okolo hranice 7 000 amerických dolárov. Väčšina peňazí bola použitá na filmový materiál.

Nikto ma nemá rád

Nikto ma nemá rád (1959)

Keď sa Antoine (Jean-Pierre Léaud) a René (Patrick Auffay) vracajú s ukradnutým písacím strojom, v jednom zábere má Antoine rozstrapatené vlasy, ale v ďalšom už sú perfektne učesané.

Dámy a páni, finálna verzia

Dámy a páni, finálna verzia (2012)

Záverečné titulky neuvádzajú nijaké filmové štúdio, ale vzdávajú hold neslávne známej torrentovej stránke IsoHunt.

Dámy a páni, finálna verzia

Dámy a páni, finálna verzia (2012)

Režisér György Pálfi si pri procese tvorby filmu stanovil pravidlo na zahrnutie maximálne 2 filmov od jedného režiséra. Ako veľký fanúšik tvorby Davida Lyncha sa pri ňom rozhodol toto pravidlo porušiť a použil viac než dva.

Heya

Heya (1993)

Približne do 55. minúty filmu sú všetky zábery zaznamenané na statickú kameru, v poslednej tretine je však aj niekoľko pohyblivých záberov. Celá snímka je navyše natočená na čiernobiely film.

Nenávist

Nenávist (2002)

Počet mŕtvych vo filme je 16.

Mechanický pomaranč

Mechanický pomaranč (1971)

Slovo "brother" (brat) zaznie dokopy 259x, z toho 86x vo fráze "O my brothers", ktorá je v predlohe adresovaná čitateľovi. Slovo "ultra-violence" (ultranásilie) zaznie 15x, "Ludwig van" 12x. Alex (Malcolm McDowell) povie slovo "height" nesprávne ako "heighth" 21x, správne ho vysloví 2x, a to vždy v rovnakom kontexte. Samotný názov "A Clockwork Orange" vo filme nezaznie ani raz, v knižnej predlohe však hneď 9x - je názvom knihy, ktorú Alex číta v druhej kapitole predtým, než so svojím gangom znásilní autorovu ženu k smrti.

Obor

Obor (1956)

V scéne, keď sa Bick (Rock Hudson) v posteli rozpráva s Lesley (Elizabeth Taylor) o deťoch, číta si noviny, na zadnej strane ktorých je jasne vidieť slávny americký pravidelne vychádzajúci komiksový strip "Mutt & Jeff".

Takí normálni zabijaci

Takí normálni zabijaci (1994)

Keď Mickey (Woody Harrelson) prepína televízne kanály v moteli, môžeme v nej na chvíľu vidieť časť scény z westernu Divoká banda (1969) a taktiež sa v nej mihne scéna s motorovou pílou z filmu Zjazvená tvár (1983).

Čas

Čas (2006)

Na stěně v kanceláři Ji-woo (Jung-woo Ha) je možné během filmu vidět plakát na režisérův předešlý filmový snímek Wild Animals (1996).

Reklama