Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Horor
  • Animovaný

Obsahy (6)

Zrkadlá

Zrkadlá (2008)

Film Francúzskeho režiséra Alexandreho Aju Mirrors je ďalším remakom na jeho konte. Ide o remake Kórejského filmu Geoul sokeuro (Into the Mirrors) z roku 2003. Dej filmu sa odohráva v jednom luxusnom obchodnom dome, kde niečo nie je v poriadku so zrkadlami. Túto divnú vec si všimne miestny ochrankár Ben Carson (Kiefer Sutherland), ktorý zbadá, že v obchodnom dome sa začínajú objavovať mŕtvoly a dokonca sa to vždy deje práve v blízkosti zrkadiel. Tento zvedavý ochrankár rozhodne prísť celej tejto zrkadlovej záhade na zub. Alexandre Aja sa okrem réžie ujal tiež produkcie. Scenár k filmu podľa Kórejského originálu napísali Jim Uhls a Joe Gangemi. Meno druhého scenáristu síce nie je známe a do sveta filmu prišiel nováčik, ale o to viacej je zaujímavé meno prvého scenáristu. Jim Uhls totiž na základe knihy Chucka Palahniuka napísal scenár k úspešnému filmu Davida Finchera Fight Club.

Vezmi si moju dušu

Vezmi si moju dušu (2010)

Sériový vrah, o ktorom si všetci mysleli, že je už pätnásť rokov mŕtvy, sa vracia do svojho rodného mesta a je odhodlaný opäť zabíjať. Po krku pôjde sedem člennej partii teenagerov, ktorí majú niečo spoločné... všetci sa narodili v ten istý dátum, 25.8.. Dátum, ktorý je údajne aj dátumom smrti záhadného vraha. 25/8 je filmom režiséra Wesa Cravena, ktorý po 4-ročnej prestávke opäť točí horor a dokonca po pätnástich rokoch si napísal aj scenár.

Black Hole

Black Hole (2024)

Dej filmu sa odohráva v USA v 70-tich rokoch v dobe keď už ani hippís nebavilo počúvať pesničku Be Sure To Wear Some Flowers In Your Hair. Húliť nekonečné množstvo trávy a kade tade sa oháňať kvetinkami so slovami "mier" už nebolo cool a tak si mládež našla novú obľúbenú aktivitu. Šialené a nespútané sexuálne orgie. Všetko bolo v poriadku až sa z ničoho nič objavila neznáma choroba. Čo to je za chorobu? Ako sa jej zbaviť a čo môže spôsobiť? Bolo mnoho otázok, ale odpoveď žiadna. Postupne sa šírila medzi študentmi dokým neprišla prvá mŕtvola. Neznáma choroba spôsobuje genetickú mutáciu človeka, pri ktorej sa mení na vraždiace monštrum.

Film vznikol podľa rovnomennej komixovej predlohy Charlesa Burnsa, ktorý týmto komiksom parodoval dokumentárne filmy o nebezpeční pohlavných chorôb, ktoré sa púšťali študentom na stredných školách.

P2

P2 (2007)

Film sa odohráva v jednom veľkom podzemnou parkovisku. Práve tu pracuje Thomas, ktorý je nočný strážnik, ale jedného večera sa niečo stane. Thomas sa z ničoho nič mení z obyčajného strážnika na zlého násilníka. Rozhodne sa zahrať si hru na mačku a myš s pôvabnou Angelou Bridges, ktorú hrá Rachel Nichols známa zo seriálu Alias. A tak sa pre Angelu zažína nekonečná noc a boj o holý život v rozľahlom parkovisku. Film je debutom Francúzskeho režiséra Francka Khalfouna, ktorý je veľmi dobrým priateľom ďalšieho už viacej známeho Francúzského režiséra, Alexandreho Aju (Noc s nabrúsenou britvou, Hory majú oči) ktorý sa podieľal na produkcii i na samotnom scenári k filmu.

Bedhead

Bedhead (1991)

Príbeh filmu rozpráva malá Rebecca, ktorá leží v posteli s rozbitou hlavou. Rozpráva práve o tom, ako sa jej táto nehoda stala a čo všetko zistila počas incidentu nielen ona, ale aj jej protivný brat David. Krátkometrážny film natočil v roku 1991 dnes už uznávaný režisér Robert Rodriguez. Hlavné roly - Rebeccu a Davida - si zahrali jeho súrodenci.

Lucky Girl

Lucky Girl (2001) (TV film)

Hlavnou postavou filmu je obyčajná stredoškoláčka Katlin Palmerstonová. Rada chodí nakupovať, vyjde si von s priateľmi a tak ako každé mladé dievča aj ona má svoje malé tajomstvo. So svojimi rodičmi žije v luxusnom dome na predmestí Toronta a nemôže sa sťažovať, že by jej niečo chýbalo. Napriek tomu chcela a vyskúšala niečo čo sa jej vymklo spod kontroly. Prepadla závislosti na hazarde a postupom času sa začínajú komplikácie. Dlhy má všade kde sa pohne a tak sa uchýli k tomu najhoršiemu, krádeži, klamstvu a podvedeniu celej svojej rodiny...

Reklama