Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krimi

Zaujímavosti k filmom (14)

Professor Marston & the Wonder Women

Professor Marston & the Wonder Women (2017)

Marston žil v polyamorickom vzťahu s Elizabeth Holloway Marstonovou a Olive Byrneovou. Po Marstonovej smrti, obe ženy zostali vo vzťahu a vychovávali svoje štyri deti spoločne.

Professor Marston & the Wonder Women

Professor Marston & the Wonder Women (2017)

William Marston bol psychológ a sám sa označoval za feministu. Zaoberal sa sexualitou submisivity a dominancie, myslel si, že problémy spoločnosti v budúcnosti vyriešia ženy, ktoré narozdiel od mužov, budú vládnuť so súcitom a spravodlivosťou.

Stratené dievča

Stratené dievča (2014)

Ben Affleck (Nick Dunne) mal mať počas jednej scény na hlave šiltovku New York Yankees, ktorú ale odmietol, pretože je zarytým fanúšikom Boston Red Sox. Ako kompromis mu produkcia dala čapicu New York Mets, ktorú si je možné všimnúť v scéne na letisku. Podľa režiséra Davida Finchera sa kvôli tejto nezhode natáčanie prerušilo na celé 4 dni a Affleckovo správanie označil za neprofesionálne.

Hannibal

Hannibal (2013) (seriál)

V 11. diele 2. série s názvom "Kō No Mono" môžeme vidieť Hannibala (Mads Mikkelsen) a Willa (Hugh Dancy), ako spoločne zjedia malých vtáčikov namočených do brandy Armagnac. V skutočnosti boli vyrobené z marcipánu a plnené orechmi, aby boli chrumkavé.

Hannibal

Hannibal (2013) (seriál)

V piatom diele druhej série rozbije Hannibal (Mads Mikkelsen) vajce na spôsob "Benihana egg trick", čiže vajíčko vyhodí do vzduchu a padne presne na hranu malej špachtle. Keďže je to náročné aj pre skúsených kuchárov, zavolali na natáčanie troch japonských šéfkuchárov. Nakoniec ich ani nebolo treba, herec to hravo zvládol na prvý pokus. Keď sa ho pýtali, či to nacvičoval, povedal, že za mlada bol žonglér.

Sherlock - Prázdne máry

Sherlock - Prázdne máry (2014) (epizóda)

Pri natáčaní tejto epizódy nakrútili aj zopár falošných scén o tom, ako Sherlock (Benedict Cumberbatch) prežil pád, a to kvôli davom ľudí, ktorí boli pri natáčaní. Hercovi sa tento nápad veľmi pozdával, a tak navrhol, aby mal Moriarty (Andrew Scott) počas jednej scény na sebe jeho kabát. Tiež vznikla falošná scéna, kde sa Moriarty srdečne rozpráva s Mycroftom (Mark Gatiss).

Sherlock - Posledná prísaha

Sherlock - Posledná prísaha (2014) (epizóda)

Dom "Appledore" alebo Magnussenov (Lars Mikkelsen) dom je v skutočnosti dom Sira Davida McMurtryho, zvaný tiež "Swinhay House", nachádza sa v Gloucestershire.

Bedári

Bedári (2012)

Hlavným dôvodom prečo sa Anne Hathaway zaujímala o rolu Fantine bolo to, že keď bola ešte malá, jej mama hrala v divadle tú istú rolu.

Jana Eyrová

Jana Eyrová (2011)

Michael Fassbender sa rozhodol hrať vo filme z dvoch dôvodov. Jeho mama a sestra sú veľké fanúšičky knihy a chcel vedieť ich názor na jeho prevedenie Rochestra. Druhým dôvodom bolo, že sa mu páčil film Sin Nombre (2009) a bol zvedavý čo urobí americký režisér s klasickým anglickým príbehom. Taktiež dodal, že sa mu páčia postavy, ktoré sú škaredé a krásne zároveň, kruté a starostlivé, ich dvojznačnosť ho priťahovala k tomu, aby si vo filme zahral.

Poslední neděle

Poslední neděle (2009)

Lekár, ktorého hrá John Sessions bol v skutočnosti Slovák Dušan Makovický. Zanechal Jasnopolianske Zápisky, ktoré sú hlavným zdrojom informácii o živote a tvorbe Tolstoja.

Reklama