Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Horor

Recenzie (60)

plagát

Umenie sebaobrany (2019) 

Čo som to sakra pozeral? Asi som ešte nevidel film, kde by sa môj dojem z neho počas pozerania tak rýchlo menil. Celé je to jedno veľké wtf, no napriek tomu reaguje na stereotypy bežného života. Úchvatný bizár.

plagát

10x10 (2018) 

Prekombinovaný akože mind-fuck so slušným obsadením a katastrofálnym scenárom. Málokedy sa mi stáva, aby ma horror alebo thriller takto nebavil.

plagát

Sacrament - Sväté tajomstvo (2013) 

Mrazivý found footage založený na skutočnej udalosti. Aj keď je v deji kopa nelogickostí, rovnako ako nepochopiteľných chovaní niektorých postáv, atmosféra je veľmi dobrá a celé to slušne odsýpa. Of Westa by však človek čakal viac. Návra ku štýlu The House of the Devil by teda neuškodil.

plagát

Velvet Buzzsaw (2019) 

Pseudoartová záležitosť bez celistvého príbehu a smerovania. Premrhaný potenciál, obsadenie i rozpočet. Verím, že z tohto sa dalo vytrieskať oveľa viac.

plagát

1945 (2017) 

Mimoriadne silný a smutný obraz spoločnosti a povahy človeka ako takého sa podarilo zhrnúť v hodinu a pol dlhom čiernobielom filme. Ešte dlho mi v hlave bude znieť jeho vyvrcholenie a to množstvo emócii, ktoré v človeku zanechajú. Odporúčam všetkými piatimi a to najmä v dnešnej dobe, kedy sme ochotní spochybňovať alebo zavrhovať našu vlastnú minulosť.

plagát

Suspiria (2018) 

Mimoriadne pohlcujúci a snový horor, ktorý aj keď je remakeom, dokázal jednak vzdať poctu originálu, no zároveň byť jeho evolúciou. Aj keď je film až príliš dlhý, nenudil som sa a bol som neustále ako v tranze. Za to môže viac faktorov, no najmä úžasná retro kamera, skvelý soundtrack a vynikajúci herci, respektíve herečky (vďaka tomu, že som ignoroval všetky informácie o filme, herec Josefa mi bol prezradený až na konci). Príbeh obsahuje množstvo bočných línií, ktoré sa však spájajú a ich vyvrcholenie je spoločné. Novú Suspiriu si určite chcem pozrieť znova, verím, že mi množstvo vecí uniklo. Aj tak je to na plné hodnotenie. Viac takýchto filmov, prosím.

plagát

Babadook (2014) 

The Babadook nie typický horor s duchmi alebo posadnutím, aj keď by sa to na prvý pohľad mohlo zdať. Ide o nepríjemný mysteriózny horor s psychologickými prvkami, v ktorom dominujú zvuky, hudba a výborný vizuál. Prvé tri štvrtiny sú výborné, striedajú sa chvíle napätia so znepokojením. Syn hlavnej hrdinky je správne otravný, no zároveň nevinný. Tak akurát, aby aj divák bol v rozpoložení matky. Veci však naberú grády a ba-ba duk duk DUK sa ozýva čoraz hlasnejšie. Škoda však konca, kde už film stráca dych a hlavne nápady. Okrem toho, variácia na Sám Doma mi v tomto prípade naozaj nesadla. Viem si predstaviť lepšie vyvrcholenie a samotný Babadook by sa mohol ukázať viackrát.

plagát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Tento film si asi do konca života budem pamätať už len preto, ako ťažké ho pre nás bolo vidieť. Počas úvodného týždňa sme sa nedostali ku lístkom, neskôr sme premietanie museli kvôli chrípke vynechať a keď už to konečne vyšlo, v kine zostala tma a žiadny film sa nepustil. S polhodinovým oneskorením sa plátno rozsvietilo a my sme sa pozerali na sneh a nejaký pluh, ktorý ho odhŕňal. Zrazu detailný záber na tvár Liama Neesona. V kine počuť hlasy divákov. Pýtam sa tých vedľa, nemalo to náhodou byť Bohemian Rhapsody? A tak sme sa išli vysťažovať von zamestnancom kina. Nestretli sme sa s pochopením a dokonca aj toho Neesona nám vypli. Nakoniec, po hodine, predsa. Konečne sme si Bohemian Rhapsody vychutnali. A že to stálo za to. Opäť som bol malý chlapec a pozeral sa na najúžasnejšieho speváka všetkých čias. Ďakujem. P.S. neďakujem Cinema City, ktorí svojím prístupom, neochotou a aroganciou prišli o nejedného budúceho zákazníka.

plagát

Overlord (2018) 

Opäť len premrhaný potenciál. To, čo mohlo byť parádnym zombie nazi masakrom s prvkami nadprirodzeného, je ukecaná, realisticky sa tváriaca natiahnutá nuda. Filmu nemožno uprieť výborný vizuál a úvod, ktorý dokáže diváka perfektne vtiahnuť do diania. Navyše, prvých pätnásť minút filmu je pôsobivejších, než posledná hodina. Ak očakávate, že nejaký nazi witchcraft a experimenty začnú okamžite po úvode, ste na omyle. Čaká na vás kopa dialógov, ktoré nikam nesmerujú a množstvo vaty. Keď už konečne príde na akciu, je veľmi komorná a bez nápadu. Overlord neprospieva ani jeho dĺžka. Už po hodine som sa začínal nudiť a finále stále nie a nie prísť. Počas filmu som si spomenul aj na fakt, že Overlord mal byť vlastne štvrtý film z univerza Cloverfield, od čoho sa ale nakoniec upustilo. Neviem, koľko scén bolo kvôli tomu vystrihnutých a čo bolo točené nanovo, ale ani toto určite neprospelo finálnemu výsledku.