Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krátkometrážny
  • Dokumentárny
  • Horor

Obľúbené filmy (10)

Amer

Amer (2009)

V prvom rade, vážení hodnotiaci kolegovia, by som vám rád pripomenul jednu vec- To, že niektorí z vás nepochopili myšlienke a obsahu tohto diela, neznamená že myšlienku či dej naozaj neobsahovalo. Možno budete prekvapení ale ja som oboje pochopil (cháp vysvetlil po svojom) vcelku jednoducho. Ale to už sme my ľudia- čo nechápeme, to odsúdime, že? A teraz k samotnému filmu. Áno, patrím k tým ktorí pri sledovaní tohto filmu v kinosále opakovane dosahovali filmový orgazmus v maximálnej možnej miere. Prepojenie všetkého čo vo filmoch tak milujem. Úžasné detailné zábery, mrazivá temná atmosféra vyvolávajúca úzkosť (ktorá skutočne funguje), psychedelické obrazy a množstvo surrealistických scén, ktoré sa zlievajú do jedného krásneho celku predstavujúceho fázy dospievania mladého dievčaťa. Naozaj by som sa nečudoval keby samotný Dáli vstal z hrobu a objavil sa v kinosále. Takýto film si proste fanúšik náročnejšieho umenia nemôže nechať ujsť :)

Turínsky kôň

Turínsky kôň (2011)

Genialitu tohto snímku som schopní oceniť až odstupom času. Slová po skončení projekcie na LFŠ 2011: " Gratulujem že sála zostala plná a film ste dopozerali do konca. V Karlových Varoch odišla polovica publika už v polovici." Áno, nesporne je to náročná snímka, sám by som mal obrovské problémy dopozerať ju keby som si ju pustil doma a nie v kine. Za pár dní si však uvedomíte, aký klenot ste si mali možnosť pozrieť, aké boli tie zdĺhavé obrazy, aká bravúrne mystická bola tá absencia slov a že posolstvo, ktoré nám film nesie je naozaj silné.

Kto sa bojí Virginie Woolfovej?

Kto sa bojí Virginie Woolfovej? (1966)

Skvelý komorný herecký koncert. Cesta do najtemnejších útrob duše nám prezradí, kto sa skutočne bojí Virginie Woolf, majsterky v odhaľovaní skrytých myšlienok a spomienok, ktoré sužujú a zvierajú naše srdcia. Počas vyše dvoch hodín sa priamo pred nami postavy menia spolu z meniacimi sa okolnosťami na nepoznanie, rovnako ako v skutočnom živote. Nevinná priateľská návšteva sa mení v boj o zachovanie si posledného kúsku dôstojnosti a zdravého rozumu. Každý z nás sa vysporiadava so stratou a súžením po svojom, preto je logické že sa bojíme kohokoľvek pustiť bližšie, zo strachu pred odhalením našich tajomstiev. Filmové majstrovstvo v spojení s bravúrnym príbehom, ktorý má čo povedať. Skvelé!