Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Animovaný
  • Akčný
  • Dráma
  • Dobrodružný

Recenzie (127)

plagát

Škola 2015: Kdo jsi? (2015) (seriál) 

Spočiatku sa mi seriál páčil. Hoci bol dosť odlišný od School 2013 (tu sa všetko točilo len okolo Eun Bi a Eun Byul, a keď-tak Taekwang, ale inak bolo jasné, že to sú hlavní hrdinovia a na ostatných z triedy sa veľmi seriál nesústreďoval, len pomálo). Seriál je (ako mnohé iné, tento rok aj Mask) o zámene identity, lenže tentokrát to boli dvojičky a povedzme si úprimne - So-hyun Kim je už teraz výborná herečka, verila som jej, že Eun Bi a Eun Byul boli dve rozdielne osoby. Zahrala ich výborne. Neviem síce či ľudia, ktorí tento seriál sledovali sú aj aktívnymi užívateľmi Tumblr ako ja, ale ohľadom seriálu sa na tejto stránke odohrávala bitka o to, s kým Eun Bi skončí. Pochopiteľne, viacero ľudí si obľúbilo Taekwanga. Že by som sa čudovala sa nedá povedať. Svoju postavu zahral výborne a ja som si ho doslova zamilovala. Bral Eun Bi takú aká je, bol jej oporou a nemusela sa pred ním pretvarovať. Han Yi Ahn bol narozdiel od Taekwanga riadnym sklamaním. Medzi ním a hlavnou predstaviteľkou som nevidela nijakú iskru a skutočne som nechápala ako mohol zahodiť desaťročnú lásku k Eun Byul a zrazu povedať, že miluje Eun Bi. Myslím si, že je to značne zvrátené. Stále by som totiž uvažovala či má rád mňa a nie moju sestru, pričom vyzerajú identicky. Koniec bol.... totálnym zlyhaním. Eun Byul sa rozhodla, že pôjde študovať do zahraničia a Eun Bi zostane na škole? To bolo dosť nepochopiteľné. A vôbec, čo videla vtedy na tých toaletách také desivé, že začala kričať? A zakončíme to tým, že Eun Bi povie Taekwangovi, že ho nemá rada (pričom z neho urobia totálne patetický charakter, ktorému ešte aj profesor povie, že z takej lásky sa človek nedostane, ale ako cenu útechy sa zlepšia jeho vzťahy s rodičmi?) A Han Yi Ahn, ktorý to celé berie ako súboj a Eun Bi ako trofej s nou začne chodiť. V poslednej epizóde som len zízala a premýšľala ako som mohla mať rada Eun Bi, za ktorú musia všetci všetko rozhodovať a aj to čo si sama zvolí si zvolí totálne zle. Eun Byul som si však veľmi obľúbila. Nazvime ju mrchou, ktorou aj je, ale rozhodne ma bavila a páčilo sa mi ako sa vždy postavila Kang So-young. Preto som značne rozhorčená, že sa rozhodli ju odpratať nabok od všetkých svojich priateľov a uvoľniť koľaj Eun Bi. Veľké sklamanie.

plagát

Gooyeochinkeuleob (2015) (seriál) 

Na začiatku seriálu som bola ochotná ohodnotiť ho aj celými 5*. Strašne komické situácie, 3 dokonale odlišné ex-priateľky a oslobodzujúci, veľmi svieži OST tvorili skvelý komediálny seriál. Nechápala som tú nízku sledovanosť, nazdávala som sa, že bude seriál obľúbený. Pôvodne mal mať 16 epizód, no skrátili ich na 12, čo považujem za obrovskú chybu. Všetko to bolo uponáhľané, nedokončené. Seriál u mňa klesol, keď už sa sústreďovali len na zápletku Myung-soo - Soo-jin - Režisér. Už to nebolo o komickosti, príliš riešili tie vzťahy. Najobľúbenejšou postavou bola u mňa bezkonkurenčne Jang Hwa-young - teda naša levica. Herečku mám veľmi rada, rozhodne som sa potešila, že ju obsadili. Som trochu sklamaná uklončením (a skrátením seriálu kvôli nízkej sledovanosti), ale začiatok seriálu je výborný.

plagát

Navždy mladá (2015) 

Trailer sa mi páčil veľmi a na tento film som sa tešila niekoľko mesiacov. Možno som čakala o trochu viac (že by som to ohodnotila na 4*), avšak bola som len mierne sklamaná. Myslím, že Blake Lively si celkom poradila s rolou Adaline, no jej vyvolený (tretí muž) na mňa veľmi nezapôsobil. Zápletka bola príliš rýchla, prišla mi príliš nereálna. Bolo to celé uponáhľané. Viac sa mi páčila zápletka s Williamom (vrátane mladého herca s oslňujúcim úsmevom). Harrison Ford ma v jeho staršej verzii potešil. Najviac ma dojali asi chvíle matky s dcérou. Bolo to zaujímavé a páčilo sa mi to, preto hodnotím lepšími 3*, ale film sa mi nepáčil tak veľmi ako samotný trailer. Očakávala som trochu viac. Btw: plagát s Adaline (štvorčekovaný) sa mi veľmi páči.

plagát

Deokingtuheocheu (2012) (seriál) 

Seriál plný diplomatických problémov, intríg a hajzl*kov. Áno, asi som práve opísala celý seriál. Nebol zlý. Ak nehľadáte niečo akčné, ale skôr na vzťahy orientované, chodte do toho. Veľkým plusom seriálu je výborné herecké obsadenie! Hlavný hrdina je síce povahovo strašný hajz*l, ale po určitej udalosti sa polepší a dospie. Musím priznať, že mi spočiatku hlavná hrdinka prišla veľmi nepríjemná. Ten spôsob akým rozprávala mi prišiel príšerne hraný. Až po pár epizódach som si naň zvykla a uvedomila, že takým spôsobom jednoducho rozpráva.Avšak, celkovo ma o svojom hereckom talente nepresvedčila a netúžim po ďalšom seriáli s ňou, hoci sú tu herečky, ktoré sú mi ďaleko nepríjemnejšie. Veľmi som si ich ako pár nezamilovala. Akosi som tam nevidela tú chémiu. Avšak! Princezná celkom vyžehlila neschopnosť našej hlavnej hrdinky. Princeznej som všetko verila a často ma dojímala. Bolo to bláznivé, živé dievča, ktoré si užívalo život. Po traumatickej udalosti spojenej so smrťou jej brata a po to páde však zostane ochrnutá a jej spomienky sú zablokované. Avšak je tu kráľovský bodyguard Eun Shi Kyung, na ktorého sa naviaže a ktorý sa pre ňu stane priateľom, no takisto k nemu začne prechovávať city. Predstaviteľ Eun Shi Kyunga svoju úlohu takisto zvládol na viac ako 100%! Jeho celková postava bola veľmi príjemná. Bol starostlivý, odovzdaný svojej práci nech to stojí, čo to stojí, neistý a pri princeznej hanblivý. Tí dvaja mali byť hlavným párom. Bola som rada, že im dali aspoň nejaký priestor, aby nejak vyvážili ten nedostatok čo sa týkalo nášho hlavného páru. Obaja nakoniec zistia kruté skutočnosti, ktoré ich zrazia k zemi. Všetko bolo skvelé. Zábrany nášho vojaka, strach princeznej, že o ňu nemá záujem kvôli tomu, že nemôže chodiť, a že ju nenávidí.Keby ich čakal happyend, dala by som aj 4*, lenže nie. Scenáristom naozaj neodpustím. Dosť som sa rozkecala o týchto dvoch, pretože to bolo asi jediné, čo ma na tejto dorame bavilo a aj to nakoniec zruinovali. Ešte skvelé MV o princovi a našom bodyguardovi -> https://www.youtube.com/watch?v=i7jQyXe6qJE

plagát

Naemsaereul boneun sonyeo (2015) (seriál) 

Pred rokom 2015 som mala pocit, že existujú len tri skupiny, do ktorých môžem kórejské doramy zaradiť. 1, Priemer, pri ktorom nemám chuť vyvrátiť večeru; 2, Zlé; 3, Horšie než zlé. Každopádne, rok 2015 mi rozšíril obzory. V dobrom. Najskôr Healer (síce je ešte z r. 2014, no videla som ho len nedávno), ktorý ma prinútil opäť dať k-doramám šancu a tento rok ma prekvapil počet dorám, ktoré ma vyslovene chytili a bavia (TGWSS, Divorce Lawyer in Love, Ex-girlfriend club...). Avšak, k TGWSS -> Postavy? Skvelé. Micky (Yoo-chun Park, Micky je jeho prezývka) nemal žiadnu chybu. Predstaviteľka Oh Cho Rim mi takisto nepílila uši a nervy ako väčšina kórejských herečiek, za čo som jej bola vďačná. Vlastne bola radosť dívať sa na ňu. Obaja spolu pôsobili príjemne a roztomilo. Ďalším postavám takisto nemám čo vytknúť. Náš sériový vrah bol ako postava veľmi zaujímavá (stále vstrebávam fakt, že jeho predstaviteľ má 37 rokov) a dobre prevedená. OST bol takisto celkom príjemný. Skombinovať zaujímavú zápletku (nie som jediná komu tento seriál pripomínal You're All Surrounded, všakže?) s miernou fantasy (vidieť vône? vážne?) mohlo vypáliť všelijako. Avšak, v tomto prípade chválim a som potešená. Nedopadlo to úplne katastrofálne. Žiadosť o ruku s použitím jej schopností (ešte stále sa usmievam, keď si spomeniem na scénu kedy Micky spieval - škoda, že sa "v skutočnosti" nestala) bola takisto zakomponovaná originálnym spôsobom. Žiaľ, ku koncu som sa nedočkala dostatočného vysvetlenia. Naozaj som dúfala, že sa viac sústredia na minulosť nášho vraha. Aj tie chvíle, kedy sa rozprával s vyšetrovateľkou Yeom sa mi páčili najmä kvôli tomu, že nám dávali možnosť zistiť, aký on vlastne je. Nebola to postava, pri ktorej by som si povedala "Je to psychopat a bodka." Kiežby mu venovali trochu viac pozornosti... Žiaľ, to som ja a moja posadnutosť zvrátenými charaktermi.

plagát

Návrat do 1997 (2012) (seriál) 

Neobľubujem veľmi seriály takéhoto typu. Najlepší kamaráti, ktorí spolu trávia čas, dospievajú a nakoniec zisťujú, že sú jeden do druhého navzájom zamilovaní. Avšak, dala som Reply šancu kvôli vysokým hodnoteniam. Žiaľ, ten čas, ktorý som tomuto seriálu venovala som mohla využiť zmysluplnejšie. Z postáv som si nezamilovala nikoho. Najmenej sa mi pozdávala Shi Won. Možno to bude tou povahou, kedže takéto ukričané, bitkárske, slepé (je do mňa zamilovaný kamarát z detstva a nevšimnem si to, hoci ma už aj pobozkal), nedospelé, egoistické typy nemám rada. Páčila sa mi však skutočnosť ako sa Yoon Jae postavil k Shi Woninmu: "Nemôžeme byť opäť dobrými kamarátmi?". Keby som mala možnosť, prefackala by som ju.

plagát

Hojič (2014) (seriál) 

Takže Healer. Páni. Ešte sa mi nestalo, že by som seriál, ktorý má dvadsať epizód, pričom každá jedna trvá hodinu, dopozerala za menej ako 36 hodín. Pri Healerovi sa mi to podarilo. Kde začať? Hercami? Healer/Park Bong-soo/Seo Jung-hoo ma veľmi zaujal. Herec, ktorý ho hral - Ji Chang-wook - si získal môj obdiv. Priznám sa, že som naňho ešte v iných filmoch/seriáloch nenarazila, ale to, čo predviedol v tomto, sa nedá prehliadnuť. Všetko som mu verila. Avšak, hlavná hrdinka ma zaujala o čosi menej. Vlastne som si Healer-a nechcela pozrieť kvôli nej. Vzhliadla som nejaké MV videá a jednoducho mi prišla veľmi nesympatická (určite to poznáte, z určitého dôvodu - neviete akého - vám nepríde herec/herečka príjemná). Prvé epizódy mi skutočne liezla krkom, avšak po čase som si na ňu zvykla a vlastne som si ju obľúbila. Ostatní herci boli takisto v poriadku. Ahjumma bola novinkou. Žiadna mladá blondínka (nemám nič proti Felicity Smoak), no žena v najlepších rokoch, ktorá pomáha Healerovi, ide iba po peniazoch, nohy si stále vykladá na stôl, kričí, nadáva a etc... Akčné scény? Bezchybné. Hudba? Dokonalá. Najmä tá skladba (melódia), ktorá hrala najčastejšie. Dej? Nuž, mierne ma hneval ten fakt, že sa opäť všetko točí okolo jedného dievčaťa a, samozrejme, nezabúdajme na tieto naše kórejské náhody! Ale tento seriál ma skutočne dostal. Som presvedčená o tom, že najbližšie dva týždne si budem každý deň zapínať jednotlivé epizódy. Nakoniec musím ešte raz vyzdvihnúť hlavného hrdinu. Áno, som žena a on je ozaj pekná tvárička, ale ak ste si tento seriál pozreli, viete, že je viac než len to. On to vie. Verila som mu nebojácneho a sexi Healera, nešikovného a neschopného Park Bong-sooa, ale aj Seo Jung-hooa, ktorý si prešiel skutočne mnohým a nakoniec sa postupne začal zamilovávať. Vždy keď sa usmieval, som sa musela začať usmievať s ním. A takisto Healer ponúka skutočne vtipné situácie, pri ktorých som sa tak smiala, že si moji blízki mysleli, že som sa zbláznila. 5* a prosím, prosím, prosím... ak chcete vymyslieť ďalšiu doramu, inšpirujte sa touto a nevypúšťajte tie ostatné odpady. Ďakujem.

plagát

Ako uloviť frajera (2015) 

Z celého filmu sa mi asi najviac páči tá myšlienka, okolo ktorej sa celý dej točí. Takisto mi imponoval fakt, že ako hlavnú hrdinku obsadili - pre mňa - neobkukanú herečku. Celkom priemerný film, ktorý má v sebe však viac než len premenu škaredého káčatka na krásnu labuť.

plagát

Labyrint: Útek (2014) 

Film prináša mnoho otázok. Ešte aj po tom, čo skončí odchádzate z kina s miliónom otázok typu - Prečo? Prečo sa tvárila, že je mŕtva? Prečo také príšerné testy? Prečo práve labyrint? Prečo práve Thomas? Do kina by ma tento film nelákal, ani by som si ho nepozrela, nebyť Dylana O'briena. Podáva skvelé herecké výkony, o tom som presvedčená už od tretej série Teen Wolf. Avšak, od celého filmu som akosi očakávala viac. Príšery z labyrintu boli skvelé, tie boli dokonale vytvorené. Napätia bolo dosť, humor takmer žiaden, až na dvere s nápisom EXIT, to ma neskutočne pobavilo. Ale... akosi mi to prišlo príliš rýchle. Thomas je "hlavný hrdina, ktorý má poslanie zachrániť svet" (prepáčte, ja už takýchto hrdinov hádžem do jedného vreca s týmto nápisom) a je tam tri dni. Vlastne, len príde a už ho z neznámych príčin nenávidí jeden idi*t. Zrazu sa objaví dievča s papierom, že je posledná. Dievča medzi cca 30 chalanmi a ja prevraciam očami. Samozrejme, bez dievčaťa by to nešlo, pričom pred tým im tam vôbec nechýbala a poslať dievča im ani nenapadlo. Romantika mi v tomto filme abolútne nechýba, ak mám byť úprimná a Teresa mi liezla krkom už od chvíle, keď som ju videla v traileri vydýchnuť "Thomas". Dúfam, že ju v budúcom dieli zožerie jedna z tých príšeriek. Avšak, oni sú už vonku z labyrintu. Škoda. Priemerné 3*, viac dať nemôžem a ani nechcem. Uvidíme čo prinesie pokračovanie.

plagát

The First Time (2012) 

Dala by som len 2*, ale kvôli Dylanovi budem štedrá...