Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Horor

Recenzie (117)

plagát

Kiss x Sis (2008) (seriál) 

"Viděla si to Riko? Kei-chan mě praštil pérem přes obličej!"

plagát

Kiss x Sis (2010) (seriál) 

[] Opening-Ending [] Pri sledovaní som si pripadal ako na hojdačke - zatiaľ čo niektorým epizódam by som bez váhania udelil plný počet hviezdičiek, iné by som bez váhania poslal do odpadu. Kvôli tomu mám z tohto veľmi rozporuplné pocity... Aj keď to čo je v tomto prípade hlavné (ecchi) funguje vynikajúco, a sestry sú fakt roztomilé (moja favoritka bola Riko:), škoda že to nebolo ponechané iba v takej ľahkej provokačnej rovine. Akonáhle dvojičky začali strašne vážne rozprávať o svojich citoch (za početných hlasných vzdychov Keita! alebo Kei-chan!) nevedel som či sa mám smiať či plakať, proste mi to k tým perverznostiam absolútne nesadlo. Ale v konečnom dôsledku to až taký prúser nebol hlavne prvé epizódy boli vynikajúce a prístup rodičov k vzťahu ich detí sa mi osobne páčil :) A myslím že väčšina ľudí by vraždila aby mala také problémy ako Keita.

plagát

Ore no imóto ga konna ni kawaii wake ga nai - Season 2 (2013) (séria) 

Vo všetkom lepšie ako prvá séria. Údernosť a kadencia vtipov, vzrástli snáď desaťnásobne, navyše dej neobsahuje takmer žiadnu zbytočnú vatu, a celý čas sa sústredí iba na zložité, a uveriteľné vzťahy medzi postavami, pracuje s nimi citlivejšie a robí z každej jednej zaujímavú osobnosť. Som nadšený, a jediné čo mi trochu vadilo je opäť koniec, ale snáď sa poriadneho rozuzlenia dočkáme v špeciáloch.

plagát

Ore no imóto ga konna ni kawaii wake ga nai - Season 1 (2010) (séria) 

Hviezdička navrch čisto za absolútne dokonalé posledné 2 epizódy. Dovtedy to pre mňa nebolo nič viac, len pohodová oddychovka, ktorej sa príliš nedarilo dostať zo mňa akékoľvek silnejšie pocity... A to je pri anime nezvyk. Toto vyvrcholilo niekde v strednej časti, ktorú by som nazval až mierne otravnou, postavy sa tu chovajú divne a úplne nelogicky. Príkladom je hlavne rozhovor Ayase s Kyosukem, kde si Ayase zozačiatku stojí až hystericky za svojím a po jednom argumente sa jej názory od základu zmenia, no neviem... Ale ako som už spomínal posledné epizódy mi to vynahradili dostatočne, a aj keď by som v tomto prípade ocenil trošku iný (ale pre drvivú väčšinu asi neprípustný, stáva sa zo mňa strašné prasa :) koniec, som vcelku spokojný, a verím že toho pravého sa dočkám v druhej sérii. A škoda, že ani toto anime mi nepomohlo rozhodnúť sa či tsundere milujem, alebo nenávidím. Myslím že asi od každého rovnako :) 7/10 Update: Po zhliadnutí takmer dokonalej druhej série znižujem na 3*.

plagát

Date a Live (2013) (seriál) 

[] Opening-Ending [] Je mi jasné, že toto dielko veľa originality asi nepobralo, ale tým, že sa anime ešte nevenujem príliš dlho, mi tá hromada klišé a schematických charakterov nad ktorými sa tu rozčuľujú skúsenejší užívatelia, vôbec nevadila. A aj keď viem že za pár mesiacov/rokov už podobných seriálov budem presýtený, nezabránilo mi to v tom aby som si Date a Live vcelku slušne užil. Veľkým šťastím je, že sa seriál neberie až tak vážne (čo by snáď ani nešlo, príkladom je hlavne epizóda 6), a vhodne zvolená dĺžka, predsa len 12 epizód, to je taká jednohubka na jedno popoludnie :)O čo tu (hlavne) ide mi veľmi presne vysvetlila už prvá scénka, kto videl, vie o čom hovorím :) Ako píše Larky, ak si nenájdete medzi postavami svojho favorita, vďaka ktorému vydržíte s týmto anime do konca, budete sa veľmi nudiť. U mňa to bola hlavne Kotori (áno, odkedy sledujem anime môj vkus čo sa týka nežnejšieho pohlavia, sa otočil o 180 stupňov (počkať to znie ako keby sa zo mňa stal buzerant:)) ale aj Tohka. Zlý duch, Kurumi, o ktorej som ako jedinej počul predtým než som sa rozhodol si toto pozrieť, mi neprišla ani zďaleka tak skvelá, ako som sa dočítal vo viacerých názoroch, neviem asi som divný :) Čo sa týka ecchi, to funguje vynikajúco, u mňa o niekoľko tried lepšie ako napríklad tu. Na svoje si tu musí prísť každý, výber je vcelku široký :) Bojové scény sú len priemerné (možno až podpriemerné), a je jasné, že slúžia len na to aby ste si všetky, či už vyvinuté alebo nevyvinuté slečny mohli pozrieť vo všakovakých pózach, kombinézach či šatočkách. K openingu a endingu len krátko, op priemer, ničím neohúri ale ani neurazí, s ed je to už o poznanie horšie, skladby sú síce zvolené vhodne, ale animácia (alebo obrázky) sa snáď už viac odfláknuť nedali. Ale celkovo som spokojný, podľa reakcií som veľa nečakal, a dostal som slušnú zábavu ktorá ani chvíľu nenudila, silné 3*.

plagát

K-ON! - Season 2 (2010) (séria) 

[] Opening 1/Ending 1-Opening 2-Ending 2 [] Budem sa asi opakovať, ale inak to proste nejde :) Druhá séria K-On je opäť pohodovou a skvelou zábavou, ťahanou hlavne postavami, epizodický príbeh je len tak akosi na okrasu. Zdvojnásobenie stopáže je dvojsečnou zbraňou, na jednej strane dostanete oveľa viac času s tak sympatickými dievčatami, na druhej strane však občas tempo trošku viazne, najmä keď väčšinu času tvorí pitie čaju a jedenia sladkostí v klubovni. Nenudil som sa ani teraz, ale epizódy už neboli až tak úderné, ako v prvej sérii. A potvrdil sa tu zriedkavý jav (ktorý som si všimol už aj v prvej sérii) a to je že endingy sú omnoho chytľavejšie a zaujímavejšie ako openingy, a snáď poprvý raz sa mi stalo že som žiadny nevynechal. Zatiaľ silné 4*, nechám si to uležať v hlave a časom možno pôjdem ešte aj hore.

plagát

K-ON! (2009) (seriál) 

[] Opening-Ending [] Vynikajúci príklad toho, že udržať divákovu pozornosť ide aj bez filozofovania, akcie či častých ecchi prvkov. Pohoda a jednoduchosť z tu vyžaruje z každého jedného kúsku, a navyše sa mi snáď po prvý krát stalo že som mal rád všetky postavy bez výnimky (aj keď samozrejme vedie Mio:). Som rád že sa tvorcovia vyhli akémukoľvek zapojeniu (vážnejšiemu, predavačov v obchode nerátam) mužských, či celkovo dospelých postáv do deja (jedinou výnimkou je Sawako, avšak nespráva sa príliš spôsobom zodpovedajúcim jej veku, čiže aj tak skvele zapadne) vďaka čomu je úplne celý čas venovaný iba dievčatám. A verte mi že sa nebudete nudiť, napriek tomu že väčšinu času ide o rozhovory medzi nimi, ktoré sú vlastne úplne o ničom :) Klamal by som, ak by som tvrdil že ma to nadchlo, ale pozeralo sa na to tak príjemne, že som mal skoro po celý čas na tvári taký ten priblblý úsmev :) a to je dostatočný dôvod na maximálne hodnotenie.

plagát

Black Rock Shooter (2012) (seriál) 

[] Opening-Ending [] Popravde, ani som nečakal že mi to až tak dobre sadne, a v mojich očiach ešte aj prekoná nedávno videný film, ktorý popri tomto pôsobí iba ako malá ochutnávka. Áno, je pravda že dejová línia a dialógy sú prostoduché a plytké (aj keď v prvých asi 3-4 epizódach sa autorom podarilo navodiť vcelku depresívnu atmosféru), a množstvo rádoby hlbokých myšlienok slúži len ako maskovanie pre vyššie spomenuté, ale do pekla s tým! Ako nenáročnú zábavu ťažko nájsť vhodnejší (a lepšie animovaný) kúsok. Investovaných peňazí istotne nebolo málo, a seriál vám to jasne dá najavo už v prvej epizóde. Som si istý že kvôli neustále sa meniacim náladám a vzťahom dievčat to nikto pozerať nebude, dôležitý je práve "druhý svet" v ktorom idú reči bokom, a problémy sa riešia spôsobom človeku vlastným už od praveku. A že sa tam je na čo pozerať :) Navyše 8 epizód rýchlo utečie, takže som ani nemal čas sa nudiť. Čisté 4*.

plagát

Čúnibjó demo koi ga šitai! (2012) (seriál) 

[] Opening-Ending [] Vynikajúce! Nie dokonalé, našlo by sa dosť slabších miest, ale išiel by som sám proti sebe, keby som neudelil plné hodnotenie. Téma mi sadla úplne dokonale, presne takéto niečo som potreboval, aby som aspoň na chvíľu spomenul na dobu, v ktorej mamina varecha bola mocnou sekerou, babkin pes ukrutným drakom a ja hrdinom ktorý ako jediný mohol odvrátiť blížiacu sa katastrofu! A aj keď ja som to až takto nehrotil, veľmi si to cením. Záver je síce prostoduchý a predvídateľný, ale napriek tomu ešte umocňuje už aj tak skvelý zážitok. (A samozrejme vzťah medzi Yuutom a Rikkou nádhera:) PS: Opening je skvelá rozcvička okohybných svalov !

plagát

Mahó šódžo Madoka Magika (2011) (seriál) 

[] Opening-Ending [] Dostal som presne čo som čakal, o nič viac, o nič menej. Premyslený, temný príbeh, spolu s úplne fantastickou animáciou (boje v "bludiskách" sú nefalšovaný vizuálny orgazmus), a o nič menej kvalitným OST. Navyše samotný futuristicko-industriálny dizajn (skoro) všetkých prostredí je kapitola sama o sebe. Kde inde uvidíte roztomilé dievčatká v roztomilých oblečkoch rozprávať sa na pozadí zhrdzavených stĺpov elektrického vedenia? Takéto kontrastné zloženie jednotlivých scén spolu s všadeprítomnou smrťou a temnotou vás rýchlo vyvedie z domienky že sledujete niečo čo je určené nižšej vekovej kategórii. Čo sa týka postáv, aj ony boli nakreslené trochu iným spôsobom než ten na aký som zvyknutý, ale nemal som s tým žiadny problém. Ich charaktery sú zaujímavé, dá sa povedať že každá je iná, najviac ma zaujala Akemi Homura a potom ešte Sakura Kyouko, k samotnej Madoke som si nejaký vzťah vybudovať nedokázal, čo je celkom škoda, keďže sa logicky objavuje na scéne najčastejšie :). Jediné čo môžem vytknúť je, že pri niektorých scénach sa podľa mňa dalo viac pritlačiť na pílu, a tým pádom z nich vyžmýkať silnejšie emócie, ale to nič nemení na tom že tento kúsok by som doporučil každému všetkými desiatimi. Na záver by som ešte rád pochválil skladbu v endingu ktorá je vynikajúca, a presne vystihuje temnú atmosféru tohoto anime. Slabších 5*.