Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Horor

Obľúbené seriály (9)

Naruto: Šippúden

Naruto: Šippúden (2007)

[] Openingy-Endingy (aj s cz prekladom) [] Pokračovanie Naruta sa nesie celkovo v dospelejšom duchu, hlavný hrdina sa za tie 2 roky celkom zmenil, ale tá pravá premena príde až počas neskorších epizód Shippudenu... Čo sa týka fillerov, prvé 2 arky prekvapivo veľmi slušné, ďalej to už ide trochu dole vodou (hlavne sea travel arc bol hrozným utrpením a k tomu má ešte aj vyše 20 epizód), ale ako aj u prvého Naruta, fillery do hodnotenia nezarhŕňam takže jasných 10/10.

Fairy Tail

Fairy Tail (2009)

[] Všetky Openingy a Endingy (1-13) OP/ED (14) [] Skvelé anime, ktoré ma síce nezaujalo hneď od začiatku, ale s pribúdajúcimi časťami sa len a len zlepšovalo. Postavy sú sympatické a nezameniteľné, každá z nich dostáva presne toľko priestoru, koľko potrebuje. Nikto si tu nebude mať problém nájsť svojho favorita, u mňa to bol (prekvapivo:) hlavne Natsu, ale aj Erzine občasné "podivné správanie" ma vedelo dostať do kolien. A samozrejme super-kawaii Wendy, čo viac si priať? Fairy Tail je naivný, kladné postavy vždy takmer bez ujmy zvíťazia, a milosrdný je aj k záporákom, ktorí umierajú len v nevyhnutných prípadoch. Ale ani raz som sa nepristihol že by mi to nejako výraznejšie vadilo, neviem si predstaviť aké by to bolo keby sme prišli o nejakú z tých obľúbených postáv, tak nech len pekne prežívajú :) OST považujem za jednu z najlepších vecí čo som doteraz počul, v spojení so skvelými bojmi je postarané o vynikajúci audiovizuálny zážitok. A je obrovská škoda, že to skončilo zrovna v tom najlepšom :( Snáď sa časom dočkáme aj druhej sezóny:)

Kanon

Kanon (2006)

[] Opening-Ending [] Krása tohto anime sa nedá príliš popisovať slovami, toto proste treba vidieť.

Elfen Lied

Elfen Lied (2004)

[] Opening-Ending [] Hmm, čo k tomuto napísať? Snáď len toľko, že tak emočne nabitý balík som zatiaľ nemal, a asi ani tak skoro nebudem mať možnosť vidieť. Aj napriek občasnému podivnému chovaniu postáv, som im veril každý jeden úsmev či slzu... A vyžíval som sa pri pohľade na dicloniov, trhajúcich na kusy všetkých, ktorí im odopreli aj ten najmenší kúsok lásky tým, že ich hneď pri narodení označkovali ako "príšery" a zavreli pred celým svetom, aby na nich mohli páchat ešte väčšie zlo, než to, akého sa už vo svojej zaslepenosti dopustili. Charaktery dicloniov, či už Lucy, alebo Nana-u proste musíte milovať, ináč to jednoducho nejde :) Je to ešte len druhé anime ktoré som zatiaľ videl, ale už teraz môžem povedať, že som si našiel hodne slušnú závislosť na ďaľších pár rokov:) Toto dielko ma v tom utvrdilo.

Čúnibjó demo koi ga šitai!

Čúnibjó demo koi ga šitai! (2012)

[] Opening-Ending [] Vynikajúce! Nie dokonalé, našlo by sa dosť slabších miest, ale išiel by som sám proti sebe, keby som neudelil plné hodnotenie. Téma mi sadla úplne dokonale, presne takéto niečo som potreboval, aby som aspoň na chvíľu spomenul na dobu, v ktorej mamina varecha bola mocnou sekerou, babkin pes ukrutným drakom a ja hrdinom ktorý ako jediný mohol odvrátiť blížiacu sa katastrofu! A aj keď ja som to až takto nehrotil, veľmi si to cením. Záver je síce prostoduchý a predvídateľný, ale napriek tomu ešte umocňuje už aj tak skvelý zážitok. (A samozrejme vzťah medzi Yuutom a Rikkou nádhera:) PS: Opening je skvelá rozcvička okohybných svalov !

K-ON!

K-ON! (2009)

[] Opening-Ending [] Vynikajúci príklad toho, že udržať divákovu pozornosť ide aj bez filozofovania, akcie či častých ecchi prvkov. Pohoda a jednoduchosť z tu vyžaruje z každého jedného kúsku, a navyše sa mi snáď po prvý krát stalo že som mal rád všetky postavy bez výnimky (aj keď samozrejme vedie Mio:). Som rád že sa tvorcovia vyhli akémukoľvek zapojeniu (vážnejšiemu, predavačov v obchode nerátam) mužských, či celkovo dospelých postáv do deja (jedinou výnimkou je Sawako, avšak nespráva sa príliš spôsobom zodpovedajúcim jej veku, čiže aj tak skvele zapadne) vďaka čomu je úplne celý čas venovaný iba dievčatám. A verte mi že sa nebudete nudiť, napriek tomu že väčšinu času ide o rozhovory medzi nimi, ktoré sú vlastne úplne o ničom :) Klamal by som, ak by som tvrdil že ma to nadchlo, ale pozeralo sa na to tak príjemne, že som mal skoro po celý čas na tvári taký ten priblblý úsmev :) a to je dostatočný dôvod na maximálne hodnotenie.