Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Horor

Zaujímavosti k filmom (54)

Ingrid mieri na západ

Ingrid mieri na západ (2017)

Herečky Aubrey Plaza (Ingrid Thorburn), Elizabeth Olsen (Taylor Sloane) a Pom Klementieff (Harley Chung), ktoré vo filme stvárnili hlavné ženské postavy, sa do jednej angažujú v Marvel projektoch. Elizabeth do roku 2017 stvárnila rolu Wandy Maximoff v Avengers: Age Of Ultron (2015) či Captain America: Civil War (2016). Pom si zahrala úlohu Mantis v Guardians Of The Galaxy Vol. 2 (2017) a Aubrey postavu menom Lenny Busker v seriáli Legion (2017).

To

To (2017)

Bill Skarsgård (Pennywise) trénoval pre svoju rolu s hadími ľuďmi, ktorí mu pomáhali stať sa ohybnejším. Ako sám priznal pociťoval spočiatku obrovský tlak, keďže si nebol istý, či dokáže v desivosti vôbec konkurovať svojmu predchodcovi Timovi Currymu, ktorý stvárnil Pennywisa v televíznej adaptácii To (1990). Podľa jeho slov nechcel byť iba kopírkou, ale zanechať vo filme vlastný odkaz. Nervozite odpovedá aj fakt, že sa zúčastnil celého natáčania a popritom jeho scény dostali zelenú až po natočení polovičky sfilmovaného materiálu.

To

To (2017)

Cary Fukunaga bol prvým režisérom, ktorý mal stáť za filmom. Za jeho pôsobenia bol dokonca do role Denbrougha (Jaeden Lieberher) obsadený Ty Simpkins. Od projektu však odstúpil pre neschválenie požadovaného rozpočtu. Po jeho odchode sa o pozíciu uchádzal Mike Flanagan, ale neuspel. Záujem prejavili aj bratia Matt a Ross Dufferovci, ktorí ale boli nanešťastie viazaní so seriálom Stranger Things (od r. 2016). Zatiaľ, čo sa hľadal nový režisér, Andy Muschietti prebral scenár a doplnil do neho viacero scén z knižnej predlohy. Finálnu verziu ešte poupravil Gary Dauberman, ktorý naopak pár scén zredukoval, aby sa film zmestil do stanoveného rozpočtu. Réžie sa nakoniec ujal Andy Muschietti.

Valerian a mesto tisícich planét

Valerian a mesto tisícich planét (2017)

Vo filme je možné vidieť až 200 druhov rôznych druhov mimozemských bytostí. Režisér Luc Besson napísal 600 stranovú knížku, v ktorej všetky tieto druhy opísal. Herci si ju potom tesne pred natáčaním museli naštudovať, aby vedeli ako na daného mimozemšťana reagovať.

Valerian a mesto tisícich planét

Valerian a mesto tisícich planét (2017)

Prvé dve upútavky na film obsahovali pieseň "Because" od legendárnej anglickej rokenrolovej skupiny The Beatles. Je to zároveň prvýkrát, čo filmový režisér získal práva na používanie ich skladby pri propagácii filmu. Povolenie im udelil Paul McCartney.

Atomic Blonde

Atomic Blonde (2017)

James McAvoy (David Percival) si tesne pred štartom produkcie zlomil ruku ešte pri nakrúcaní snímku Split (2016). Všetky svoje  bojové scény teda pretrpel v bolestiach.

Atomic Blonde

Atomic Blonde (2017)

Charlize Theron (Lorraine Broughton) sa pripravovala na svoje akčné scény až s ôsmimi osobnými trénermi. Počas prípravy si dokonca zlomila dva zuby. Cvičila aj spoločne s hercom Keanu Reevesom, ktorý sa vtedy pripravoval na akčný film John Wick 2 (2017).

Atomic Blonde

Atomic Blonde (2017)

Názov grafickej novely "The Coldest City" a predlohy filmu od britského autora Antonyho Johnstona, je totožný s prvotným názvom filmu.

Zlá krev - Bette and Joan

Zlá krev - Bette and Joan (2017) (séria)

Režisér Ryan Murphy urobil rozhovor s Bette Davis len pár mesiacov predtým, než zomrela. Z dohotnutého 20 minútového sa stal štvorhodinový. Keď sa jej totiž spýtal na Joan Crawford, sa rozrozprávala o tom, ako veľmi svoju kolegyňu neznášala. Rozhovor ale zakončila slovami "Bola profesionálka a to obdivujem".

Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok (2017)

Do úlohy Hely bola zvažovaná aj herečka Charlize Theron. Nakoniec ju ale stvárnila Cate Blanchett. Tá prijala ponuku hlavne kvôli svojim deťom, veľkým fanúšikom Marvel komiksov.

Thor: Ragnarok

Thor: Ragnarok (2017)

Prvý trailer si za 24 hodín na internete pozrelo viac ako 136 miliónov ľudí.

Avengers: Nekonečná vojna

Avengers: Nekonečná vojna (2018)

Natáčanie filmu sa začalo 23. januára 2017 a film sa dostal do kín na desiate výročie Marvel Cinematic Universe.

Strážcovia Galaxie 2

Strážcovia Galaxie 2 (2017)

Karen Gillan si tentokrát pre postavu Nebuly nemusela oholiť vlasy. V jednom rozhovore sa tiež vyjadrila, že sa jej tento diel páčil o čosi viac než ten prvý.

Reklama