Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Animovaný
  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi

Obľúbené seriály (10)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Stručne zhrnuté: úplne bombová historická fantasy dráma. Keďže GoT vychádza z knižnej predlohy, ktorú G.R.R.Martin nestihol dopísať, tvorcovia seriálu sa stretli po vyčerpaní knižného materiálu s problémom, ako to zmysluplne ukončiť. No, keďže na duo D&D čakali nové projekty, rozhodli sa seriál ukončiť čiastočne urýchleným štýlom, čo sa vernej fanúšikovskej základni nejako extra nepáčilo (viď hodnotenia 8. série). Každopádne ja som so seriálom od začiatku až do konca v podstate spokojný, G.R.R.Martin sľúbil, že sa dočkáme horkosladkého konca, a aj sme sa ho dočkali (aj keď trošku inak horkosladkého, než boli očakávania). Game of Thrones napriek neveľmi prijatému záveru tak skoro nič neprekoná, ide o jedno z najlepších diel televíznej obrazovky. Či už ide o dej, v ktorom sme si nikdy nemohli byť istí ničím osudom, o herecké výkony, lokácie, kostýmy... GoT navždy zostane v mojom srdci. Ďakujem všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na vzniku tohto fenoménu. Moje hodnotenie: 90%.

Medicopter 117

Medicopter 117 (1998)

Medicopter 117 si rozhodne nezaslúži takéto nízke hodnotenie. Je to vynikajúci seriál zo záchranárskeho prostredia, no uvedomujem si, že tvorcovia toho mohli veľa vylepšiť. V seriáli sa síce nachádza veľa chýb, no na druhej strane dej je celkom zaujímavý, hudba je skvelá a herecké obsadenie je tiež celkom solídne. Moje hodnotenie: 85%.

Kobra 11

Kobra 11 (1996)

Vynikajúci seriál z policajného prostredia, na ktorom som vyrastal. Ja osobne preferujem skôr novšie série, no s odstupom času si uvedomujem, že kvalita tohto seriálu je čoraz viac diskutabilná. Mnohí uprednostňujú skôr staršie série, no tie novšie sú oveľa akčnejšie. Nesmrteľný vrchný komisár Semir Gerkhan so zločinom na televíznych obrazovkách bojuje už 20 rokov, pričom po jeho boku sa vystriedalo už 8 partnerov. Ak sa Erdogan Atalay rozhodne ukončiť svoju hereckú kariéru v tomto seriáli, tak Kobru 11 nepochybne čaká koniec. Moje hodnotenie: 80%.

Pokémon

Pokémon (1997)

Síce je to seriál určený hlavne pre deti, ale aj tak som sa ho rozhodol znova pozrieť. Veľkým negatívom je, že tvorcovia vymýšľajú stále nových Pokémonov a už je to strašne otrepané. Natáčanie sa malo skončiť už dávno. Ale aj napriek tomu dávam 90%.

Komisár Rex: Opäť v akcii

Komisár Rex: Opäť v akcii (2008)

Vynikajúci seriál! Skvelá hudba, skvelé dialógy. Po odchode Kaspara Capparoniho to síce ide so seriálom čím ďalej, tým viac dole z kopca, ale no čo už.

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Keď sa tento seriál v roku 2016 objavil na Netflixe, tak ho veľa ľudí označilo za seriál roku. Ja osobne som si ho pôvodne neplánoval pozrieť, ale vynikajúce hodnotenia a recenzie ma presvedčili, aby som tomuto seriálu dal šancu. Seriál je zaradený aj do žánru horor, a ja horory veľmi nemusím, ale toto je jedna skvelá výnimka, z ktorej som spadol na zadok. Herecké obsadenie je vynikajúce, hoci 90% hercov som dovtedy nepoznal, ale sú fakt úžasní. Skvelý je aj námet, hoci mne sa spočiatku nepáčilo, že seriál sa odohráva v 80. rokoch. Tvorcovia vytvorili úžasný svet (vlastne v podstate 2 svety) a atmosféra je úplne top. Každá epizóda nám dala nové otázky a približne v polovice série sme začali dostávať aj prvé ucelené odpovede. Záver série bol pre mňa trochu zvláštny. Očakával som totiž, nie niektoré veci dopadnú trochu inak, ale aj tak som nadmieru spokojný. Čo sa týka druhej série, veľmi som sa na ňu tešil. Vo výsledku ma ale trochu sklamala, prvá séria bola podľa mňa po dejovej stránke oveľa lepšia. Nové postavy mi boli spočiatku nesympatické a nejak mi nesedeli, ale čoskoro som si na ne zvykol. Dej sa začal uberať trochu zvláštnym smerom a spočiatku nám vzniklo veľa dejových línií, ktoré sa ale našťastie pred koncom série začínajú zase spájať do finálneho boja. U 1. série sme mohli vidieť, že aj z relatívne nízkeho rozpočtu dokážu tvorcovia vytvoriť skvelý seriál, u 2. série sme zase mohli vidieť, že Netflix do ST dal podstatne väčší rozpočet, čo seriálu po vizuálnej stránke len prospelo. Som rád, že sme sa konečne dozvedeli, ako je to s minulosťou Eleven. Najväčším nedostatkom série bola podľa mňa 7. epizóda, pri ktorej som sa vyslovene nudil, čo sa mi pri žiadnej inej epizóde ešte nestalo. Dej bol zameraný len na Eleven a ja nemám rád ani u iných seriálov epizódy, ktoré sú zamerené len na 1 postavu, resp. jedno miesto. Finálna epizóda ma tiež trochu sklamala, finálna epizóda 1. série bola teda o dosť lepšia, tu som sa trochu strácal, že vlastne o čo sa to tie postavy snažia. Záverečný ples bol síce spestrením, ale zároveň mi to prišlo trochu zbytočné. Posledný záber nám ale ukázal, že vo svete ST sa ešte budú diať zaujímavé veci. Na 3. sériu sa teším už teraz :)