Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (72)

plagát

Pod Generation (2023) 

Námet to je ozaj zaujímavý a celkom som bola na tento film zvedavá, pozrela som si ho bez predsudkov aj napriek hodnoteniu, ktoré som tu videla. Nie je to zlé, je to príjemná jednohubka, ale veľa zaujímavých tém je len načrtnutá, o vývoji postáv sa tiež veľmi nedá hovoriť a nie je mi jasné vlastne ani to, čo si teda z toho mám vziať (alebo ak áno, ponúka sa len jedna veľmi jednoduchučká myšlienka, čo mi príde dosť nedostatočné). Nemuselo to byť ultra vážne, ale režisérka si mohla vybrať aspoň jednu tému, ktorej by sa povenovala viac do hĺbke (vzťah k prírode v pretechnizovanom svete?, čo je to byť matkou/otcom?, uľahčovať si všetko, čo je možné alebo ísť "prírodnou" teda ťažšou cestou?). Škoda, malo to na viac :).

plagát

Barbie (2023) 

Jednoducho skvelé, zabávala som sa od začiatku do konca (záverečný vtip ma znovu naplno rozosmial), vezie sa to na vlne nostalgie pre všetkých, ktorí svoje detstvo strávili aj nejaký čas s Barbie (a možno aj nejakým Kenom), zároveň je to chytré a trefne poukazujúce na žiaľ stále pretrvávajúce problémy našej spoločnosti (nie, Barbie nezaručila ženám ružovú budúcnosť, tú si ešte musíme vybojovať samy:). A tú mikinu, čo má Ken na konci chcem :D. Dobrá oddychovka s presahom, zabavia sa ženy, deti a muži, ktorých maskulinita nie je príliš krehká ;).

plagát

Světlo a stíny - Série 2 (2023) (séria) 

Po prvej sérii, ktorá sa verne držala predlohy a ktorá dokonca vylepšila niektoré slabšie momenty knihy, prišla druhá séria, ktorá ale na celej čiare sklamala. Snaha nakombinovať dve knihy do jednej série namiesto dvoch, aby sme ich rýchlo preleteli a dostali sa k prvému dielu vrán, sa tentokrát naozaj nevyplatila. Momenty, ktoré boli v knihe postupne vybudované a boli ozaj silné, tu buď úplne absentovali, alebo boli tak zrýchlené, že to vôbec nemalo ten dopad (asi najsilnejší je príklad Davida). Celá linka medzi Kiriganom a Alinou nedosahuje ani zďaleka tú osudovosť a intenzitu prvej série, jeho nie tak úplne "čierny" charakter bol nevyťažený a ten záver...asi radšej nekomentujem. A násilné zmeny, len aby sme mohli pokračovať ďalej, tak to tiež nie je podľa mňa cesta dobrým smerom. Veľmi sa čudujem, že toto Leigh Bardugo schválila...

plagát

Iveta (2021) (seriál) 

Nepozerám slovenské (ale ani české) seriály, lebo vo väčšine prípadov nie je o čo stáť, ale toto ma zaujalo a po prvých pozitívnych ohlasoch som si to teda pustila. Naozaj milé prekvapenie a skvelo obsadená hlavná postava, ktorá je od začiatku ozaj veľká sympoška (aj keď v priebehu ma jej "idzem-nejdzem" už trochu otravovalo). A aj keď som z východu, nijako ma to neurážalo (až na prízvuky niektorých, ktoré ozaj neboli dobré, ale to sa dá odpustiť a nevýchodniari to nerozoznajú). Veľmi dobré a do krajnosti vyhnané "špecifiká" slovenskej kultúry a celkovo tej typickej malomestskosti, ktorá sa Slovenska (nielen jeho východu), drží ako kliešť. A tú druhú sériu (ak bude), by som si tiež pozrela :).

plagát

Viktoriánky (2021) (seriál) 

Výborný seriál, ktorý navnadí od prvej časti na tajomstvo okolo "schopností", ktorými boli obdarené niektoré ženy a dievčatá. Zaujímavé postavy, zaujímavý príbeh, ktorý vygraduje do ešte väčšieho napätia v poslednom dieli..večná škoda, že sa HBO rozhodlo jeden z najzaujímavejších seriálov za posledné dva roky ukončiť ani ne po kompletnej celej sérii, ale len jej polovici...

plagát

Temné hmoty (2019) (seriál) 

Skvelý seriál a hlavne posledná séria ma úplne dostala. Bola to jazda od prvej časti po poslednú. Úžasné herecké výkony (neprekvapivo James McAvoy si v tretej sérii kradne každý moment pre seba), ale ani "detskí" (už trochu odrastení) herci nezaostávajú a hlavne na konci z diváka dostanú kopu emócií. Plus tie myšlienky, tie myšlienky! Mňa nadchla už knižná séria a seriál rozhodne hanbu neurobil. Je veľká výhra, že sa to konečne celé podarilo. A rozhodne to nie je žiaden príbeh pre deti. Klobúk dole, odporúčam.

plagát

Rod Draka (2022) (seriál) 

Po otrasnej poslednej sérii GOT (špeciálne miesto v pekle pre dvoch pánov dúfam držia) som dlho odolávala a nechcela som dať šancu ďalšiemu kolosálnemu sklamaniu...Ale tu sa to snáď nedá až tak po..keďže je to už napísané celé. A spracovanie je ozaj skvelé. Aj keď som nemala veľmi chuť na ďalšiu depresiu z Westerosu, nakoniec som dala seriálu šancu a dobre som spravila. Kým v knihe je tento príbeh písaný ako kronika a teda sa nedozvieme veľa o skutočnej motivácii hrdinov, seriál nám ukazuje vo svojej podstate rodinnú drámu, so všetkými komunikačnými nedorozumeniami a tragédiami...a je to skvelé. Každý týždeň som netrpezlivo čakala ďalší diel, postavy sú ľudské, nejednorozmerné, viete pochopiť obe strany a strhne vás to. Takto sa to robí, do psej matere...škoda, že sa takto neposnažili aj pri tej poslednej sérii GoT.

plagát

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál) 

Ozaj veľmi, ale veľmi slabé...Na to, že toto je materiál, ktorý sa snáď nedá pokaziť, toho tvorcovia pokazili až príliš veľa. Áno, vizuál je krásny, ale aj tam by sa niekedy dalo ubrať (naozaj je nutné, aby v Númenore boli asi 3 obrovské sochy na každý druhý meter štvorcový plochy?). A to je k pozitívam asi tak všetko...Jediné, čo ma udržalo pri sledovaní až do konca bolo, či sa teda ten Sauron objaví...Ani to nakoniec nestálo za to čakanie. Nehovoriac o veľmu urputnej až trápnej snahe o "hlboké dialógy" (ktoré naopak vyznievali ako zbierka motivačných citátov) a neskutočne plochých postavách, ktoré sa za 8 dielov nikam nepohli (jediné malé plus za Durina s Elrondom). Veľmi veľké sklamanie a tú druhú sériu zapnem, len ak si prečítam na konci série, že niekto naozaj zapracoval na scenári...Škoda.

plagát

1899 (2022) (seriál) 

Ešte som nevidela Dark, ale po tomto si to určite pozriem, pretože ma tento seriál ozaj chytil. Napínavé od začiatku do konca, bavilo ma sledovať náznaky, premýšľať nad roznymi alternatívami toho, čo sa tam v skutočnosti deje a na konci som bola aj tak prekvapená. Dobrá práca, teším sa na ďalšiu sériu :)

plagát

Protivný sprostý matky (2022) (relácia) 

Zaujímavo spracované, dobre odmoderované a super hostky :). Konečne relácia (nielen) pre matky, ktorá sa toho nebojí. Bolo by fajn, keby vznikla aj ďalšia séria, prípadne niečo pravidelnejšie. A tie "odpady" od miestnych incelov v hodnotení ma ozaj pobavili :D :D. Tereza je skvelá!