Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Animovaný
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Akčný

Obľúbené filmy (10)

2001: Vesmírna odysea

2001: Vesmírna odysea (1968)

Tak toto bol prvý FILM, ktorý som v živote videl. Bolo mi desať rokov, každý deň som pozeral Star Trek a raz som v programe zazrel zaujímavý názov filmu 2001: Vesmírna odysea. Hovorím si, že to môže byť celkom sranda. Krásne som sa usadil do kresla a ... a ... na viac si už nespomínam. Sedel som v tranze vyše dve hodiny, ktoré ma poznačili na celý život. A na HALa do smrti nezabudnem - mimochodom, pre mňa bude naveky predstavovať to najhoršie monštrum, aké som kedy na filmovom plátne videl.

Jar, leto, jeseň, zima... a jar

Jar, leto, jeseň, zima... a jar (2003)

Absolútne neuchopiteľná duchovná očista. Pred týmto filmom mi meno Kim Ki-duk, nehovorilo absolútne nič, po filme som dostal chuť pozrieť si všetky jeho filmy odrazu. Všetky sú pekné, ale na Jar, leto, ... nemá ani jeden z nich.

Mŕtvy muž

Mŕtvy muž (1995)

Spirituálno-mysteriózny western s krásnou neurotickou, ale precítenou muzikou Neila Younga a (ne)uveriteľne dokonalým Johnnym Deppom. O Garym Farmerovi ani nehovoriac. "It is preferable not to travel with a dead man." - Henri Michaux

Strach a hnus v Las Vegas

Strach a hnus v Las Vegas (1998)

Ja z tohto filmu proste nemôžem. Ak si ho pozriem za akéhokoľvek rozpoloženia, vždy má dokáže rozosmiať, a to tak, že som v kŕčoch celý čas. Najlepšia komédia všetkých čias!!! A navyše veľmi poučná s dosť dobrým inteligentným podtextom o jednej "stratenej" generácii.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Priznám sa, že som od tohto filmu nič veľké neočakával. Stačilo mi však iba pár minút a tento neskutočný príbeh ma úplne celého pohltil. Drogová závislosť a veci s ňou spojené sú tu podané úplne iným, až naturalistickým spôsobom, ktorý ľuďom vôbec nič nedaruje.

Príbeh Alvina Straighta

Príbeh Alvina Straighta (1999)

Najkrajšia Road Movie akú som kedy videl. Kam sa hrabe Easy Rider :-). A keď je navyše okorenená krásne ľudským hereckým výkonom Richarda Farnswortha (kde je Oscar!) a dojemnou hudbou Angela Badalamentiho, vychádza mi z toho, že je to jeden z najkrajších filmov, aký som mal možnosť vidieť. A vôbec sa nehanbím za to, že som mal skoro celý film oči plné sĺz.

Niečo z Alenky

Niečo z Alenky (1988)

Toto geniálne majstrovské dielo dokázalo po strašne dlhej dobe prekopať moju TOP 10. A dovolím si tvrdiť, že aj na veľmi dlhý čas. Myslím, že to hovorí samo za seba!