Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

Keď píšem tento komentár, usmievam sa. Je to presne ten pocit, keď som šiel 8.2.1996 z kina domov. Sedel som v autobuse plnom ľudí a smial som sa. Nahlas. Z toho, ako Andy spolu s pánmi Kingom a Darabontom všetkých (myslím tým postavy vo filme i divákov) dostali. Neuveriteľný a myslím že ťažko zopakovateľný filmový zážitok. Som rád, že som videl po prvýkrát tento film v kine v originále, s dabingom a obrazovkou stratil niečo zo svojej sily. I keď spolu s pánmi priateľmi z M 57 na Átriových domkoch v mlynskej doline nás k nemu viažu krásne spomienky.. " Doufám, ..."

Tanec s vlkmi

Tanec s vlkmi (1990)

Listujem mojim zošitom, vidím tam tanec s vlkmi, videl 7.7.1999 na VHS - 100%. Vraciam sa v myšlienkach do minulosti, o nejakých 8 rokov skôr. Ja, moji dvaja bratia a mamka sme šli do martina. V kine Moskva hrali Tanec s vlkmi. Kupujeme pri pokladni lístky. Majú posledných päť. Uff. Sadáme si do druhej rady, takmer pred plátno... Zabúdam, že som v kine. Mal som vtedy jedenásť rokov. John Barry a hlavne Kevin Costner vo mne zanechali nezabudnuteľnú ryhu v duši. Ostal som nemo sedieť, tri hodiny filmu bolo málo, plakal som, žasol som, zimomriavky skákali ako besné. Ak by už nikdy nič potom Kevin nenatočil ( dokonca ani predtým ), ostane pre mňa boh. Film nestratil nič na pôsobivosti..21 rokov existencie mu nijako neublížili. Rozhodne jeden z najhodnotnejších filmov môjho detstva i života.

Kino Raj

Kino Raj (1988)

27.2.2001 FK 901. Vtedy po prvýkrát a dnes, 30.3.2013, druhýkrát som si tento skvost vychutnal. Ak niekto niekedy premietal z filmového pásu a túto prácu miloval, pochopí prečo mu je pri sledovaní tohto nádherného filmu tak smutno. Pre mňa je to však krásne smutno. Pretože som šťastný, že som to zažil. Vďaka.

Vtedy na Západe

Vtedy na Západe (1968)

Videné dávno v televízii a včera po prvýkrát a asi aj naposledy v kine. Úchvatné, nezabudnuteľné. Charles Bronson nemusel nič hovoriť, všetko povedal očami. Henry Fonda, nech hral predtým a potom akýchkoľvek kladných hrdinov, ostane pre mňa navždy ha..lom Frankom. A Claudia Cardinale...Božská krása. O hudbe a sa ani nebudem vyjadrovať. Všetko do seba presne zapadá a tento skvost sa pozerá sám, nemožno od neho oči odtrhnúť.

Apokalypsa

Apokalypsa (1979)

5.8.1996 som Apokalypsu videl v kine. Včera, 6.4.2013 som si ju pozrel znovu, doma, a úplne ma ten film dostal. Zmenil som hodnotenie z 3 * na 5 *. Prichytil som sa s ústami pootvorenými a nemohol som sa od obrazovky odtrhnúť. Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall...Keď si predstavím, čo za vznikom celého filmu je, aké problémy, šialenstvá, príde mi to absurdné ako celá vojna vo Vietname.

Príbeh Alvina Straighta

Príbeh Alvina Straighta (1999)

20.12.2000. FK 901. Neuveriteľný zážitok. Jedna cesta starého pána za bratom. Jediný film Davida Lyncha, ktorý sa mi od neho páči, a vôbec mi nevadí, že je režisérom mnohých pre mňa nepozerateľných filmov. Týmto skvostom spolu s Angelom Badalamentim, sa u mňa zapísali naveky. Doteraz si pamätám popisok k filmu v Cineme - "zběsile pomalá road movie". Ale ono sa nie je naozaj kam ponáhľať.

Americká krása

Americká krása (1999)

8.8.2000 kino Moskva v Martine, čas 19:30, 40 Sk jeden lístok. (pozerám na ten lístok z kina, mám ho pred sebou a usmievam sa) Myslím, že to bol posledný film, na ktorom som bol v kine s mojou maminou. A neľutujem, že to bol práve tento film. Dnes si ho vychutnávam viac, ako keď som mal dvadsať rokov, ale môžem povedať, že nestarne. A tento koniec, https://www.youtube.com/watch?v=NtbbqjiFaGY, .....sedím sám v kinosále FK 901 a premietam ho sám sebe. Krásna spomienka.

Duhová kulička

Duhová kulička (1985)

Neopakovateľný filmový zážitok...Pan Tokoš s Pánom Kachyňom sa predviedli v plnej ľudskej kráse. Úsmevné, múdre a nesmierne ľudsky vtipné.

Babylon

Babylon (2022)

26.01.2023 Týždeň som sám seba prehováral, nech idem do kina. Odrádzala ma dĺžka tri hodiny a začiatok predstavenia o 19:40. Neľutujem!!! Babylon ma "vcucol " od prvej sekundy a vypľul o 180 minút a mal som pocit, že som len luskol prstami. Damien Chazelle (38 ročný!!!) si napísal (inšpirovaný mnohými udalosťami Zlatého veku Hollywoodu) a natočil svoj vlastný, miestami veľmi (až caligulovsky) divoký, Cinema Paradiso. Gratulujem, podarilo sa! Po First Man, ktorý bol pre mňa najlepší film roka 2018 videný v kine, ma Chazelle nesklamal. Margot Robbie, Brad Pitt boli fantastickí, Hurwitz fenomenálny a Hollywood je fúj bŕr, ale aj neskutočne waaau. The End. 29.01.2023 Čo si pamätám, v kine som bol dvakrát na tom istom filme pár dní po sebe len trikrát v živote. Boli to Votrelci, Leon a Šiesty zmysel. A dnes Babylon. A stalo sa niečo neuveriteľné, čakal som ktorá pasáž ma nebude baviť, ale také miesto vo filme sa nenašlo. Vychutnal som si ho ešte viac, ako pred troma dňami. Úžasný zážitok a pocit, kedy som chcel, aby film neskončil.Dávam 6 hviezd!