Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Krimi
  • Animovaný

Obľúbené filmy (10)

Amadeus

Amadeus (1984)

Nejlepsi Formanuv film. Co napsat o takle dokonalem filmu? Snad jen, ze vsechno zde je dokonale :). Tohle se neda jen tak okomentovat, protoze kdyz napisete, ze to je o Mozartovy, tak to nikoho moc nevezme, ale kdyz se na to kouknete, tak vas to strhne. Jeden z mych nejoblibenejsich filmu.

Amélia z Montmartru

Amélia z Montmartru (2001)

Mile komedie-drama od zacatku do konce. Nejlepsi film Audrey Tautou i Jean-Pierra Jeuneta a jeden z nejlepsich francouzskych filmu (on to vlastne je jeden z nej filmu vsech dob). I kdyz se ve filmu az zas tolik nedeje, tak jsem se ani na chvily nenudil. Taky nechapu, jak neco tak krasneho a poetickeho, co vam dokonale zvedne naladu, moh natocit reziser Vetrelce. Tomuto filmu skutecne nemam co vytknout. Audrey Tatou uz pro me navzdy bude Amelie a predvadi fakt vynikajici vykon, nemusi ani nic rikat, staci aby se usmala a ste spokojeny. Ostatni herci jsou taky super, ale Audrey je nejlepsi. Scenar je skvele promakanej, vsechna temata jsou dotazena do konce (napr. neco se stane na zacatku a reziser to zakonci az ke konci filmu) a celej film se nese v pohodovym a hodne sviznym duchu. Tomu taky napomaha vynikajici kamera, ktera predvadi skvely vychytavky, suprovy triky a uzasna hudba. Jeunetovi se poved film se spoustou nezapomenutelnych scen (cely film je nezapomenutelny), nabity emocema, kterej vas dojme i rozesmeje a rozhodne se u nej nebudete nudit. Jeden z mych oblibenych filmu.

Americká krása

Americká krása (1999)

Nejspis nejlepsi debut vsech dob, jeden z nej filmu vsech dob a nejlepsi film Mendese. Filmu nemam co vytknout, i kdyz je vlastne jen o takove jedne rodince, tak ani na chvily nenudi, porad se neco deje a ja nemoh odtrhnout oci a bavil se od zacatku az do konce. Nejvetsi zasluhu na tom maj samozrejme herci. Mena Suvari i Thora Birch jsou super, Chris Cooper skvelej (i kdyz ma bohuzel malo prostoru), Anette Bening je vynikajici (mela taky dostat oscara). A pak je tu dokonaly Kevin Spacey, ktery nejspis predvadi zivotni vykon a po pravu dostal oscara. Na tak skvelem vysledku ma taky podil propracovany scenar, vynikajici kamera a skvela hudba. Tento film je ukazkou toho, ze drama muze bejt i komicke a zabavne. A i kdyz je to drama, tak jsem se hodnekrat zasmal. Prekvapilo me, ze ani s dabingem film nijak neztraci na sve pusobivosti, ale samozrejme original je original. Jeden z mych oblibenych filmu.

Prelet nad kukučím hniezdom

Prelet nad kukučím hniezdom (1975)

Dalsi mistrovske dilo od mistra Formana. Tomuhle filmu skutecne neni co vytknout. Jeden z nejlepsich filmu vsech dob. Z hercu se mi nejvic (jak jinak) libil Jack Nicholson, ktery podava skutecne neuveritelny vykon a pravem dostal oskara. Ostatni herce, i kdyz jsem si furt rikal, ze jsem je nekde videl, jsem moc nepoznal, ale zaujali me jeste mladej Danny DeVito a Christopher Lloyd. Jediny co krapet nechapu je oskar pro Louise Fletcher, ktera i kdyz hraje dobre, tak mi oskarova neprisla. Forman skvele vystihl atmosferu blazince (aspon mi to tak prislo, nemuzu porovnavat, kdyz jsem tam nebyl). I kdyz by se reklo, ze dej v blazinci nebude nijak zajimavy, tak tady plati naprosty opak. Po klidnem zacatku se to nehorazne rozjede, vtipne sceny stridaj ty dojemne, ale vsechny jsou strasne pusobive. Jen me trosku mrzel ten konec. Nicholson byl sympatak a fakt si to nezaslouzil.

Klub bitkárov

Klub bitkárov (1999)

Pro me nejoblibenejsi Fincheruv film a zaroven jeho nejlepsi film. Tohle je proste neskutecnej mazec. Kdyz jsem film videl poprve, coz uz je par let, tak na me udelal dojem, ale co si tak pamatuju, byl na me krapet divnej. No a za tech par let jsem film krome sceny kradeni sadla a pointy naprosto zapomnel. Pak jsem si precet knizku, ktera je fakt dobra, ale daleko vetsi psycho nez film, az se v tom clovek misty ztraci. A proto, kdyz jsem film zkouk ted znovu, tak na me udelal maximalni dojem, protoze mi prisel oproti knizce srozumitelnejsi. V prvni rade musim pochvalit triky. Ani ne tak jejich kvalitu, precejen je 8 let uz misty znat, ale hlavne ty dokonaly zabery a napady. K tomu naprosto ultra drsnou a skvelou hudbu. Dale vynikajici, skvele propracovanej scenar, kde vse ke konci do sebe hezky zapadne a samotnej zaver je fakt cool a celej film neskutecne zaujme, ma dokonalou atmosferu, je sviznej, misty drsnej a misty naopak spis do cerny komedie a obcas tu je naka husta hlaska. Dale musim urcite pochvalit bitky, pekne drsny, realisticky a krvavy a je jedno jak velkej drtic se zrovna rve, na hubu dostane kazdej. No a dale je tu tradicne vyborna Fincherova rezie. Na zaver jsem si nechal herecke vykony. Helena Bonham je fakt super, dokonce v jedny snovy sekvenci ukaze kozy. Pak tu je Brad Pitt, kterej hraje fakt perfektne a predvadi jeden z nej vykonu, i kdyz treba v 12 Opicich byl jeste lepsi. A pak tu je Edward Norton, nechapu, ze nebyl aspon nominovanej na oskara, protoze on byl naprosto dokonalej, takovej urednicek, ale umel to rozjet. Je dobre, ze z nej neudelali krutaka jak v Kultu hakoveho krize, takle vedle nej aspon Pitt vyniknul. No zkratka naprosto dokonalej film.

Fargo

Fargo (1996)

Tohle musel natocit genius. Takhle vybornej krimi thriller se jen tak nevidi. Vse je zde vyborne - hudba, herci, kamera, pribeh. To vse zasazeno do zasnezeneho prostredi Minnesoty. Uz takhle by to byl vynikajici film, ale pripoctete si jeste nezamenitelny styl Coenu, inteligentni dialogy, cerny humor, uzasneho Macyho a Buscemiho a par drsnejch scen a mame tu jeden z jejich nejlepsich filmu a jeden z mych nejoblibenejsich.

Ospalá diera

Ospalá diera (1999)

Jeden z nejlepsich Burtonovo filmu. Skvela temna hororova atmosfera, trochu romantiky, dokonaly Depp a bezhlavy rytir, vyborne zahrany Christopherem Walkenem, ktery ma, i presto, ze skoro celej film nema hlavu, velike charisma. Vyborna gradace napeti, skvela hudba, nadherna kamera, proste tomuto filmu neni co vytknout. Jeden z mych nejoblibenejsich filmu.

Muž, ktorý nebol

Muž, ktorý nebol (2001)

Jeden z nejlepsich filmu bratri Coenu. Skoro az takove noir-krimi s nekolika vtipnejma scenama jak to umi jen Coenovi. Cely film stoji na vykonu hlavniho predstavitele a to co predved Billy Bob Thornton je naprosto dokonale, za to by mel dostat oskara, a je to pro me jeden z jeho nejlepsich hereckych vykonu. Ale i ostatni hrali vyborne. Presto, ze film ubiha celkem pomalu, tak nenudi, je velice napinavy a jak se to vsechno na konci zamotalo me naprosto odrovnalo. Videl jsem obe verze, barevnou i cernobilou a cernobila je skutecne vic pusobiva. Taky se mi hodne libila hudba a kamera, ktera vynikne vic pri cernobile verzi. Coenovi stvorily opet mistrovske dilo. Muj oblibeny film.

Ed Wood

Ed Wood (1994)

Jeden z nejlepsich Burtonovo filmu je zaroven muj oblibenej film a je to fakt dokonala zalezitost. Uz jenom obsazeni je lahudkovy. Depp je tady naprosto dokonalej a za chvilku vas tim svym nadsenim "nakazi" taky. Landau je fakt genialni a pravem dostal oskara. Potesi Bill Murray, kterej tu jeste hraje, misto aby se jen tvaril smutne, velmi slusne hrajici Jessica Parker a D'Onofrio v roli Orsona Wellese. Film je v podstate takovej zivotopis, kterej hlavne sleduje tvorbu tri asi nejslavnejsich Woodovo filmu. K tomu skvela hudba, misty neskutecne vtipny sceny, misty dojemny a misty skoro az hororovy. Proste naprosto dokonalej snimek, kde si clovek vychutna kazdou minutu, bude nadsene sledovat nejhorsiho rezisera vsech dob, jeho problemy, nadseni pro film a styl nataceni a bude mu fandit. Kdekdo tu tvrdi, ze si film vic uzije clovek, kdo zna Woodovo filmy. Ja nevidel ani jeden, ale po skouknuti Burtonova snimku mam jasnou predstavu a uzil jsem si tenhle film maximalne.

Pianista

Pianista (2002)

Vynikajici Brody. Asi nejlepsi film tohoto typu co jsem kdy videl. Krasny, ale zaroven kruty film.