Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Akčný
  • Horor

Obľúbené filmy (9)

Kramerová verzus Kramer

Kramerová verzus Kramer (1979)

Rozmýšľal som nad tým, aký film by som zvolil za ten najlepší, aký som kedy videl a jednoznačne u mňa vyhráva tento. Príbeh je fantastický, zaujímavý, vie upútať, scenár je brilantný a herecké výkony všetkých predstaviteľov sú dokonalé. Neostáva mi nič iné, len tento film všetkým odporučiť, naozaj stojí za to. A ako bonus ešte tento film dostal aj jeden z najlepších slovenských dabingov, aké som kedy mal možnosť počuť (poskytnem, ak máte záujem). Úžasný film.

Fontána

Fontána (2006)

Fontánu som videl po Requieme za sen a i keď obvykle čakám viac, nečakal som niečo, čo by ma dokonale odzbrojilo a ohúrilo. A to som na prvýkrát ten film ani nepochopil. Ale nevadilo mi to, stačila Aronofského réžia, Libatiqueova kamera a Mansellova hudba. Ale nie, nenechal som to iba tak, pretože mi to celý nasledujúci týždeň vŕtalo hlavou, čo bude tá pointa, ktorá sa hodí do tak vizuálne nádherného filmu. Nuž som si sadol opäť krásne k filmu a vtedy som pochopil. A odvtedy som asi krajší (vizuálne i duševne) film nevidel a pochybujem, že niekedy uvidím. Som rád, že som ho pochopil. A vďakabohu za znížený rozpočet pre Aronofského a hercov Jackmana a Weisz, pretože bez týchto vecí by nevznikol film, aký som videl - tak príjemne komorný, tak úchvatne natočený a tak božsky zahraný.

Hon

Hon (2012)

Keď človek skoro hodinu a pol vyzerá ako epileptik prilepený k sedadlu kina, asi niečo na tom filme bude. Vynikajúci, ohromný film z ktorého vám budú naskakovať zimomriavky, stiahne sa vám žalúdok a ústa ostanú dokorán. Mads Mikkelsen je pán herec a to malé dievčatko predvádza priam neuveriteľný výkon. Idem prerobiť môj zoznam obľúbených filmov, tento si v ňom miesto rozhodne zaslúži. (Len tak mimochodom, ďakujem kinu Moskva, ktoré vysielalo tento film aspoň ten jeden večer a tiež tým 11 ľuďom, ktorí sa nazbierali, aby sa mohlo premietať. Ach, ako málo ľudí má filmový vkus.)

Prekliaty ostrov

Prekliaty ostrov (2010)

Je úplne jedno, či pointu uhádnete a tiež ako skoro ju uhádnete. Alebo ako ja si užívate brilantnú naháňačku s perfektnými hercami, vynikajúcou kamerou, skvelým režisérskym prístupom a priam dokonalou filmovou hudbou, pričom pointu neuhádnete. Či ju uhádnete, alebo nie, pán Scorsese má v rukách predsa len svoj posledný tromf. A pokiaľ vás neposadí pointa, posadí vás tento tromf. 100%

Večný svit nepoškvrnenej mysle

Večný svit nepoškvrnenej mysle (2004)

Na prvýkrát plný počet, na druhýkrát plný počet. U tohto filmu nie je čo riešiť. Najoriginálnejšia romantická komédia, akú som kedy videl (a asi aj akú kedy uvidím). Cez film si prejdete všetkými zákutiami vzťahu, od tých, na ktoré človek radšej nespomína, až po tie najkrajšie okamihy, na ktoré rozhodne nikto, kto si prešiel vzťahom, zabudnúť nechce. 100 aj štrvť percenta. Tú štvrtinu za brilantný výkon Jima Carreyho, o ktorom vždy tvrdím, že je vynikajúci dramatický herec, hoci málokto ho v takýchto úlohach pozná (čím samozrejme nezhadzujem ani zvyšok hereckej zostavy).