Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenzie (206)

plagát

Němý Bobeš aneb Český Tarzan (1997) (divadelný záznam) 

Nebudem to porovnávať s verziou zo 70. rokov, keď sa na nej veľmi dobre bavil J. Werich, na LP to vyšlo v r. 80. - tych, toto je verzia z rokov 90. tych - stratilo to ten drive tej doby, čo to nestratilo, je humor a stále aktuálne témy. Chlapci, funguje to doteraz

plagát

Blade Runner (1982) 

V rámci Dickovej predlohy za 3 *. Vynechanie úplne rovnakých oponentiek v rozhodujúcich sekvenciách, tak to je na - 2. Prečo vlastne toľko bodov? Že sa konečne Scott odhodlal urobiť niečo naozaj priame, a že to urobil fakt podľa seba ( a že to akosi funguje aj dnes? Vítajte v súčasnosti)

plagát

Terminátor 2: Deň zúčtovania (1991) 

Z technického hľadiska výborné. Len ma trochu zarazilo, že príbehovo je to až moc podobné jednotke. Robiť z Lindy ultratvrdú bojovníčku a z Arnolda učiaceho sa skoro ľudského kyborga mi prišlo trochu násilné. Ale čo, spád to malo, dramatická hudba urobila svoje, takže za 4.

plagát

Terminátor (1984) 

Nielen z historického, aj zo súčasného hľadiska je to výborný film. Už len tá atmosféra, tú mu môže závidieť väčšina filmov natočených v ďalších 40 rokoch. Medzi nami, ani dvojka ju takú nemá. Nehrajúci Arnold, statočný Biehn, bezradná Linda a vynikajúci Cameron stvorili s minimom prostriedkov klasiku.

plagát

Čarodějův učeň (1977) 

Ale áno. Tie detské strachy, predstavy, frustrácie a depresie.... Áno, videl som to v detskom veku. A poctivo som si to pozrel v hodne dospelom veku. Je to rozprávka a kruci dobre sa na to pozerá. Že to občas príbehovo moc nesedí a postavy sa občas chovajú divne - a nikto s hlavných oponentov si to ani nevšimne, O. K., je to rozprávka. Ale výtvarne, obrazovo a výrazovo je to špička (na rok 1977) o tom nie je pochýb (že tí kladní hrdinovia vyzerajú graficky najkrajšie a záporáci najškaredšie, to tu už máme vyše sto rokov - holt, princovia a princezné musia v prvom rade dobre vyzerať)

plagát

Mad Max: Zbesilá cesta (2015) 

Vyšinutá feministická vysokooktánová jazda. Ale ako dobre sa na to pozeralo. Taký akčný film s toľkými vychytávkami som dobre dlho nevidel, na Millerove šialenosti som už bol ako - tak pripravený z predchádzajúcich Maxov, ale aj tak ma občas prekvapil (nuž, doba pokročila). Maxa Hardyho je tam prekvapivo úsporne, ale pri takýchto automobilových naháňačkách je vlastne jedno, či akčné kúzla predvádzajú nadopovaní svalovci, postaršie dámy, slabí rachitici, úsporne oblečené modelky, telesne a duševne postihnutí jedinci alebo silou mocou ako muž sa tváriaca imperátorka Charlize. Napriek všetkým podivným momentom film, ktorý má neskutočný drive, takže, chlapi, nedá sa ináč, za päť.

plagát

Constantine (2005) 

Po ďalšom zhliadnutí dávam päť. V rámci nastoleného božského - pekelného systému mi to zo začiatku pripadalo až moc jednoduché. Lenže - v rámci vyššie spomínaného systému je to výborný príbeh a tiež aj film. Reeves a Weisz hrajú výborne, všetko okolo nich sa tvári, že to tak má byť a divák tomu verí. Pôvodne som dal štyri *, lenže záverečný Stormare ma posadil do sedačky, takže napriek malým výhradám - veľká spokojnosť

plagát

Tenet (2020) 

Na prvé pozretie spústa nepochopiteľných vecí. Na druhé už niečo začalo dávať zmysel, pri treťom už to celkom vypadalo, pri štvrtom si už človek začína domýšľať pozadie... Časové hrátky mám rád a keď dôjde na to, že tu sa dá ísť hodne ďaleko do minulosti a rovnako do budúcnosti, tak si človek sám začne dopĺňať tie neuveriteľne stručné informácie o organizácii, kde vlastne berú informácie a prostriedky. Trochu mi nesedí, že neskúsený Protagonista vie v sekunde, čo robiť a ako to robiť, ale to je snáď jediná výhrada. Rýchle tempo a málo orientačných bodov pre diváka sú plusom, človek si jednoducho musí dopĺňať chýbajúce veci a tam už je priestor veľký. Hudba veľmi nezvyklá na takýto film, ale pasuje dobre. Washington, Branagh a Debicki strojovo presní, Patizón zasa strojovo zábavný. Viem si predstaviť, čo sa všetci s Nolanom natrápili na place, kým to takto dopadlo. Nie je to film pre bežného diváka, ja som však spokojný.

plagát

John Lennon: Imagine (1971) (hudobný videoklip) 

Pieseň bez debaty. Tu idem na bodáky.  Filmovo, či klipovo... O. K., dobre sa na to pozerá, muzika je však o level vyššie. A to Ste ešte nevideli clip s tým zubatým, trápnym kreténom s banánom namiesto manželky... Nájdite si to na Youtube... Áno, je to Freddie Mercury

plagát

Černá slečna, slečna Černá (2002) (TV film) 

To tu má tak málo recenzií? Vážení, poklad v českej tvorbe nového tisícročia. Fakt si nepamätám tak trefný film o našich skvelých životoch (bez uvodzoviek). Skvelá cynická Bohdalová, výborný Němec, snaživý Labuda s Lábusom. A s pribúdajúcimi rokmi si ten film vychutnáme ešte viac...

Ovládací panel