Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Krátkometrážny
  • Horor
  • Akčný
  • Hudobný
  • Dráma

Recenzie (22 889)

plagát

Ace of Base: Lucky Love (1995) (hudobný videoklip) 

Americká a aj európska verzia videoklipu ku tomuto songu má jednu spojitosť. Ide o vzťahy. Určité, či neurčité. A v každej verzii je hudobná rodina sympatická, ako vždy. P.S. US verzia je ale predsa len erotickejšia ( aj napriek americkému puritánstvu ), ako tá zo starého kontinentu.

plagát

Ace of Base: Don't Turn Around (1994) (hudobný videoklip) 

Ace Of Base boli jednými z mnohých umelcov, ktorý adaptovali tento minotŕitný hit od Tiny Turner ( ďalej ešte takí Aswad, či Bonnie Tyler ). Klip je plážovka ako vyšitá, song bol k tomu priem stvorený.

plagát

Ace of Base: The Sign (1993) (hudobný videoklip) 

A je to tu. Švédsko opäť dobíja svet ( ABBA, Roxette ) a samotné MTV. Pričom nejde o nič geniálne, ale klip pôsobí v súlade so songom ako mama a dcéra, otec a syn. Nič iné si naozaj neviem predstaviť.

plagát

Ace of Base: All That She Wants (1993) (hudobný videoklip) 

Videoklipy skupiny Ace Of Base neboli nikdy priekopnícke. Boli však k samotným songom ideálne a MTV ich rada vysielala. Je to jeden z ranných dôkazov, že 90tky sa vo svojom vizuálnom štýle už nikdy nedali ničím nahradiť.

plagát

Roxette: Wish I Could Fly (1999) (hudobný videoklip) 

Jonas Åkerlund je v branži pojem. Podobne ako samotná švédska skupina. A ich ďalšie spojenie vytvorilo videoklip, kde je znateľný režisérov rukopis, keďže sa duo chcelo dať koncom 90. rokov k inému, progresívnejšiemu štýlu.

plagát

Shania Twain: You're Still the One (1998) (hudobný videoklip) 

Ako Šánička k úspechu prišla. Superhit a to celosvetový, prišiel s videoklipom, kedy sa dostáva na povrch nielen spevácky talent spomínanej umelkyne. Promo je vynikajúci režijný prednes, plný skvelých záberov.

plagát

Texas: Summer Son (1999) (hudobný videoklip) 

Jedna z najkrajších speváckych umelkýň, rozhodne dospela k názoru, že je svojou sympatiou a sexepílom vhodná na pomerne odvážny videoklip. Je síce točený v mantineloch, ale scény rozhodne dokazujú viac, ako ukazujú. Jeden z vrcholov nielen skupiny, ale aj celej hudobnej scény konca 90. rokov.

plagát

Kreyson: Nejde vrátit čas (1990) (hudobný videoklip) 

Aký krásny závan západného štýlu, v stredoeurópskom videoklipe. Som okúzlený tým, ako sa každá skupina vtedy tešila novo otvoreným hraniciam v audiovizuálnom médiu.

plagát

Bryan Adams: Cloud Number Nine (1999) (hudobný videoklip) 

Toto je oblázok blížiaceho sa nového milénia. Bryan a Marcus Nispel pochopili dostatok a nedostatok. Dnešný umelci a ich režijný koučeri to neovládajú. Je zlom, ale treba vedieť ako po tom zlome pracovať. V prospech hlavne diváka ( a poslucháča ).

plagát

Bryan Adams: The Best of Me (1999) (hudobný videoklip) 

Ak majú hip hoperi a raperi nejaký štýl videoklipov, tak tento od Adamsa je na rovnakej vlne, ale v štýlovejšom rock popovom vyznení. Za všetkým čakáme ženu.