Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Krátkometrážny
  • Horor
  • Akčný
  • Hudobný
  • Dráma

Obľúbené filmy (10)

Dobyvatelia stratenej archy

Dobyvatelia stratenej archy (1981)

Neexistujú slová, akými by som sa k tomuto filmu vyjadril. Geniálne? Slabé slovo. Magické? Nedostačujúce slovo. Úžasné? Otrepané slovo. Film všetkých možných superlatívov, aké je len možné použiť. Harrison Ford JE Indiana Jones. Vzrušujúca jazda na horskej dráhe, ktorú môžem pozerať denne 100krát a nikdy ma neomrzí. Diamant, ktorý tróni na vrchole mojej osobnej TOP 10 už dlhý čas a ostane tam na večné veky. Amen.

E.T. - Mimozemšťan

E.T. - Mimozemšťan (1982)

Najkrajší a najdojímavejší príbeh o priateľstve. Spielberg dojal a rozplakal celú planétu ( vesmír ? ) a prevalcoval všetky komerčné rekordy svojej doby. Film do ktorého netreba nič pridávať ani uberať, film DOKONALÝ. Klenot svetovej kinematografie - bez nejakého preháňania.

Titanic

Titanic (1997)

Bez nadsádzky sa dá povedať : Film Filmov jednej celej generácie. V tej dobe sa s ním vstávalo aj zaspávalo. Monumentálne majstrovské veľdielo, od rovnako megalomanského režiséra, ktoré už bude navždy patriť medzi najlepšie filmy všetkých čias, nech si hovorí kto chce, čo chce. Legendárny príbeh nešťastnej lode je obalený do ultimatívneho romantického hávu a verím, že obsadenie nemohlo byť fakt lepšie. Je to zároveň jeden z najkrajších filmov, aký som kedy videl a viem, že nie som sám. Film dojme aj pri stom sledovaní. Po technickej stránke totálne dokonalý - tak ako to James vie. Triky, výprava, kamera, hudba, proste všetko. Geniálna ukážka hollywoodskeho blockbusteru.

Čeľuste

Čeľuste (1975)

Praotec letného popcornu. Steven Spielberg natočil majstrovské dielo s nezabudnuteľnými scénami ( na úvodné spapkanie mladej čajočky nezabudnem nikdy ). Môžme len ďakovať umelému žralokovi, že pri natáčaní poriadne nefungoval a tak sme neprišli o pocit toho neznámeho a mozog nám funguje na plné obrátky pri predstave tej hrôzy, ktorá číha v oceáne. O hudbe sa vyjadrovať nebudem, to je legenda sama o sebe. Sympatický nesuperhviezdny herci dodali filmu na reálnosti. Jeden z najgeniálnejších a najlepších filmov v dejinách kinematografie. Triumfálne.

Jurský park

Jurský park (1993)

Fenomén, ktorý vo svojej dobe plnil nielen kinokasy, ale aj obchody z rozličným tovarom a stránky všetkých možných novín, magazínov a komiksov. A právom. Revolúcia v trikovej technológii a Spielbergov návrat na výslnie ( po dvoch, na jeho pomery slabších snímkach ). Napínavý, strhujúci, patriaci do kategórie - spadnutá sánka. Dokonalá popcornová zábava, na ktorú má Spielberg patent.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

Úžasný, dojímavý, vtipný. Neviem ani poriadne vyjadriť pocity, ktoré mám pri sledovaní tohto excelentného diela. Dalo by sa povedať, že je to ultimatívny film v žánri romantickej komédie. Film, ktorý je tradičným spestrením mojich Vianočných sviatkov, kedy najviac zapôsobí jeho prekrásna romantická atmosféra.

Východ slnka

Východ slnka (1927)

Prenádherný a neskutočne dokonalo natočený film. Jeden z najlepších ( nielen nemých ), aký som mal možnosť zhliadnuť. Príbeh je typickým príkladom toho, že v jednoduchosti je krása. Dojímavý a herecky brilantne zahraný. Technická stránka filmu pri tom predbehla dobu o minimálne desať rokov. Krásne rozpohybovaná a plynulá kamera, strih vás prenáša z obrazu do obrazu tak jemne, že to ani nezbadáte. Film, ktorý odporúčam pozrieť ako jeden z prvých každému, čo sa o kinematografiu začína zaujímať.

Votrelec 2

Votrelec 2 (1986)

Nadupaný akčný sci-fi horor, ktorý keď vás chytí, už vás nepustí, podobne ako sám Votrelec. Geniálna ukážka toho, ako sa dá natočiť pokračovanie, ktoré je ešte lepšie ako originál. Dynamická akcia, dokonalé triky a Sigourney Weaver na čele bombastického filmu ako zo škatuľky.

Vyháňač diabla

Vyháňač diabla (1973)

Drsné, strašidelné, do morku kosti zaliezajúce, zimomriavkové hororové dielo, ktoré šokovalo vtedajšiu verejnosť a ešte aj dnes, po toľkých rokoch, v prívale rôznych hororových filmov všetkých možných kvalít, si drží neodbytnú pozíciu jedného z najlepších hrôzu vyvolávajúcich snímkov v histórii. Všetky oscarové nominácie mali byť premenené na víťazné sošky.