Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Krimi
  • Animovaný

Obľúbené filmy (5)

Interstellar

Interstellar (2014)

Dobrodružstvo ,ktoré ukazuje aký je ľudský život pominuteľný a prchavý. Vyrovnať sa stým ,že prichádzate o celé dekády života svojich detí a známych len za krátke sekundy keď viete,že tých sekúnd nebude pár ale zrodia sa z nich hodiny je skutočne úloha ,ktorá by vytrhla srdce každému. Toto majstrovské dielo vo mne vyvolalo smútok aký som zažíval pri strate otca a hneď nato som si zase utieral oči od šťastia aké som zažil len raz pri milovanej osobe, o ktorú som tiež prišiel. Možno som bol jeden z mála čo si tie silné pocity zosobňoval so životnými udalosťami ale ak ma k tomu samovoľne doviedla táto snímka tak ju označím ako najlepší film na svete. Unikátne zobrazenie lásky a podstaty života ma fascinovalo spolu s nekonečným univerzom kde je všetko možné. Vo filme nezabudli ani na detaily ako ,že v otvorenom vesmíre sa nešíri zvuk a v spojení s legendárnym soundtrackom som videl najlepší film svojho života.

Dannyho trinástka

Dannyho trinástka (2007)

Stále ma baví sledovať to dlhé plánovanie a prevádzanie veľkej superlúpeže. Je tu však jedno veľké ALE. Vo filme mi chýbajú vtipné scény,všetko sa točí okolo chamtivosti a puntičkárstva postavy Al Pacina a prefíkanosti Oceanovej partie. Postave Willyho Banka (Al Pacino) tu určite nechýba sila osobnosti ale ten dej to ani nepotrebuje,toľko mocných úderov "kladiva",ktoré som očakával od začiatku sa nekonalo. Stará parta je opäť pod vedením Clooneyho a Pitta, tentokrát sa ale všetko sústreďuje len na pomstu za Reubena (Elliott Gould).Znovu vidíme aké mocné vedia byť peniaze a čo sa všetko dá urobiť keď sa chce (napríklad kúpiť extrémne drahý vrták a bez problémov ho nechať vŕtať pod Vegas).Celé mi to prišlo ako povinná jazda kvôli sérii pokračovaní. Myslím si teda ,že ak sa niečo dobrého nestane so scenárom tak sa nemáme načo tešiť.

Podraz

Podraz (1973)

Komentár píšem až mnoho rokov po prvom vzhliadnutí keď tento film vysielali v televízii, už odvtedy je moja najobľubenejšia hláška filmu od Paula Newmana "Takto to vyzerá keď rozmýšľam riťou". Celkový dojem filmu je perfektný, herecké výkony aké predviedol Redford dnes už vídame veľmi zriedkavo, ale tu to bola samozrejmosť aj z Newmanovej stránky a samozrejme aj ostatní herci zo stávkovej kancelárie. Jednoducho úžasný pohľad na celok aký vytvorili všetci zúčastnení ma vtiahol do deja ako žiadny iný film, 10 hviezd z 5 a dodávam ,že tento film má byť v rebríčku vysoko nad prvým filmom, na mieste super najlepší film.............PS.(november 2104) Bol by vysoko nad tretím filmom ako možno druhý najlepší pretože po natočení interstellaru sa latka nezvýšila ale odišla do iného vesmíru.

60 sekúnd

60 sekúnd (2000)

Jeden z filmov ,ktoré ma doviedli k obľube sledovania filmov.

Iron Man 2

Iron Man 2 (2010)

Tony Stark sa práve odhalil verejnosti so svojou Hi-tech protézou a celý svet mu leží pri nohách. Samozrejme až na jedného sympatickckého záporáka, ako inak z Ruska. Film ma prekvapil rýchlim vtiahnutím do deja, Tonyho nástup na pódium a v zápätí obrovská šou bola výborne vyvážená s odhodlaním a hnevom Ivana Vanka. Ten sa z pomsty ,že nemôže svojho otca nasledovať tak ako Tony rozhodne zničiť mu celé to divadielko. Veľmi sa mi páčilo miesto konania zápasu medzi Ironmanom a (nejakým Bleskozvodmanom), trať F1 v Monaku ponúkla nádherné mestské zákruty ale keď sa do protismeru vybral Rollce Royce a netrafila ho žiadna formula ostal som asi najsmutnejším divákom v sále. A čo viac film sa ďalej uberal veľmi nudným smerom niečo ako by si Favreau povedal "Ták zábavu by sme mali ,už tam len seknime nejakú bitku robotov a máme hotovo." Presne takto mi to vyznelo, na každú armádnu zložku prispôsobení droni vs. Tony s potuneným reaktorom v hrudi. Tento záver som utvoril ale až po viacnásobnom prezretí filmu, keď som odchádzal z kina bol som nadšený ( určite aj stoho ako Tony získal nový prvok veď postaviť si sám urýchľovač a potom zneho vykloniť cez optický hranol tých modrých svietiacich drobcov čo všetko pália teda okrem káblov a držiak na samotný prvok :D). Hlavne pre zobrazenie moderných technológií udeľujem 5 hviezd.