Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Krimi
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Akčný

Obľúbené filmy (10)

Raňajky u Tiffanyho

Raňajky u Tiffanyho (1961)

Milujem tento kultový film. Môžem ho pozerať stále dookola a vždy objavím niečo nové, čo ma na Holly zaujme, čím ma prekvapí a fascinuje, a čo som si nevšimla dovtedy. Holly je úžasná literárna postava, vymyslená talentovaným spisovateľom, ale nebyť Audrey, ktorá vniesla do svojej postavy šmrnc, detskú nevinnosť a naivitu, nikdy by nepredstavovala to, čo predstavuje dodnes. Som si takmer istá, že dôvodom prečo sa tento film zaradil medzi klasické filmy 60tych/ 70tych rokov, z veľkej miery stojí na excelentom výkone Audrey Hepburn. Navždy to bude číslo jedna v mojom filmovom svete.

Psycho

Psycho (1960)

Alfred v Psychu vytvoril nielen žiariace majstrovské dielo, ale aj splodil nový filmový žáner - the slasher. Do kinematografie pridal jednu z najodvážnejších rán v histórii. Nebolo to len tým, že zabil 'hlavnú postavu' Marion, ale hlavne kedy. Film, ktorý predbehol dobu. Geniálne.

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Film Moulin Rouge je živý útok na zmysly. Od úvodných tituliek k záverečnej scéne, od úchvatných kostýmov k pulzujúcim tanečným a speváckym čislam, napádajú vašu myseľ a sú potešujúce pre vaše oči. Zmyselná Nicole Kidman a úžasný Ewan McGregor. Unbelievable.

Vo štvorici po opici

Vo štvorici po opici (2009)

The Hangover nie je film, ktorý môžeme nazývať umením, ale Phillips sformoval túto unikátnu zábavnú letnú jazdu ktorá sa až nápadne podobá mojím šialeným predstavám o zábave, na výbornú.

Harry Potter a Dary smrti - 2.

Harry Potter a Dary smrti - 2. (2011)

Patrím ku generácii, ktorá vyrastala spolu s hlavnými postavami/hercami a žila celým ošialom,ktorý okolo filmov Harry Pottera bol. Tento posledný film má čestné miesto medzi mojimi obľúbenými filmami a zastupuje všetkých 8.dielov..a samozrejme moje detstvo. Je to srdcová záležitosť.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

Každý potrebuje nejakú závistlosť. Či už sú to drogy, alkohol, sex, jedlo alebo televízia, každí je na niečom závislí. V Requiem for a dream sa dozvedáme, čo sa stane, keď vám vaša závistlosť klame a že niektoré návyky sú náhradou za iné. Iba látky, ktoré sú považované za nemorálne, sú tie ktoré su považované za nelegálne. Od príbehov týchto ľudí sa dozvedáme, že nie je možné uniknúť závislosti, film poukazuje na to čo sa stane, ak to čo si myslíme, že ovládame nás začne ovládať. Herecké výkony sú jedinečné. Najlepši film s drogovou tématikou.

Miluj ma! Prosím...

Miluj ma! Prosím... (2004)

Film,ktorý sa pohybuje v čase prítomnom a minulom a z pohľadu každej hlavnej postavy. Wicker Park je intenzívna psychologická dráma o mužovi, ktorý obsesívne pátra po žene,do ktorej sa pred nejakým časom zamiloval a ktorá zmizla bez stopy. Za povšimnutie stoja herecké výkony Diane Kruger a Rose Byrne, bravó!

Kruh

Kruh (2002)

"Before you die, you see" tento film ma núti si uvedomiť prečo je toľko iných hororov,ktoré skončia ako prepadáky..nie je tam dost psychologických prvkov a stimulov. The Ring je inteligentný horor, využíva napätie, hudbu, osvetlenie a momenty,ktoré sa hrajú s vašou fantáziou a náladou. Určite patrí medzi jeden z mojich najobľúbenejších hororových filmov.

8 žien

8 žien (2002)

Jeden z mojich najobľúbenejšich muzikálov. Tento komediálno - detektívny muzikál je koncert skvelých výkonov nádherných francúzskych herečiek, hudby a tanca. Výborne som sa bavila. A Emmanuelle Béart je proste úžasná, o tom sa nedá pochybovať :) 100%.