Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Horor
  • Akčný
  • Komédia
  • Sci-Fi

Recenzie (276)

plagát

Muž na úteku (1987) odpad!

Film, v ktorom ešte komparz dosahuje profesionálne herecké výkony v porovnaní s herečkami a hercami v hlavnej úlohe.

plagát

Napoleon (2023) 

Psychologicky slabo vykreslené postavy, okolo ktorých je história len megalomanskou kulisou kostýmov a zopár krvavých efektov z bojísk.

plagát

Zabiják (2023) 

Zbytočné vnútorné monológy a s nimi spojené zdĺhavé scény, hlavne na začiatku.

plagát

Moc (2023) 

Práve sedím v záhrebskom kine Metropolis, kde v rámci jedného festivalu premietajú tento film. Je tu aj režisér a diskutuje sa, teda skôr on hovorí v zlej angličtine; nevie sa poriadne vyjadriť. Žiaľ, diváčky a diváci "nepočuli" ten zlý scenár s umelými dialógmi, kedže nerozumeli originálu a mali ho len cez titulky. Ale videli teatrálne a často neautentické herecké výkony a v prvom rade mali možnosť spoznať typický slovenský triler, teda nudnú a zdĺhavú pseudopsychologickú inscenáciu. Škoda. Hviezdička len za tému a niektoré momenty, napríklad zaujímavá práca s kamerou, ale v dlhometrážnom filme je tá statickosť rušivá. A stále netreba zabudnúť, že malo ísť o triler.

plagát

Matka (2023) 

Nerozumiem, prečo zabila toho chudáka jeleňa, keď bola predtým v obchode. :-D Ináč, klišé nad klišé. A strašná propaganda zbraní a potreby brániť sa. Lebo presne toto potrebujú práve Spojené štáty.

plagát

Sweet Tooth: Chlapec s parožím (2021) (seriál) 

Bez ohľadu na to, že dej seriálu je pútavý, najviac mi na ňom prekážala nepodarená snaha posunúť sa do rodinného žánru a zároveň si zachovávať temnejšie prvky, ktoré sú v pôvodnom komikse. Taktiež považujem masky hybridov za katastrofálne, až sa mi v niektorých prípadoch zdalo, že pozerám Spievankovo. Christianovi Converymu však rola Gusa sadla a azda asi kvôli jeho profesionalizmu a charizme či cuteness je táto produkcia pozerateľná. Ináč, je to strašný gýč.

plagát

Kráter (2023) 

Z témy sa dalo vyťažiť oveľa viac. Aj dobrodružný aspekt mohol byť akčnejší. V hodnoteniach tohto filmu však opäť nechýba čecháčikovsko-zlováčikovský šovinizmus. Už je to naozaj trápne, že ČSFD ingoruje problém rasizmu a homofóbie na svojom webe.

plagát

Pápežov exorcista (2023) odpad!

Za najsympatickejší prvok celého filmu považujem posadnutého chlapca Henryho. Ale len preto, že DeSouza-Feighoney v skutočnosti vyzerá ako anjelik a pod tým maskovaním mu stačilo tváriť sa arogantne a sarkasticky, teda ako niekto, kto vstupuje do puberty, čo je samo o sebe peklo. Nie však diabolské, ale také obyčajné – hormonálne. Všetko ostatné je totálna katastrofa. Od hrozne napísaného scenára, vykrádajúceho najznámejšie horory s témami exorcizmu a demonológie. Cez casting, v ktorom rolu kňaza získal Crowe, hoci sa do nej absolútne nehodí. Nehovoriac o Nerovi. Ten si ešte aj na staré kolená zachováva sexepíl, preto mu úloha Jána Pavla II. akosi nesadla. Fascinuje ma tiež, ako tieto adaptácie biografií na základe takzvaných skutočných udalostí prekrúcajú fakty. Amorth napríklad tvrdil, že joga a Harry Potter sú dielami satanizmu. A to nepoznal Saxanu a Rumburaka. Katolícka cirkev – zmietajúca sa v škandáloch sexuálneho zneužívania detí, ale nielen to, netreba zabudnúť na pranie špinavých peňazí mafie – sa môže držať už len slamky a dúfať, že takéto béčkové gýče v niekom predsa len vzbudia strach a prinavráti sa k viere. A úplne šialené je, že toto bude mať pokračovanie.

plagát

Peter Pan a Wendy (2023) 

Táto adaptácia bola nielenže herecky slabá, ale v prvom rade bol taký už nemastný-neslaný scenár. Je však smutné, že zlé hodnotenie dostáva tento film – ako si možno všimnúť v komentároch – skôr preto, že v ňom hrajú aj osoby tmavšej farby pleti, prípadne hendikepovaní. Práve toto kvitujem, že stará rozprávková látka zo začiatku 19. storočia je oživená pre 21. storočie. Ale to šovinistickým čecháčikom a zlováčikom na ČSFD nevysvetlíte, že svet sa nezačína v Aši a nekončí niekde za Medzilaborcami. A tak radšej útočia na dieťa v hlavnej úlohe, lebo im prekáža pôvod jeho matky. To je na grc.

plagát

Supercela (2023) odpad!

Pár minút som pozeral, potom preklikal ku koncu. V skratke k deju: rednecks v šiltovkách a flanelových košeliach nahaňajú na dodávkach búrky a majú z toho orgazmus. Herecké obsadenie slabulinké. Toto nie je katastrofický, ale katastrofálny film.

Ovládací panel