Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krátkometrážny
  • Horor
  • Dokumentárny

Obsahy (90)

White Horse

White Horse (2008)

20 rokov po tragédii v Černobyle sa muž v sprievode kamery vracia do mesta Pripiať, kde vyrastal a ktoré musel počas evakuácie v apríli roku 1986 opustiť. Ticho, prevládajúce takmer počas celého snímku, reprezentuje vnútornú bolesť Maxyma Surkova pri pohľade na maľbu v ich byte, ktorú ako dieťa nakreslil so svojou mamou, rebriny, ktoré mu kúpil otec, svoju najobľúbenejšiu hračku, či veľký starý plagát bieleho koňa v jeho detskej izbe.

Pobřeží

Pobřeží (2015)

Martin a Tomaz, dva kluci na hraně dospělosti, jsou takřka nerozlučitelnými přáteli. Spolu vyrážejí i na společný pobyt do domu Martinova otce. Tam se po řadě událostí jejich vztah vzájemně prohlubuje a vzniká cosi nového, dosud ještě nepoznaného... Příběh čerpá z mladických zkušeností obou režisérů.

Day Night Day Night

Day Night Day Night (2006)

Film zaznamenáva prípravy 19-ročného dievčaťa na samovražedný atentát na Times Square. Neponúka odpovede na to, kto mladé dievča je, odkiaľ pochádza, aký je jej etnický pôvod či dôvod jej pripravovaného skutku. Miesto týchto aspektov sa dej sústredí na psychické súženie, ktorým dievča prechádza počas pomalých príprav na vlastnú smrť.

Making a Splash

Making a Splash (1984)

Estetická obrazová mozaika Petera Greenawaya predstavuje symbiózu medzi strihom a hudbou Michaela Nymana. Umelecky tematizuje vodné hrátky v dvojiciach ako "obojživelníky a voda", "deti a voda" a "skupina synchronizovaných aquabel a voda".

Four Corners of Fear

Four Corners of Fear (2013) (seriál)

V roku 1995 odvolali miestne úrady všetky pokusy nájsť troch študentov, ktorí sa stratili v lesoch v okolí Burkitsville v Marylande, kde natáčali dokument o miestnej čarodejnici. O osemnásť rokov sa našlo viac filmového materiálu.
Eduardo Sánchez, Joshua Leonard, Michael C. Williams a Tom Cruise spoločne spájajú sily, aby ešte raz otvorili mytológiu z prvého filmu a zahájili nakrúcanie pokračovania série Blair Witch. Napätie pri natáčaní, nezhody medzi hercami, absurdný dej, nedôvera a nízky rozpočet – toto všetko a ešte omnoho viac sa môže stať pri natáčaní priameho pokračovania jedného z najkultovejších hororov všetkých čias.
Tento 14 dielny web-seriál je poctou originálnemu Blair Witch-u a dokonalou definíciou slova "seba-paródia".

Zabil rodinu a šel do kina

Zabil rodinu a šel do kina (1969)

Ako už predpovedá samotný názov filmu, na začiatku príbehu muž zabije svojich rodičov a vyberie sa do kina. Druhý fragment experimentálneho snímku následne pojednáva o láske dvoch žien. Má takýto film vôbec nádej na "normálny" koniec?

The Collingswood Story

The Collingswood Story (2002)

Rebecca odišla na vysokú školu, ale svoj vzťah s Johnom sa snaží udržiavať cez webkameru. Na jej narodeniny jej John dá nezvyčajný darček: telefonát s online vedmou. Vedma Rebecce oznámi desivú pravdu o mestečku Collingswood a o dome, v ktorom býva. Spočiatku túto správu ona ani John neberú príliš vážne, to sa však zmení potom, čo sa John začne zaujímať o celú hrôzostrašnú históriu a Rebecca sa dostáva do smrteľného nebezpečenstva.

Antigona

Antigona (1992)

Antická tragédia Antigona od Sofokla sa mení v rukách režisérskeho dua na divadelnú hru nakrúcanú v starovekých exteriéroch v absolútnej vizuálnej jednoduchosti. Kultový príbeh o Antigone, ktorá sa vďaka láske k rodine a odvahe pod hrozbou smrti rozhodne pochovať svojho mŕtveho brata aj napriek prísnemu zákazu vládcu Kreóna...

Jorge Luis Borges

Jorge Luis Borges (1998)

Arrabalov "kvázi dokument" o argentínskom spisovateľovi Jorge Luisi Borgesovi je tvorený prevažne zo záberov, na ktorých spisovateľ rozoberá témy o literatúre, spisovateľoch a spoločnosti 20. storočia, a zo surrealistického mixu záberov z predošlých Arrabalových filmov.

Juego de niños

Juego de niños (1995)

Řetězec brutálních sériových vražd dětí otřásá základy Mexico City. Chlapec Lalo se mezitím spřátelí s vrstevníkem Miguelem. Lalo se nevědomky stává držitelem "klíče" k objasnění vražd, ale sám se dostává do nebezpečí.

Scènes de lit

Scènes de lit (1998)

Sedem scénok z posteľného prostredia s pointou a humorným, vážnym, milostným, no hlavne sexuálnym podtónom.

La Petite Mort

La Petite Mort (1995)

Paul (François Delaive) je umelec. Jeho sestra Camille (Camille Japy) vezme Paula do nemocnice, kde ich otec umiera. Paul sa s nim nevidel šesť rokov, pretože jeho otec k nemu cítil odpor. Dokáže sa však Paul zmieriť s otcom aj po jeho smrti? Alebo práve jeho smrťou si prehĺbi vzťah so svojou sestrou?

Regarde la mer

Regarde la mer (1997)

Jedného krásneho slnečného dňa sa na Sashinom (Marina de Van) s prosbou, či si na ich záhrade môže postaviť stan. Sasha je v dome pri pláži len sama s jej 10-mesačnou dcérou a jej manžel sa má onedlho vrátiť z Paríža. Obe ženy si začnú vychádzať v ústrety. Avšak nečakaná návštevníčka skrýva svoje vlastné tajomstvo...

Magick Lantern Cycle

Magick Lantern Cycle (2009)

Kompilácia filmov Kennetha Angera, jedného z najvplyvnejších nezávislých tvorcov v dejinách kinematografie, predstavuje desať jeho najlepších filmov s témami okultizmu, mágie, krásy, prírody, rebélie, mytologických postáv a podobne.

Zoznam filmov:
Fireworks (1947),
Puce Moment (1949),
Rabbit's Moon (1979/1950 - špeciálna 15 minútová verzia),
Eaux d'artifice (1953),
Inauguration of the Pleasure Dome (1954),
Scorpio Rising (1964),
Kustom Kar Kommandos (1965),
Invocation of My Demon Brother
(1969),
Lucifer Rising (1972).

Adieu, Babylone !

Adieu, Babylone ! (1992)

Dokumentárny film pohybujúci sa na hrane hraného filmu alebo hraný film na hrane dokumentárneho? Žánrovo kategorizovaný dokument vychádza z Arrabalovej vlastnej novely. Lelia kráča ulicami New Yorku, stretáva pouličných umelcov a zabíja. S týmto všetkým sa prelínajú typické Arrabalove surrealistické pasáže, ktoré sú však tentokrát vyňaté z jeho predchádzajúcich filmov.

Barnabus & Bella

Barnabus & Bella (2010)

Ako by čisto náhodne vyzeral High School Musical (2006), keby bol nakrúcaný v latinčine?
Barnabus sa prisťahoval do nového mesta a musí čeliť svojmu prvému dňu v novej škole. Stretáva sa s kráskou Bellou a hneď si padnú do oka. Tréner si všimne, že Barnabus je dobrý v behu, tak ho zapojí do súťaže, kde sa musí postaviť agresorovi Jacobusovi. Ďalej ho Bella osloví, aby ju sprevádzal na klavíri na koncerte, a tak si Barnabus bude musieť vybrať alebo bojovať s časom a novými nepriateľmi, aby stihol oboje. Muzikálne-komediálny film sa môže zaraďovať medzi "filmové endemity" vďaka tomu, že je v origináli nakrútený celý v latinčine.

Krvavé narozeniny

Krvavé narozeniny (1981)

Počas zatmenia mesiaca sa v jednej americkej nemocnici narodili tri deti, lenže niekde nastala chyba... Odvtedy ubehlo desať rokov. Jednej noci sa temné stránky ich osobností spoja a začnú páchať násilné vraždy. A je len jeden spôsob, ako ich zastaviť. Komu by však napadlo, že by sa niečo také mohlo skrývať za ich nevinnými anjelskými tváričkami?

Action vérité

Action vérité (1994)

Krátky film sa začína skoro ako nevinná detská hra "Pravda alebo odvaha?" a končí odhaľovaním tajomstiev pubertálnych premien detí na dospelých.

Reklama