Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krátkometrážny
  • Horor
  • Dokumentárny

Denníček (16)

Shoah challenge accepted !

Rozhodol som sa splniť účel jedného z najvýznamnejších dokumentov aké boli kedy natočené a pozrieť si Shoah s dĺžkou 566 min = 9 hr 26 min, a to bez prerušenia !

...lebo utrpenie nepozná prestávky...

Shoah challenge accepted !

Dreams can come true...

Niet nad ten najlepší pocit, keď sa môžeš stretnúť so svojím najobľúbenejším hercom a pohovoriť si o svojom námete na film :)
Múza do hlavnej úlohy by bola, už len znova chytiť papier a pero a začať písať scenár...
s Nikodem Rozbicki

Dreams can come true...

365 DAYS RATING CHALLENGE

Bolo to 15.11.2013, kedy som sa rozhodol podstúpiť challenge, ktorý sám vyšiel z mojej hlavy.

Jeho jediným pravidlom bolo, ohodnotiť minimálne jeden film za deň po dobu jedného roka.

Boli to veru ťažké chvíle, niekedy som sa musel zachraňovať aj nejakými kratšími filmami (veď aj to sú filmy !), ale s výsledkom som spokojný.

Tak kto bude ďalší odvážlivec ? :)))

365 DAYS RATING CHALLENGE

The Story of Film: An Odyssey

...A takto som absolvoval projekt od spoločnosti Film Europe, ktorý spočíval v absolvovaní 15 epizód seriálu Príbeh filmu: Odysea. Prvý diel som vzhliadnul 26.9.2013 a posledný 24.4.2014 v mojom obľúbenom kine Artkino Metro v Trenčíne.

Pre všetkých, ktorí sa (ako ja) jedného dňa túžia stať veľkými filmármi a idú si pevne za svojím snom, tento úžasný seriál len odporúčam.  Ani viac nemám čo dodať..to treba zažiť a vidieť.

Long Live Cinema !!!

The Story of Film: An Odyssey

Андрей Тарковский

Мастер - полная !!!

Андрей Тарковский

Art Film Fest 2O13

Ako začať ? Možno trochu pozvoľna...tak ako sa začal aj tohtoročný 21. ročník medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest.

9,9 a 7...to sú čísla, resp. počet dní koľko trval Art Film posledné tri roky. Číslo kleslo o stupeň a tento rok bol festival už iba 6 dní...a čo nabudúci ? Ďalšia vec, ktorú pokladám za veľkú negatívu je, že skoro celý festival sa konal v Trenčíne. Na Trenčianske Teplice vďaka absencii rôznych sponzorov organizátori pozanevreli. A tým pádom sa stratila typická pohodová atmosféra v teplickom kúpeľnom parku. A to je vec, ktorá ma najviac mrzí a podľa prehľadu na sociálnych sieťach, nie len mňa.

Na druhú stranu ma veľmi teší, že som si (takmer) naplno mohol užiť bohaté projekcie, i tlačové konferencie. S najväčšou eufóriou som odchádzal z Mindpointu s mojím veľmi obľúbeným režisérom, veľkým zdrojom inšpirácie, Bence Fliegaufom. Mal som tú česť mu pochváliť jeho bizarnú formu nakrúcania i ak môžem povedať nihilistický štýl. Neskoršie som dorazil aj na provokatéra Ulricha Seidla. Z oboch som odišiel s podpisom a s Bencom mám aj slušnú spoločnú fotku. Z filmového súdka ma neobišlo 19 celovečerných filmov a 5 krátkometrážnych. Ľutujem, že som sa nedostal na všetky nočné projekcie...Poďakovanie patrí opäť linkám verejnej dopravy, ktoré nemyslia na pútnikov noci.

TENTO ROK SA PRE MŇA NAJLEPŠÍM FILMOM STAL - Źivot Adéle

Som neskutočne rád, že som sa mohol dostať aj na premietanie tohoto filmu. Organizátori Art Film Festu získali špeciálnu nezostrihanú verziu rovno zo slnečného Cannes, ktorú už žiaľ po dohode nebudú nikde premietať. Podľa môjho názoru však skrátená verzia (v skutočnosti prídete o 45minút) stratí svoje čaro. Film od začiatku, v každej, každučkej scéne poctivo rozoberá veľa tém, ale hlavne otázku coming outu mladého dievčaťa. Viac ako "film, ktorý sa oplatí vidieť".

Som maximálne zvedavý na budúci festival...moju zvedavosť hlavne potvrdzuje otázka "Vráti sa festival v pôvodnom štýle do Trenčianskych Teplíc ?"

Art Film Fest 2O13

Star Wars 7 podľa Michaela Hanekeho

Môj obľúbený režisér Michael Haneke si vyšiel trošku zo svojho žánru a na odovzdávaniach Cézarov uviedol, ako by mohli vyzerať jeho kultové Hvězdné války.

Úplne ma to dostalo, jednoducho absurdná krása !

Palec hore :-)



AFF 2012

Možno dátum 16 až 23 júna bol pre bežného uživateľa ČSFD.cz a fanúšika filmov len obyčajným dátum. Ale pre "pár" ľudí, hlavne pre mňa bolo toto rozmedzie dátumov vzácne. Pretože opäť nastal ten týžden, ktorý sa opakuje len raz do roka. Bol to týžden plný filmov, hercov, hudby, zábavy, vzdelávania ale i výbornej atmosféry. V skratne bolom to 7dní menom ARTFILM FEST 2012!

Pre mňa a môjho sprievodcu (Nons3nse) ešte len druhý ročník i keď oficiálne to bol jubilejný 20. ročník. Tak aspom ja som sa ho snažil využiť naplno. I keď cestu neustále križovalo pekelníctvo v podobe povinnej školskej dochádzky a Slovenskej Autobusovej Dopravy (SAD).

Ale moja pýcha mi nedovolila vymeškať ani jeden deň a tak som prežil každý deň vo festivalovom parku v Trenčianskych Tepliciach. Filmy som si už vybral dopredu a fakt som neskutočne rád, že mám práva nahadzovača na ten našej databáze, pretože asi polovicu filmov som musel nahodiť. A tým si aj myslím, že som pomohol aj iným návštevníkom festivalu, ktorí sú registrovaní na CSFD. A tak som sa zúčastnil všetkých filmov, ktoré si môj osobitný štýl vybral. Avšak som samozrejme nezabúdal ani na sprievodné podujatia, veď filmový festival nie je len o premietaní okienok na celuloidovom páse. Tak som mal možnosť navštíviť akcie ako boli :

- workshop časopisu KINEČKO s názvom PRISTIHNI SI !

Tu som mal možnosť zahrať sa na Andyho Warhola alebo Kennetha Angera (alebo Stana Brakhaga) a vytvoriť svoju sekciu do experimentálneho filmu, ktorý bol neskôr i priemietnutý. Mali sme za úlohu zničiť, alebo inak poškodiť filmový materiál, aby  z toho vznikla zaujmavá pasáž. Moja surrealistická myseľ i prítomnosť dávnej inšpirácie z filmu Aleph mi dovolili urobiť interesantnú 10 sekundovú stopáž, ktorá bola pristrihnutá do našeho 10minútového filmu FILMTOPIA. A poviem Vám, sakramenstky sa nám vydaril.

 

- Forum Master Class - Možnosť zahraničnej koprodukcie nízkorozpočtového filmu

Na lektora sa premenil rumunský producent a majiteľ štátnej televízie Rumunska Tudor Giurgiu

Tu som si vypočul odborné rozprávanie o hľadaní a neskoršej spolupráce s produkciou.

 

- Master Class s Benom Kingsleym

Neskutočne povidvuhodné, tajomné i divné roprávanie Sira B.K. o herectve a vžití sa do predpísanej role. Tu som si odnesiesol aj dva podpisi od majstra. A neskučne ma potešila i fotka, ktorú som našiel neskôr na FACEBOOKovskej stránke ArtFilmu. Nájdete ju priloženú v tomto zápise.

 

...no a aké som navštívil filmy ? Tieto : 13 zabijakov , Headshot, Dom bláznov, Dievča, ktoré sme vtedy milovali, 360, Ony, Oddiel, V krajine krvi a medu, Je to iba vietor, Takéto je Anglicko, Pohľadnice zo zoologickej záhrady, Sexy beštia, Raj: Láska, Každému jeho kino, Stake Land, Láska

A taktiež podpisami mi prispeli osobnosti ako : Tudor Giurgiu, Miroslav Donutil, Edwin a sám veľký Sir Ben Kingsley

 

TENTO ROK SA PRE MŇA NAJLEPŠÍM FILMOM STAL - Láska (Amour) r. Michael Haneke ( i keď na poslednú chvíľu predbehol film Je to iba vietor )

 

Hlavne musím pochváliť perfektnú atmosféru počas festivalu, ktorú som si neskutočne užíval...už len dodať :

                                                                                           I will return !

AFF 2012

ArtFilm Fest 2011

Tento rok som prvýkrát navštívil filmový festival ArfFilm Fest 2011, (vôbec môj prvý filmový festival celkovo), ktorý sa konal v Trenčianskych Tepliciach. Bolo super. Nachytal som veľa filmovej inšpirácie a filmového nadšenia. Na päť hviezdičiek skončili snímky Miestnosť samovrahov, Lepší svet , Taking Off , ale aj tie na štyri hviezdičky boli dobré, napr. Skrytý pôvab buržoázie alebo Ostrovy menom Kim atď...

Stretol som veľa známych osobností, od ktorých som dostal autogram. Napríklad od celebrít ako János Bán, Marián Labuda, Emir Kusturica, Jean-Claude Carrière, Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Elena Vacvalová, Juraj Jakubisko, Milan Lasica, Peter Kočiš, ( ten natáčal v Trenčianskych Tepliciach Kinoramu), Josef Abrhám . Tiež som bol na niektorých Master classoch...Určite nevynechám budúci jubilujúci 20. ročník  ArtFilm Festu.

Na záver, len škoda, že tie autobusy tak blbo premávali...Raz idú, raz nie...

ArtFilm Fest 2011

Po stopách 2. svetovej vojny

Dnes som sa vybral so skupinkou do starého nacistického bunkra z 2. svetovej vojny.
Tento betónový živočích je tiež neofiiálne prezývaný aj "Veľryba".
Umelecký Opis : Skrýva sa v  lesoch mesta Dubnica nad Váhom, kde je učupený pod mohutnými stromami.
Na sebe ma prehodený celoročný kabát  z nádherného zeleného machu.
V boku jednej zo stien otvára hladné ústa pomerne úzky vchod. Slnečné lúče len ťažko by prešli ním, radšej si rozložia svoje zlaté vlasy na blízkej lúčke. Teraz sa musím skamarátiť s malou pomocníčkou, baterkou. Čaká ma odhaľovanie tajomstiev...
V jeho chladnom bruchu, v malej miestnosti, sa nič nenachádza. Iba jeden krátky rebrík, smerujúci do hlbších útrob spletitých chodieb.   
Desivé tmavé chodby sú sčasti zatopené. Keď však zavíta Pani zima, voda sa poddá a zamrzne. Vtedy sa dá dokončiť zvedavé pátranie.
Nepeknou stránkou tohto miesta sú všade prítomné odpadky a čarbanice.
Tento akýsi historický  monument ma určitým spôsobom priťahuje. Niekedy cítim, že vysiela žiaru, ktorou ma láka k svojim mohutným múrom.
Album bunkra : http://pokec.azet.sk/ash99/fotoalbumy?i9=fdb04371b928#/ash99/fotoalbumy/po-stopach-2-svetovej-vojny?i9=fdb04371b928
Photos © maho125
Photos © linkman
Photos © ash99

Po stopách 2. svetovej vojny

Chyba vo filme Volavka (2002)

Dnes som pozeral film Volavka (pôvodná verzia filmu Skrytá identita) a všimol som si chyby v  01:30:50. Jeden policajt nedrží prst na spúšti svojej zbrani. Nad čím asi tak rozmýšľa ? Kvalitný herec...

Zasmial som sa.

Chyba vo filme Volavka (2002)

Mestá duchov alebo 10 najzaujímavejších opustených miest sveta

Keď som sa dozvedel o tomto článku, hneď ma zlákal. Následne som si ho doma prečítal. Tak neskutočne vyburcoval moje kreatívne bunky v mozgu . Hneď ma napadlo pár skvelých filmov, ktoré by som v budúcnosti chcel zrealizovať. Môžno budú krátkometrážne, ale viem určite, že sa prejavia v štýle kamery filmu Blair Witch, ale nato snáď bude veľa času a možností. Takto sa s vami chcem podeliť aspoň o tento článok. Najviac ma zaujalo lunaparkové mestečko Katoli World (Taiwan). Dosť mi to pripomína kultový neromerovský (ale zato skvleý), hororový filmík Zombieland. Dovolím si o tomto lunaparku v ďžungli skopírovať text :

Miesto ako stvorené na horor! Chýbajú už iba zombie v podobe ryšavých šašov s rozmazaným makeupom, bezcieľne sa motajúci v obrovských topánkach po kolotočovom parku. Zábava sa tu skončila v utorok 21. septembra 1990, hoci práve na tomto mieste neumrel nik, nakoľko v utorok bolo zatvorené. Zemetrasenie, ktoré v ten deň vzniklo, si vyžiadalo životy tisícov obetí v okolí parku. Ten je teraz celý zarastený tropickými rastlinami, ktoré sa hadia cez zvyšky atrakcií pokryté hrdzou a blatom. Práve vďaka kolotočom pôsobí toto opustené miesto omnoho depresívnejšie ako ostatné opustené lokality. Aj napriek tomu však poslúžilo ako námet peknej animovanej rozprávky Cesta do fantázie.

Je tam aj ďalších 9 obydielok, na ktoré by si určite brúsili zuby naši bezdomovci. Prečítať si tento užasný článok môžete  na adrese : http://adam.cas.sk/clanky/3613/mesta-duchov-10-najzaujimavejsich-opustenych-miest-sveta.html

Prajem pekné a zaujímavé čítanie !!!

Mestá duchov alebo 10 najzaujímavejších opustených miest sveta

Stará CSFD.

Spomienka na starú CSFD. Takto vyzerala hlavná stránka.

Stará CSFD.

WTF cat ?

que ?

WTF cat ?

this cat gives the creeps

_

this cat gives the creeps

Denník Asha Sumptera

Vitajte všetci filmoví maniaci !!!

Rád vás budem priebežne informovať o mojich filmových i nefilmových postrehoch a zážitkoch.

Denník Asha Sumptera