Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Krátkometrážny
  • Horor

Zaujímavosti k filmom (275)

Strašáci

Strašáci (1988)

Film bol natočený už v roku 1984. Natáčanie trvalo 24 dní a prebiehalo neďaleko mesta Davie na Floride. Po dokončení bol film predaný produkčnej spoločnosti Manson International Pictures, avšak tá o 7 mesiacov zbankrotovala. Film sa tak vďaka producentovi Cami Winikoffovi dostal do distribúcie až o 4 roky neskôr a zarobil celkom 3 milióny dolárov, oproti pôvodnému rozpočtu 425 tisíc.

Zachráňte vojaka Ryana

Zachráňte vojaka Ryana (1998)

Ústredná skladba s názvom "Hymn to the fallen" od Johna Williamsa je v USA hraná každoročne 10. novembra pri príležitosti sviatku veteránov.

Deadline

Deadline (1980)

Širšia premiéra filmu sa uskutočnila až v roku 1984.

Deadline

Deadline (1980)

Pôvodný názov filmu bol "Anatomy of a Horror."

Xtro

Xtro (1982)

Natáčanie filmu prebiehalo vo februári 1982 v Londýne.

Prokletý klaun

Prokletý klaun (2014)

Natáčanie filmu prebiehalo v novembri 2012 v kanadskej Ottawe.

Červený kapitán

Červený kapitán (2016)

Martin Finger (Ivan Canis) nemal dabéra a v slovenskej verzii rozpráva autentickou slovenčinou. Naopak v českej verzii nadaboval sám seba v postsynchrónoch.

Mačacie oko

Mačacie oko (1985)

Prvé dve poviedky "Quitters, Inc." a "The Ledge" sa nachádzajú v poviedkovej zbierke "Night Shift" od Stephena Kinga z roku 1978. Tretiu s názvom "General" napísal King priamo pre film.

Rambo II

Rambo II (1985)

Sovietski vojaci, ktorí sa objavujú vo filme, majú na uniformách autentické nášivky výsadkového vojska, avšak barety, ktoré nosia, používala sovietska námorná pechota.

Pověrčivost

Pověrčivost (1982)

Ústredný hudobný motív a spev v gregoriánskom chorále nesie názov "Dies Irae". Je to latinský hymnus z 13. storočia, ktorý popisuje deň posledného súdu.

Reklama