Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Animovaný
  • Krimi

Recenzie (231)

plagát

Millerovo dievča (2024) 

Dlho som váhala medzi 3 a 4 hviezdami, ale nakoniec som sa rozhodla pre 3. Čo sa mi na filme páčilo najviac bola vzájomná chémia medzi Martinom Freemanom a Jennou Ortegou. To bolo ozaj uveriteľné a dobre zahrané. Takisto vizuál to má krásny, priam podmanivý. Avšak dej je veľmi jednoduchý, vedľajšie postavy sú väčšinou nezáživné a koniec tiež mohol byť lepší. Takže lepšie 3 * a 65%.

plagát

Dcéra divočiny (2023) 

Podľa môjho názoru je Marsh King's Daugther výrazne podhodnotený film. Áno, zápletka je síce jednoduchá, ale kamera, to akým spôsobom sú vykreslené hlavné postavy a záverečné stretnutie otca a dcéry, sa mi veľmi páčilo. Istým spôsobom mi film trochu pripomenul Kde raky spievajú. Myslím, že obidvaja, Ben Mendelsohn aj Daisy Ridley stvárnili svoje postavy civilne a uverila som im všetko. Takže za mňa slabšie 4* a 75%.

plagát

Redeeming Love (2022) 

Nádherný film a spracovanie knižnej predlohy, obaja hlavní herci perfektne vybraní do svojich rolí. Príbeh je naozaj silný a ku koncu sa tlačia slzy do očí. Kamera, hudba, výprava, všetko krásne, ale najviac sa ma aj tak dotkol príbeh, ktorý nebol len o láske muža a ženy, ale aj o vzťahu človeka s Bohom, o novej nádeji a odpustení. Už dávno ma nijaký film takto nedojal. **** a 80%.

plagát

Nočná mora (2022) 

Videné v kine... Musím hodnotiť ako slabšie 3 hviezdičky, pretože som po skončení filmu mala pocit, že to bolo vlastne o ničom. Herci boli dobrí, ale zápletka na 100 minút proste nevystačila. Od nórskeho hororového filmu som naozaj čakala viac. Spoilerovať nebudem, pretože pri tak chabom deji by som mohla vyzradiť tých pár momentov, ktoré boli aspoň trochu nečakané.

plagát

Kde raky spievajú (2022) 

Páčilo sa mi to. Malo to zaujímavý a napínavý príbeh, ale najmä nádherný vizuál. Nazvala by som tento film slovom krásny. Krásna príroda, skvelo nasnímaná, zaujímavé lokácie a pekní herci. Samozrejme, všetko to pôsobí potom mierne rozprávkovým dojmom, ale mne to nevadilo. Hlavná hrdinka mi bola sympatická, pretože navzdory všetkým krivdám dokázala prežiť tam a tak, akoby väčšina ľudí neprežila. Musím pochváliť aj soundtrack, ktorý mimoriadne zapasoval do celkovej atmosféry filmu a pochváliť predstaviteľku, ktorá stvárnila Kyu, Diasy Edgar Jones, pretože z nej vyžarovala krehkosť, jemnosť a plachosť, ale zároveň aj vnútorná sila. Posledné rozuzlenie prináša otázky, ktoré si divák kladie, o vine a nevine, o spravodlivosti, o tom, či je vôbec možné ospravedlniť vraždu. Veta, ktorá ma najviac zaujala bola Každá bytosť spraví všetko pre to, aby prežila. 80%. 

plagát

Nádejná mladá žena (2020) 

Mne sa to páčilo a Carey Mulligan hrala úžasne. Soundtrack bodoval. Koniec prekvapil svojou nemilosrdnosťou a posledná scéna za doprovodu pesničky Angel in the morning bola ako čerešnička na torte. 80% a 4 hviezdy.

plagát

Feria: Nejtemnější svit (2022) (seriál) 

Tento seriál ma sklamal. Videla som síce len 5 častí, ale viac som už dopozerať nemohla. Prvá časť bola okej, poriadne hustá atmosféra, ale namiesto toho, aby sa zameriavali na kriminálnu zápletku a na realistické vyobrazenie sekty, idú do nie príliš podareného fantasy hororu. 50%

plagát

Temný dom (2020) 

Zaujímavý film. Prinútil ma napísať recenziu, takže sa mi zrejme páčil. Koniec bol pre mňa nečakaný. Hlavná postava uveriteľná, nápad skvelý, atmosféra sa dala krájať. 80%

plagát

Stockholmský syndróm (2020) (TV film) 

Dôležitá téma, skvelí herci ale priemerné spracovanie. 70%.

plagát

Vtelenie zla (2021) 

Tento film je ako zlý vtip. Nič v ňom nefunguje, od hereckých výkonov cez efekty a zápletku, ktorá má byť prekvapivá - v skutočnosti je však skôr bizarná a neuveriteľná. Brutalita najmä na konci filmu mu tiež v mojich očiach body nepridáva. Jedno veľké sklamanie a otázka - čo si Wan, preboha myslel, že točí?

Ovládací panel
3 body