Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Krimi
  • Komédia
  • Animovaný
  • Akčný

Obľúbené seriály (9)

Malá Dorritka

Malá Dorritka (2008)

God bless BBC. To, čo som milovala v knihe, ostalo: ošumelé prostredie Maršalského väzenia, dostavník Pancks ako sa patrí, ľudkovia z Bleeding Heart Yardu neskutočne skutoční (ešte aj ten Slingo je parádny:D), Rigaud padouch jako lusk, pokrytecká vyššia spoločnosť a hlavne ústredná dvojica Amy a Arthur, kvôli ktorej som mala pocit, že si asi oči vyplačem. Jedinou nevýhodou je fakt, že miniseriál má "len" 8 hodín, kľudne by to znieslo 14 hodinových epizód :). A neviete, ked sa BBC rozhodne vydávať aj soundtracky ku svojim kostýmovým minisériám? Je škoda, že si to všetko nechávajú pre seba.

Dobrodružstvo angličtiny

Dobrodružstvo angličtiny (2002)

Ako to len BBC robí, že nech nakrúti hoci len dokument o angličtine, dopadne to tak., že sedím ako päť peňazí a vzdelávam sa hravou formou?!

Perfect Strangers

Perfect Strangers (2001)

Jeden z filmov, ktoré nazývam "hidden gems" a prvý počin Stephena Poliakoffa, ktorý som mala možnosť vidieť. Faktom je, že snímok ako taký vo mne zanechal neopísateľné pocity, ktoré vo mne rastú každým zhliadnutím (doteraz štvornásobným). Asi každá rodina na svete disponuje čiernou ovcou, so všetkým a všetkými obchodujúcim týpkom, neodpustiteľnými hriechmi minulosti, ktoré na dlhú dobu paralyzovali vzťah medzi členmi rodiny a mladým človekom, ktorý sa v tom všetkom chce zorientovať.Ťažko vybrať čo len jeden subpríbeh tejto komornej drámy, ktorý by som mala najradšej. Veľké plus za tieto veci: casting, hudba, scenár/dialógy a hlavne PRÍBEH, ktorého hlavnou devízou je otvorený koniec všetkého, čo sa tam udialo.Chápem, že zámer tvorcov je, aby sme si vytvorili vlastné - viac či menej bolestné - pokračovanie. A rada si ho vytvorím...

Sladká Valentína

Sladká Valentína (2002)

Áno,samozrejme, tých latinskoamerických telenoviel tu bolo požehnane svojho času a boli celkom slušnou lobotómiou,to nepopieram. No myslím, že každý,kto tým prešiel počas detstva/puberty si našiel tú svoju, teda guilty pleasure. Pre niekoho to bol Divoký anjel a pre niekoho Valentína. A ja sa hrdo aj po vyše 15 rokoch hlásim do klubu - ak pre nič iné,tak pre tých dvoch hlavných schizofrenikov, ktorí cca 50% epizód nevedeli, kedy hovoria s tým druhým alebo s jeho/jej alter egom. A priznajme si, ktorá by nechcela podobného chlapa ako je Orestes?! No, smola,dámy,ideálni chlapi existujú len a len vo fikcii,takže sa vidíme znova pri ďalšej repríze tohto 178 dielneho venezuelského seriálu.