Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dokumentárny
  • Krátkometrážny

Zaujímavosti k filmom (7)

Strom

Strom (2010)

V záverečných titulkoch sa píše, že žiadnemu stromu počas natáčania filmu nebolo "ublížené". Záverečná scéna vznikla s pomocou špeciálnych efektov. Naozaj zničený bol iba dom, prinesený podobným spôsobom (na nákladnom aute), ako je to možné vidieť na začiatku filmu.

Strom

Strom (2010)

Pri výbere toho "správneho" stromu (figovníka) si francúzsky štáb najal pár ľudí z Francúzska, ktorí mali za úlohu nájsť ho. Nakoniec sa to jednému z nich podarilo. A to v dedine, kde už pred tým štáb bol (a aj po opýtaní sa miestnych, či im nevedia povedať o nejakom strome), no nevšimli si ho. Predtým si pozreli okolo tisíc figovníkov.

Strom

Strom (2010)

Spolupráca medzi francúzskou režisérkou Julie Bertucelli (spolu s jej producentkou Yaël Fogiel) a austrálskou producentkou Sue Taylor vznikla po tom, ako Julie Bertucelli chcela natočiť film podľa knihy Our Father Who Art in the Tree (od spisovateľky Judy Pascoe), avšak autorské práva na natáčanie filmu mala zakúepné už spomínaná austrálska producentka. Keďže Sue Taylor nemala režisérku a Julie Bertucelli naopak potrebovala producentku, dohodli sa na vzájomnej spolupráci a celý francúzsky štáb sa presunul do Austrálie, kde sa film natáčal (dohadovanie prebiehalo v Paríži, kde Sue Taylor žije).

Strom

Strom (2010)

Počas písania scenára sa režisérke Julie Bertucelli nečakane stala tá istá tragická udalosť ako hlavnej postave, ktorú stvárnila Charlotte Gainsbourg (Dawn). Zomrel jej manžel.

Strom

Strom (2010)

O postavu Simone, ktorú nakoniec stvárnila vynikajúca Morgana Davies, malo záujem okolo 200 dievčatiek z celej Austrálie, ktoré prišli na casting. Avšak, podľa slov francúzskej producentky Yaël Fogiel, akonáhle spoznali malú Morgan, učarila im svojou detskou krásou a hneď si ju vybrali.

Disco Pigs

Disco Pigs (2001)

Druhú pieseň So New, ktorá zaznie pri záverečných titulkoch, zložil a naspieval herec Cillian Murphy, ktorý sa predstavil v úlohe Piga.

Reklama