Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Akčný
  • Animovaný

Obsahy (140)

Lekáreň

Lekáreň (1991) (seriál)

Každodenné príbehy z rodinnej lekárne majiteľky Lourdes, jej bývalého manžela a detí. Vtipné príbehy z prostredia lekárne poprepletané zložitými súkromnými, rodinnými väzbami, ktoré sa vďaka súdržnosti rodiny vždy vyriešia...

Il falco d'oro

Il falco d'oro (1955)

Dobrodružný príbeh odohrávajúci sa v 17. storočí v talianskom meste Siena. Stará nenávisť medzi rodinami Montefalco a Della Torre by mala byť ukončená plánovaným sobášom medzi Massimom Montefalcom a Ines Della Torre. Nevesta však pred plánovanou svadbou utečie a prezlečie sa za postavu, ktorú nazývajú Zlatý sokol...
 
Siena, 1600: storočia stará nenávisť rozdeľuje rodiny Montefalco a Della Torre. Na ukončenie tohto stavu vecí sa uvažuje o svadbe medzi Massimom Montefalcom a Ines Della Torre, no dievča Fiammetta utečie z hradu, aby zničilo svadbu. Ona, zamilovaná do Massima, sa prezlečie za Zlatého sokola a snaží sa robiť problémy, aby mladíka prinútila vyzerať vinným a v skutočnosti ho krátko nato zatknú. Ines sa však manželstva nechce vzdať; Massimo je po niekoľkých dňoch prepustený. Fiammetta sa nevzdáva a dá mu tabletku na spanie, vďaka čomu ho na druhý deň ráno nájde v náručí poddajnej slúžky. Po rôznych udalostiach sa však presvedčí o láske Fiammetta a vzdá sa Ines, aby sa s ňou oženil. Pre Ines bude pripravený ďalší ženích, zatiaľ čo sa stará Della Torre ožení s vdovou Gertrudou di Montefalco.

Můj syn profesor

Můj syn profesor (1946)

Školník, ktorý zasvätil celý svoj obetavý život jedinému synovi, ktorý úspešne ukončí štúdium a stáva sa profesorom. Otec je na syna patrične hrdý, ale povinnosti zavedú syna do vzdialeného mesta a problémy začínajú...

Donne con le gonne

Donne con le gonne (1991)

Komediálny príbeh o úspešnom stomatológovi, ktorý trpí starosvetskými názormi o úlohe žien v manželstve, a preto i svoju manželku núti byť len poslušnou ženou v domácnosti. Manželka sa však vzbúri a nasleduje plejáda humorných situácii...

Lúdas Matyi

Lúdas Matyi (1950)

Rozprávkový príbeh Ludasa Matyiiho, obyčajného dedinského chlapca, jeho dobrodružstvá, pri ktorých preľstí i miestneho kráľa a nájde šťastie.

Vysoká hra

Vysoká hra (1973)

V psychologicky ladenom príbehu je plukovník bulharskej rozviedky Emil Boev (Anton Gorchev) postavený pred zložitý prípad, ktorý preverí silu jeho charakteru.

¡Caray, qué palizas!

¡Caray, qué palizas! (1974)

Menej známy spaghetti western pojednáva príbeh o McDonaldovi (Peter Martell), írskom vojakovi, ktorý ukradol vojenskú truhlicu s pokladom, ukryl ju a zanechal svojim dvom synom, ktorí musia v komediálnom príbehu čeliť rôznym prenasledovateľom.

Amore mio, uccidimi!

Amore mio, uccidimi! (1973)

Dramatický príbeh manželky bohatého Američana, jej útek s milencom na Filipíny a tragické dobrodružstvo v Manile.

Bordel SS

Bordel SS (1978)

Vonku zúri druhá svetová vojna a jeden z mnohých nevestincov, ktorý zriadili nacisti, sa nachádza i v okupovanom Paríži. V tomto príbehu však prostitútky nevykonávajú len svoje remeslo, ale aj získavajú informácie pre domáci odboj.

Kriminálka na horách i na moři

Kriminálka na horách i na moři (1971)

Záverečný film trilógie o brigáde bukureštskej polície, riešiacej reálne kriminálne prípady, ktoré sú obohatené komickými prvkami v podaní najlepších rumunských hercov tej doby.

L'empire sonhrai

L'empire sonhrai (1963)

S ručnou kamerou natočená krátka reportáž o súčasnosti roku 1963 v republike Mali.

Seraja bolezň

Seraja bolezň (1966)

Dobové spracovanie o problémoch súčasnosti so zameraním na boj proti ľahostajnosti lekárov.

Volajte políciu 110 - Draußen am See

Volajte políciu 110 - Draußen am See (1984) (epizóda)

Ralf Bohnke je úspešný spisovateľ populárno-náučnej literatúry. Jeho manželka Marianne roky trpí manželovou nevšímavosťou a tiež každodenným zneužívaním zo strany manžela, ktorý si z nej urobil slúžku. Okrem toho je Ralf fešák a záletník. A jedna taká mimomanželská nevera spojená s výletom na jazere končí tragédiou....

Umelkyňa, doláre a Transylvánci

Umelkyňa, doláre a Transylvánci (1979)

Úspešné pokračovanie rumunskej crazy komédie Prorok, zlato a Transylvánci (1978). Hrdinovia sú opäť rumunskí dedinčania Traján, Ivan a Romi, ktorí predstavujú cudziu mentalitu a spôsoby, a to dáva ďalšie možnosti na vznik nových dobrodružných, ale hlavne komických situácii.

I byl vecher, i bylo utro...

I byl vecher, i bylo utro... (1971)

Dramatický príbeh z obdobia ruskej revolúcie v roku 1917 zobrazený na vzťahu kapitána Berseneva k novým historickým udalostiam.

Ženy zůstaly samy

Ženy zůstaly samy (1967)

Osudy jednej z mnohých sovietskych dedín z obdobia fašistickej okupácie.

Guernica

Guernica (1982)

Alegorický príbeh mladého sochára, ktorý je inšpirovaný slávnym dielom Guernica, vytvára dielo odsudzujúce vojnu ako najvyšší akt násilia a tiež jeho vzťahu k mladej žene.

Az utolsó szó jogán

Az utolsó szó jogán (1986)

Portrétny film o Dr. Józsefovi Béresovi, významnom maďarskom lekárovi.

Reklama