Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Akčný
  • Krimi

Obľúbené filmy (10)

L. A. - Utajené skutočnosti

L. A. - Utajené skutočnosti (1997)

U mna je tento skvely snimok naprosta jednicka! Mal som moznost citat tuto knihu od Jamesa Ellroya v originale, ale to co z toho vytvoril pan Hanson sa tazko popisuje. Osobne si myslim, ze to snad ani lepsie neslo spracovat nakolko kniha je velmi rozvinuta a niektore pasaze znacne nudia. Na druhu stranu vsak film je nadupany akciou, skvele dialogy, vykreslenie postav, plejada vybornych hercov, nadherna hudba, prepracovany scenar, excelentna rezia a kazdy si tam najde to svoje. Boj o cest a moc so vsadepritomnou korupciou. Pripustam, ze tento film nema moc kladnych postav na vyber, cez to vsetko je mozno i prave preto z neho skutocny "MASTERPIECE".

Diablov advokát

Diablov advokát (1997)

TOP 10 film mojho rebricku, kde nenapodobytelny Al tu predvadza doslova one man show i ked Charlize a Jeffrey mu zdatne sekunduju no i tak to nestaci. Keanov vykon trosku nemastny a trosku neslany tak vobec neubera na sile celku. Znamenite dialogy, lubiva hudba, vhodne vybrane kulisy (vetsinou sa natacalo v Kanade) a svizne tempo udava tomuto mysterioznemu filmu smrnc. Je to presne ten typ filmu, ktory vo Vas zanecha pocit neistoty kedy si polozite otazku ci ten diabol existuje a kde a v kom sa prave nachadza. Vieme len to, ze je vsadepritomny a v podani Pacina je tato uloha diabla neskutocny skvost kedy sa mierumilovneho sefa stava sialeny otec. Ako uz i sam diabol naznacil marnivost je jeho oblubeny hriech. Nemozem inak ako dat plny pocet.

Statočné srdce

Statočné srdce (1995)

Vyborny historicky film kde Gibson zvlada hlavnu ulohu i rezisera v jednej osobe. Pribeh ma naboj a strhujuci spad - nevadia mi ucite historicke odchylky kedze vysledok je naprosto uzasny a zasluzene patri do mojej Top 10. Tvorcovia museli vysvetlit veskere efekty ked ochrancovia zvierat chceli sudit Gibsona za tyranie zvierat. Ziadny kon nebol utrateny v tomto filme. Vacsinu koparzu tvorili vojaci z blizkeho okolia. Dufam, ze nasadena latka vydrzi Gibsonovi i do buducnosti a zachova si svoju nezavislost.

Čas prebudenia

Čas prebudenia (1990)

Prirodzeny Robin Williams predvadza svoj standard, no Robert De Niro ho doslova valcuje v kazdom momente. Je smutne, ze Robert neobrzal oskara za tento pocin, ale nie sa co cudovat, ked rok predtym Dustin Hoffman dostal jednu sosku od akademie za svojho autistu. Kazdopadne si myslim, ze to bol daleko lepsi vykon od De Nira o rok neskor. Etremne smutny film, ktory nenasilne vnika pod kozu divaka svojim pomalym tempom a len ozaj otrly clovek neuroni slzu. Absolutne nemam Penny co vytknut a davam zasluzene plny pocet.

Zo života chlapca

Zo života chlapca (1993)

Tento snimok definitivne patri do mojej oblubenej Top 10 a urcite po prave. Herecky vykon mojho najoblubenejsieho herca DeNira je naprosto dokonaly a napriek tomu, ze je to moja jednicka, som mal neuveritelnu chut ho zmlatit a drzal som palce DiCapriovi. Jeho vykon bol fantasticky a to je co povedat na maleho chlapca v tych rokoch ked brilatne sekundoval takej hereckej velicine. Pribeh je zalozeny na skutocnej udalosti a o to viac to nuti cloveka zamysliet. Kolko takych tyranov zije v nasom okoli? Kazda piata zena je tyrana co vypliva z nedavnej statistiky ktora bezala na komercnych TV. A ako to je potom s detmi v rodine despotu? Nerobim si ziadne iluzie a som rad, ze konecne niekto dal na platno i tento obraz nasej spolocnosti. Ako sa mozu ty najmensi branit? To je otazka na kazdeho z Vas. Kazdopadne si myslim, ze sa jedna o jeden velmi strhujuci a vydareny pribeh, ktory nebol doceneny v dobe svojho vzniku. 100%

Bod zlomu

Bod zlomu (1991)

Napinava akcna pecka z obdobia mojich skolskych rokov na ktoru s nostalgiou velmi rad spominam. Nekonecene leto, opalene dievcata v bikinach, uzivanie s volnosti na vlnach, lietanie s padakmi i bez, vykradanie bank v maskach prezidentov, milostny pribeh a uzivanie si bezstarostneho zivota. Patrick Schwayze snad vo svojej najlepsej ulohe dokazuje ze je to charizmaticky vodca. Keanu tentokrat slusne sekunduje a cisi z neho pohoda. Velmi slusny akcny thriler ktory vyraza dych. Povinnost zo zanru, u mna za plny pocet.

Cesta do zatratenia

Cesta do zatratenia (2002)

Napinavy dobovy thriler s vynikajucim Tomom Hanksom, Jude Lawom a Paulom Newmanom. Dohromady tvoria nosnu konstrukciu celeho filmu o uteku zbytku rodiny ku lepsiemu zivotu, co sa nakoniec nevyplni. Vo filme su urcite detaily, ktore mozu a nemusia niekoho urazit. Napriklad je tento pribeh situovany do Chicaga roku 1930 a v pozadi periferie mesta je vydiet metro. V tom roku sa vystavba metra iba planovala a kopec dalsich malych nezrovnalosti. Mne osobne to nevzalo tu euforiu z pribehu samotneho a som ochotny prizmurit oci nad tymi malymi nedostakami, pretoze kompletne to vytvori nazabudnutelny zazitok. Poctiva filmarcina, stylovo navodi nadych doby Al Capona a clovek si moze vychutnat tento akcni koktail i bez mnohych padlych. Malem Sullivanovi sa tato cesta nakoniec vydari a zacne iny novy zivot, ktory mu dava nadej na lepsi zivot. Nemozem inak ako pet hviezd.

Tanec s vlkmi

Tanec s vlkmi (1990)

Klasika zanru - Kevin Costner nastavil latku tak vysoko, ze zrejme uplynie nejaky cas nez prekona niekto tento skvostny klenot. Film obsahuje napadity scenar, skvelu kameru, vyborny strih, uzasnu a podmanivu hudbu, samotny neokopirovany pribeh ktore su vo svojich kategoriach na velmi vysokej urovni a ako celok mame tu nadherne veledielo. Porucik severnej armady US, ktory chce sam seba znicit nakoniec nachadza zmysel zivota na odlahlom konci v indianskych teritoriach. Takto by mal vypadat westernovy epos ktoremu tri hodiny vobec neuskodili prave naopak.

Polnočný beh

Polnočný beh (1988)

Naprosto bravurny koncert Roberta DeNira, ktory snad ani nepotrebuje komentar - mimochodom mojho najoblubenejsieho herca. Akcna komedia nabita vtipnymi hlaskami, napinavym dejom, skvelou doprovodnou hudbou, okolnou sceneriou, neutichajucim tempom a vybornou reziou. Odychovka pre ludi po narocnom dni, ktora pobavi jak milovnikov komedii, tak i ludi holdujicim trilerom. Nadpriemer v zanru komedie.

Avatar

Avatar (2009)

James Cameron sa doslova "vyradil" na tomto sci-fi epose. Aspon viem kde pani Bygelow chodi na super napady. Napriek negativnim hodnoteniam ja hodnotim tento film ako uzasnu davku nadzemskeho dobrodruzstva. Je trosicku citit zmes vsetkeho mozneho ale nic konkretneho. Co zaroven navodzuje otazku -> Preco chodime vlastne do kin a travime chvile pred televiznou obrazovkou? TV sa stalo nasim nepostradatelnym spolocnikom pri dlhych veceroch. Ked sa objavi film ktory je ospevovany a po zhliadnuti Vas uspokoji na 100%, tak neviem preco by som nedal plny pocet. Pribeh docela jednoduchy, ale vyziualna a hudobna stranka nadstandart. Co viac si moze clovek zelat? Skratka Entertainment v plnej podobe...